Hajhullás gyermekeknél

Komplex hajgyógyászati és lézeres terápia gyerek hajhullás kezelésére
Időpontfoglalás

HAJHULLÁS ÉS AUTOIMMUN KONDÍCIÓK

lézeres hajstimuláció

Az extrém hajhullás problémája nemcsak a felnőtt korosztályt érintheti, hanem sajnos gyermekeknél is előfordulhat.

Gyerekek esetében a nagymértékű hajhullás nem csupán valamilyen egészségügyi probléma indikátora, a szervezet vészjelzése, hanem pszichésen megterhelő jelenség is. A gyermekeknél a legjellemzőbb hajhullástípus az úgynevezett alopécia areata, más néven foltos hajhullás vagy körülírt hajhullás, amely érintheti a fejbőrt, illetve valamennyi testrészt, ahol szőrnövekedés jellemző. Következtében tar foltok jelennek meg a fejbőrön, illetve a szőrzetben, például a szemöldökben. Ez a hajhullástípus bármely életkorban kialakulhat, azonban fiatal felnőttekre és gyermekekre jellemző leginkább, a foltos hajhullásban szenvedők 40-50 %-a még nem töltötte be a 21. életévét.

20 ÉV SZAKÉRTELME
Hajgyógyászati klinikai kutatási központ
700.000 lézeres kezelés tapasztalatával
EGYEDÜLÁLLÓ HAJDIAGNOSZTIKA
AI vezérelt hajanalízis
Hajhullás specifikus labor
Hajgyógyászat + Lézeres hajkezelés
LENYŰGÖZŐ EREDMÉNYEK
96%-os páciens elégedettség*
Újra erős és dús hajkorona
FONTOS VAGY
Rád szabott, komplex kezelési terv
A kezeléseket képzett hajgyógyászok végzik
Gyors, látványos eredménnyel

GYEREK HAJHULLÁS TÍPUSAI

Gyermekeknél bár a legjellemzőbb az alopécia areata, vagyis foltos hajhullás, már fiatal korban előfordulhat az androgén alopécia, vagyis a férfias típusú hajhullás és a telogén effluvium, azaz átmeneti hajhullás is.

Hajhullás foltokban gyerekeknél – alopecia areata

A foltos hajhullás hátterében az immunrendszer túlzott reakciója áll, a folyamat során az immunrendszer megtámadja a szőrtüszőket, ezáltal kopasz foltokat eredményezve, nemcsak a fejbőrön, hanem a test más szőrrel borított területein is, azonban a nem érintett területeken nem csökken a szőr sűrűsége. Az alopecia areata megjelenése összefügghet más autoimmun betegségekkel, az esetek nagy részében pajzsmirigyproblémákkal, ezért a kivizsgálás elengedhetetlen része a kezelésnek.

Kutatások alátámasztják ugyanakkor, hogy a genetika körülbelül 70%-ban felelős a foltos hajhullás kialakulásáért, ha az egyik szülőnél élete során bármikor kialakult a foltos hajhullás, nagy eséllyel a gyermeknél is ki fog alakulni, azonban ez nem törvényszerű.

Bizonyos betegségek tovább növelik az alopecia areata kockázatát és gyakran együtt járnak foltos hajhullással. Ilyen betegség az atópiás dermatitis, a szénanátha, az allergiás asztma és a Down-szindróma is. Elmondható, hogy minden tizedik Down-szindrómában szenvedő embernél jelentkezik élete során foltos hajhullás, ugyanakkor az is bizonyított, hogy a gyermekeknél fellépő D-vitamin hiány is összefüggésben áll a foltos hajhullás megjelenésével.

A kezelések mihamarabbi megkezdése és az okok felderítése kiemelt fontosságú ezekben az esetekben. Fontos tudni, hogy a foltos hajhullás visszafordítható, azonban újból jelentkezhet, akár évek elteltével is, így újabb terápia is szükségessé válhat.

Androgén alopécia és telogén effluvium gyerekeknél

Gyermekeknél bár a legjellemzőbb a foltos hajhullás, már fiatal korban előfordulhat az androgén alopécia, vagyis a férfias típusú hajhullás és a telogén effluvium is. Az előbbi kialakulásában genetikai faktorok játszanak szerepet, örökletes kopaszodásról beszélhetünk, míg az utóbbi kiváltója nagy arányban környezeti hatásokra, nagymértékű stresszre vagy a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza.

Időpontfoglalás
fésülködő tini

A lézeres hajstimulációt 14 éves kortól végezzük

tini fiú fogja a haját

Már fiatal korban jelentkezhet bármilyen típusú hajhullás

GYEREK HAJHULLÁS KEZELÉSE LÉZERES HAJSTIMULÁCIÓVAL

EGYEDÜLÁLLÓ HAJDIAGNOSZTIKA

Mesterséges intelligenciával vezérelt hajanalízis és hajgyógyászati konzultáció
Hajhullás specifikus labor és szakorvosi vizsgálatok

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS, ORVOSI LÉZER

Klinikai háttérrel és a leginnovatívabb orvosi lézeres technológiával dolgozó kezeléssorozat, amely hatóanyagos kezeléssel is kiegészíthető.

DÚS, EGÉSZSÉGES, ERŐS HAJ

A kezelésen részt vett Pácienseink 96%-a elégedett az elért eredménnyel

GYORS, LÁTVÁNYOS EREDMÉNY

Pár hónap alatt újra egészséges, fényes és dús hajad lehet, amivel önbizalmad is azonnal visszanyerheted.

GYEREK HAJHULLÁS KEZELÉSÉNEK MENETE

Fontos, hogy gyermekek kezelését 14 éves kor felett végezzük, minden esetben lézeres próbakezelést végzünk, annak érdekében, hogy megállapítsuk, a gyermek megfelelően kooperatív-e a próbakezelés során. Minden esetben szülői beleegyezés és jelenlét szükséges a kezelések elvégzéséhez. A hajhullás gyermekeknél érzelmileg is megterhelő lehet. 

A hajhullás gyermekeknél érzelmileg még megterhelőbb lehet, mint felnőttkorban. Gyermekek esetében még nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy barátságos környezetben végezzük a kezeléseket, így azok kellemes élményt nyújthatnak legfiatalabb Pácienseink számára. A lézeres hajstimulációs kezelések fájdalommentesek, csupán átmeneti melegséget okoznak a fejbőrön a kezelés közben.

Az Aesthetica Orvosi Központban a hajhullás típusától függően személyre szabott kezelési tervet állítunk össze, a hajhullás megállításának érdekében mindent magába foglaló komplex terápiát vehettek igénybe. A hajhullás okainak felderítésére pácienseink számára labordiagnosztikai csomag is rendelkezésre áll. 

A probléma megszüntetéséhez lézeres hajstimulációs kezelést, tű nélküli mezoterápiás hatóanyagbevitelt és igény esetén otthoni hajápolási protokollt is biztosítunk.

A hajhullás gyermekeknél hasonló, mint a felnőtteknél, így alapvetően a gyermekek kezelési protokollja nem tér el a felnőttekétől és minden esetben törekszünk a lehető legkellemesebb környezet megteremtésére. A kezelések mielőbbi elkezdése biztosítja az eredményes kezeléssorozatot, így már a hajhullás kezdetekor érdemes belevágni a professzionális, orvosi eszközökkel végzett lézeres hajterápiába.

A gyermek hajkezelés lépései:

  • Konzultáció: A lézeres hajhullás kezelést személyes konzultációval kezdjük, amely során hajdiagnosztikai vizsgálatot végzünk, hogy személyre szabott kezelést dolgozzunk ki számodra. Emellett tanácsadónk minden kérdésedre választ ad.

  • Mesterséges intelligencia által vezérelt hajanalízis: A hajgyógyászati vizsgálat során nagy felbontású képek segítségével elemezzük a fejbőr állapotát, az azon lévő faggyú- és keratinlerakódás mennyiségét, a hajhagyma kivezető járatainak átjárhatóságát vagy eltömődöttségét, a hajhagymák esetleges hegesedését, illetve a szőrszálegyenesítő izom esetleges gyulladását, illetve a hajszálak sűrűségét, színét, vastagságát és növekedési fázisát. Az elemzés megállapítja az 1 cm2-re eső hajhagymák számát, az egyes hajhagymák közötti távolságot a vizsgált területen, illetve azt is, hogy átlagosan hány hajszál nő ki a vizsgált hajhagymákból, emellett könnyedén megállapítja a terminális hajak és a vellus hajak arányát a fejbőrön.
    Ezen információk alapján megállapítható a hajvesztés típusa és előrejelezhető a lézeres terápiával elérhető eredmény, kiválaszthatóak azok a táplálékkiegészítők, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek a lézeres terápia hatását növelik majd. Szükség esetén labordiagnosztikai csomag és szakorvosi kiértékelés is igénybe vehető a hajhullás okainak meghatározására.

  • Tisztítás: A lézeres hajhullás kezelés egy legalább 10 alkalmas kezeléssorozat, amelyet általában tisztítással (defibrotizáció) kezdünk, 8-10 naponta. A folyamat során a hajszálak kivezető nyílásai mentén a felszínre kerülő faggyú és keratin letisztításra kerül. Ennek a fázisnak kiemelt jelentősége van a férfias típusú hajhullás és a foltos hajhullás esetén, hiszen az ezekben az esetekben fellépő rövidülő anagén fázis miatt a hajszálak miniatürizálódnak (rövidülnek, vékonyodnak) így nem tudnak annyi faggyút felvenni, mint amennyit a faggyúmirigy termel. Ezáltal a faggyú a felszínre kerülve eltömíti a hajhagymák hajszálat kivezető járatait, megakadályozva az új hajszálak felszínre törését.

  • Hajstimuláció: A tisztítást követik a különböző stimulációs fázisok, amelyek elvégzése 3-4 hetente javasolt. A kezelés első fázisában a haj növekedésének útját álló területek kezelése történik, a defibrotizációt a vellus hajak (finom, puha, szinte láthatatlan hajszálak) megjelenéséig végezzük, ezt követően a megjelent hajkezdemények erősítésére megkezdjük a stimulációs kezelést a sejtosztódás fokozását célozva. A vellus hajak terminális hajjá válását követően az angiogenezis (érképzés) stimulálásával folytatjuk a lézeres hajterápiát.

  • Eredmény fokozása: Az eredmény fokozása érdekében a lézeres hajkezelés kiegészíthető Alma Hybrid Impact ultrahangos hatóanyagbevitellel, ami tulajdonképpen egy tű nélküli mezoterápiás kezelés, de kiegészíthető növekedési faktorok és őssejtek beinjektálásával járó sajátvér terápiával (PRP hajkezelés, i-PRF terápia) is.

Csomagajánlat

10 alkalmas lézeres hajstimulációs kezelés 690.000 Ft helyett 490.000 Ft-ért!
Kérj időpontot ingyenes konzultációra!

Időpontot foglalok

Hogyan alakítjuk gyerek hajhullás kezelés árainkat?

A leghatásosabb eredmény érdekében a személyre szabott kezelési terv alapján kalkuláljuk ki a gyerek hajhullás kezelés díját a hajgyógyászati konzultáció során.

  • Kizárólag CSÚCSMINŐSÉGŰ berendezésekkel dolgozunk.
  • Konzultáció és hajkezelés BUDAPESTEN, GYŐRBEN
AI alapú hajanalízis & hajgyógyászati konzultáció

40.000 Ft helyett INGYENES*

*Hajkezelés csomag igénybevétele esetén.
Tartalmazza a kezelés megkezdése előtti és a kezeléssorozat utáni állapotfelmérést.

Konzultáció és kezelés Budapesten, Győrben

Hajhullás Kezelés Orvosi Lézerrel

690.000 Ft helyett 490.000 Ft

Konzultáció és kezelés Budapesten, Győrben

Fizetési lehetőségeink: - Lehetőséged van fizetni készpénzzel, bankkártyával, SZÉP-kártyával (részben vagy teljes egészben) vagy Aesthetica Ajándékkártyával, akár részletfizetéssel is, ráadásul a hitelügyintézésben is segítünk.

Időpontfoglalás

Nézz bele hogyan zajlik egy kezelés nálunk!

Hajullás kezelése képekben
Előtte - utána galéria
Van-e kockázat?
ResurFix lézeres hajstimulációs eljárás minimális fájdalommal járhat.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

A lézeres hajkezelés Budapesten és Győrben elérhető.
IdőpontfoglalásIdőpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram