Hajhullás okai

Komplex hajgyógyászati és lézeres terápia a hajhullás okainak kezelésére

A HAJHULLÁSRÓL

Egészséges hajnövekedés esetén egy- egy hajhagymából akár 2-4, egyformán erős, vastag hajszál is nőhet egyszerre, de a hajhullással érintett egyének fejbőréről készített felvételeken gyakran látunk üres tüszőket, amelyekből egyáltalán nem nő haj, illetve olyan tüszőket, amelyekből csak 1-1 elvékonyodott, gyenge hajszál nő, ennek okai azonban sokfélék lehetnek.

Görgess lejjebb a részletekért!

20 ÉV SZAKÉRTELME
Hajgyógyászati klinikai kutatási központ
700.000 lézeres kezelés tapasztalatával
EGYEDÜLÁLLÓ HAJDIAGNOSZTIKA
AI vezérelt hajanalízis
Hajhullás specifikus labor
Hajgyógyászat + Lézeres hajkezelés
LENYŰGÖZŐ EREDMÉNYEK
96%-os páciens elégedettség*
Újra erős és dús hajkorona
FONTOS VAGY
Rád szabott, komplex kezelési terv
A kezeléseket képzett hajgyógyászok végzik
Gyors, látványos eredménnyel

A HAJNÖVEKEDÉS SZAKASZAI

A haj növekedése havonta körülbelül 13 milliméter, ami elképesztően gyors növekedést jelent. Az aktívabb nyári hónapokban pedig még ennél is többet nőhet a hajunk.

Azonban idővel, a kor előrehaladtával a haj növekedése lelassul, akár fokozott hajhullás is tapasztalható.

A hajszál a hajtüszőkben képződik és élettartama körülbelül 2-5 év.  

Ezen időszak alatt a haj élete 3 szakaszra tagolható:

 • aktív növekedési szakasz (ún. anagén)
 • nyugalmi szakasz (ún. katagén), kb. 1-2 hétig tart
 • kihullási szakasz (ún. telogén)

Egy adott pillanatban a hajszálak mintegy 90 %-a van anagén fázisban, 1-2 %- a katagén szakaszban, és 8-9 % telogén fázisban. Ezek az arányok egészséges embereknél állandóak, azonban, ha valamiért felborulnak, a normálistól eltérő mértékűek, akár hajhullást is tapasztalhatunk.

Az aktív növekedési szakaszban a sejtek rendkívül jól osztódnak, a szervezet folyamatosan táplálja őket, így a hajszálak képesek folyamatosan növekedni. A növekedési (anagén) szakasz a férfiaknál átlagosan 3 év, míg a nőknél kicsit több, nagyjából 5 év. 

A növekedési szakasz után következik az átmeneti (katagén) szakasz, amikor megszűnik a hajhagyma tápanyag-ellátása, a levált hajszál kifelé tolódik a hajtüszőben. 

Majd a kihullás szakaszban a szőrtüsző már nem táplálja a hajszálat. A nagyjából három hónapos, utolsó stádium végét ideális esetben az újonnan képződő hajszál érkezése zárja le, ami a régi hajszálat kitolja a helyéről, azonban az új hajszál képződése bizonyos esetekben nem történik meg!

A KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ HAJHULLÁSOK OKAI ÉS KIALAKULÁSUK

A hajhullás bizonyos fokig természetes jelenség, amennyiben egyenletes mértékben és ütemben történik, nem haladja meg a napi 100 hajszálat.
A haj élete szakaszos, így azok a hajszálak, amelyek életük végső szakaszában vannak, kihullanak. Azonban az extrém hajhullás komoly hatással lehet az önértékelésre és az önbizalomra egyaránt, az élet minden területén problémákat okozhat.

A hajhullás férfiakat, nőket, időseket és fiatalokat egyaránt érintő jelenség, amelynek oka a mindennapi stressz mellett környezeti ártalmak, gyógyszeres mellékhatások, hormonális problémák és változások, esetleg helytelen táplálkozási szokások is lehetnek.

A leggyakrabban előforduló átmeneti hajhullástípusok a férfias típusú hajhullás, ami nőknél is jelentkezhet, a telogén effluvium és a foltos hajhullás.

 

Telogén effluvium kialakulásának okai

A telogén effluvium a hajhullás egyik leggyakoribb típusa, hirtelen nagyobb tömegű hajhullás jellemzi, ami annak a következménye, hogy a hajszálak idő előtt lépnek be a nyugalmi (telogén) fázisba. Így a telogén szakaszban lévő hajhagymák túlsúlyba kerülése a jellemző, aminek hatására idővel az egész fejbőrön ritkássá válhat a haj.

A telogén effluvium kialakulása általában valamilyen, az egész szervezetet nagymértékben érintő, fizikai vagy lelki megterhelésre, stresszre, bizonyos esetekben súlyos betegségre, traumára vezethető vissza. Ez a betegség csupán a hajhullások egyik típusa, azonban amikor a hajhullás kifejezéssel találkozunk, akkor általában erre a hajhullástípusra gondolunk.

A telogén hajhullás gyakran utal valamilyen egész szervezetet érintő betegségre, így 

 • magas lázzal járó, fertőző betegség (pl.: tüdőgyulladás, influenza, malária, Covid-19), 
 • a pajzsmirigy-alulműködés és más endokrin betegség, 
 • a máj-, vesebetegség, 
 • a gyulladásos bélbetegség, 
 • felszívódási vagy étkezési zavar, 
 • vas- és cinkhiány, de 
 • a HIV/AIDS és 
 • a szifilisz is állhat a hátterében.

Azonban nem minden esetben súlyos betegség okozza a telogén effluviumot.

Egyéb lehetséges, hajhullást kiváltó okok:

 • nem megfelelő életmód, 
 • egyhangú táplálkozás, 
 • fokozott stressz,
 • hormonális változások,
 • az időjárás változása, az átmeneti évszakok (ősz és tavasz) is okozhatnak ideiglenesen erősebb hajvesztést,
 • súlyos, fejbőrt érintő bőrproblémák, gombás fertőzés is eredményezhetnek telogén effluviumot

Bizonyos gyógyszeres kezelések eredményeképp is jelentkezhet hajhullás, így például:

 • antidepresszánsok, 
 • görcsoldók,
 • bétablokkolók, 
 • nem-szteroid gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók,
 • hormonális rendszerre ható gyógyszerek,
 • véralvadásra ható gyógyszerek, 
 • fogamzásgátlók,
 • antihisztaminok,
 • fertőző betegségek kezelésére alkalmazott (elsősorban a gombaellenes és a parazitaellenes) gyógyszerek,
 • szív- és érrendszeri panaszok esetén alkalmazott gyógyszerek, 
 • vérnyomáscsökkentők, 
 • reuma és köszvény elleni szerek,
 • vesekő megelőzésére javasolt gyógyszerek.

A szervezet hormonális változásai is kiválthatják a telogén hajhullást, nők esetében gyakran előfordul fokozott hajvesztés a terhesség időszakát követően, valamint a változókor időszakában is, ilyenkor ui. lecsökken a szervezetben lévő női nemi hormonok – ösztrogén és progeszteron – szintje, ezáltal a haj is elkezd nagy ütemben ritkulni. Szülést követő átmeneti hajhullás esetében a tünetek a szülést követő 3-6 hónapban jelentkeznek és akár 6 hónapon át is tarthatnak, ami jelentős hajritkulást eredményezhet.

Férfias típusú hajhullás kialakulásának okai

A férfiaknál és nőknél egyaránt általában a 30-as 40-es éveikben kezdődik a hajhullás, kopaszodás. A fejtetőn, halántékon kezdődő hajritkulást, majd kopaszodást androgén alopéciának, vagyis férfias típusú hajhullásnak nevezzük.

Androgén alopéciában az idő múlásával a haj anagén fázisa egyre rövidebb lesz, a hajhagymák mérete is folyamatosan csökken, a hajszálak pedig egyre vékonyabbakká válnak, így a haj egy idő után már nem tud olyan hosszúra megnőni, hogy kibújjon a bőr felszíne fölé.

Kialakulásáért a dihidrotesztoszteron (DHT) és az öregedés folyamata felelős, hiszen a sejtek osztódása és a keringési rendszer működése lassul, idős korban nem táplálják már az erek ugyan úgy a hajhagymákat.

 

Foltos (körülírt) hajhullás kialakulásának okai

A foltos hajhullás, más néven alopécia areata betegség bizonyos területekre lokalizálódik,  következtében kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön. Ilyenkor a hajhullással nem érintett területeken nem csökken a szőrzet vagy a haj sűrűsége. Az alopécia areata főleg gyermek- és fiatalkorban fordul elő, de bármely életkorban jelentkezhet, valamint előfordulhat, hogy időről-időre visszatér. Férfiaknál valamivel gyakoribb, mint nőknél.

Az alopécia areata oka nem teljesen ismert, örökletes hajlam is szerepet játszik benne, azonban általában autoimmunitási probléma áll a hátterében, tehát az immunrendszer a szőrtüszőket támadja meg. Kialakulásában nagy szerepet játszanak genetikai tényezők, de bizonyos betegségek is növelik a kialakulásának kockázatát. Összefügghet más autoimmun betegségekkel, az esetek nagy részében pajzsmirigyproblémákkal, de kialakulását okozhatja az atópiás dermatitis is, vagy szénanátha, allergiás asztma, Down-szindróma.

Amennyiben nem átmeneti, hanem végleges alopecia alakul ki, akkor hegesedéssel járó hajvesztésről beszélünk, amelynek kezelése sajnos semmilyen terápiával nem eredményes.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú a hajhullás, amit tapasztalsz és annak mik a kiváltó okai, a hajhullás annál eredményesebben és látványosabban kezelhető, minél hamarabb kezded meg a terápiát.

HAJHULLÁS KEZELÉSE LÉZERES HAJSTIMULÁCIÓVAL

EGYEDÜLÁLLÓ HAJDIAGNOSZTIKA

Mesterséges intelligenciával vezérelt hajanalízis és hajgyógyászati konzultáció
Hajhullás specifikus labor és szakorvosi vizsgálatok

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS, ORVOSI LÉZER

Klinikai háttérrel és a leginnovatívabb orvosi lézeres technológiával dolgozó kezeléssorozat, amely hatóanyagos kezeléssel is kiegészíthető.

DÚS, EGÉSZSÉGES, ERŐS HAJ

A kezelésen részt vett Pácienseink 96%-a elégedett az elért eredménnyel

GYORS, LÁTVÁNYOS EREDMÉNY

Pár hónap alatt újra egészséges, fényes és dús hajad lehet, amivel önbizalmad is azonnal visszanyerheted.

HAJHULLÁS KEZELÉSÉNEK MENETE

A hajhullás típusától függően személyre szabott kezelési tervet állítunk össze, a hajhullás megállításának érdekében mindent magába foglaló komplex terápiát vehetsz igénybe. A probléma megszüntetéséhez lézeres hajstimulációs kezelést, hatóanyagos kezelést és igény esetén otthoni hajápolási protokollt is biztosítunk. A hajhullás okának felderítésére labordiagnosztikai csomaggal is segítjük pácienseinket. 

 

Hajhullás kezelésének 1. lépése

A lézeres hajhullás kezelést egy díjmentes személyes konzultáció előzi meg, amely során tanácsadónk minden kérdésedre válaszol.

 

Hajhullás kezelésének 2. lépése

Mesterséges intelligenciával vezérelt hajgyógyászati vizsgálatot végzünk a fejbőrön, amely elemzi a hajhagymák állapotát, és segít előrejelezni a terápiától várható eredményt. 

A vizsgálat során a nagy felbontású képek alapján mesterséges intelligencia segítségével részletesen elemezzük a fejbőr állapotát: 

 • a fejbőrön lévő faggyú- és keratinlerakódás mennyiségét
 • a hajhagyma kivezető járatainak átjárhatóságát vagy eltömődöttségét
 • a hajhagymák esetleges hegesedését, egymástól való távolságát
 • a hajszálak sűrűségét, színét, vastagságát és növekedési fázisát
 • a szőrszálegyenesítő izom esetleges gyulladását

A pontos felmérés teszi lehetővé a személyre szabott komplex kezelés megtervezését. Ezen információk alapján megállapítható a hajvesztés típusa és előrejelezhető a lézeres terápiával elérhető eredmény, kiválaszthatóak azok a táplálékkiegészítők, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek a lézeres terápia hatását növelik majd.

Az AI alapú hajanalízis és hajgyógyászati konzultáció díja 40.000 Ft, amely a hajkezelés szolgáltatásunk igénybevételével, azaz a szerződés megkötése esetén a hajgyógyászati vizsgálat ingyenes.

 

Hajhullás kezelésének 3. lépése

Következő lépésként megkezdjük a lézeres hajkezelést az előírt kezelési terv alapján. 

A lézeres hajhullás kezelés egy legalább 10 alkalmas kezeléssorozat, amely első fázisában – amennyiben szükséges - a fejbőr lézeres tisztítását (defibrotizációt) végezzük, 8-10 naponta. Ezt követik a különböző stimulációs fázisok, amelyek elvégzése 3-4 hetente javasolt. 

Az eredmény fokozása érdekében a lézeres hajkezelés kiegészíthető transzepidermális hatóanyagbevitellel (tű nélküli mezoterápiás kezelés), de kiegészíthető növekedési faktorok és őssejtek beinjektálásával járó saját vér (PRP, i-PRF) terápiával is. A hajhullás komplex kezelésének részét képezi a minoxidil kezelések alkalmazása is, amelyek szintén segítenek a haj természetes állapotának gyors és hatékony visszaállításában.

Csomagajánlat

10 alkalmas lézeres hajstimulációs kezelés  690.000 Ft helyett most 490.000 Ft-ért!

A kezeléscsomag tartalma: 10 alkalmas hajkezelés + AI hajanalízis és hajgyógyászati konzultáció (kezelés előtt és a 10. alkalom után) + kapcsolódó termékcsomag*


Kérj időpontot ingyenes konzultációra!

Időpontot foglalok

Hogyan alakítjuk hajhullás kezelés árainkat?

A leghatásosabb eredmény érdekében a személyre szabott kezelési terv alapján kalkuláljuk ki a kezelés díját a hajgyógyászati konzultáció során.

 • Kizárólag CSÚCSMINŐSÉGŰ berendezésekkel dolgozunk.
 • Konzultáció és hajkezelés BUDAPESTEN, GYŐRBEN
AI alapú hajanalízis & hajgyógyászati konzultáció

40.000 Ft helyett INGYENES*

*Hajkezelés csomag igénybevétele esetén.
Tartalmazza a kezelés megkezdése előtti és a kezeléssorozat utáni állapotfelmérést.

Konzultáció és kezelés Budapesten, Győrben

Hajhullás Kezelés Orvosi Lézerrel

690.000 Ft helyett 490.000 Ft

Konzultáció és kezelés Budapesten, Győrben

Fizetési lehetőségeink: - Lehetőséged van fizetni készpénzzel, bankkártyával, SZÉP-kártyával (részben vagy teljes egészben) vagy Aesthetica Ajándékkártyával, akár részletfizetéssel is, ráadásul a hitelügyintézésben is segítünk.

Időpontfoglalás

Nézz bele hogyan zajlik egy kezelés nálunk!

Hajullás kezelése képekben
Előtte - utána galéria
Van-e kockázat?
ResurFix lézeres hajstimulációs eljárás minimális fájdalommal járhat.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

A lézeres hajkezelés Budapesten és Győrben elérhető.
IdőpontfoglalásIdőpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram