NŐNAPI AKCIÓ! Próbáld ki újgenerációs, hosszan tartó Skinbooster kezelésünket most bevezető áron: 149.900 Ft/4 ml!

Hajhullás okának felderítése laborvizsgálattal

Derítsd ki laboratóriumi vizsgálataink segítségével, hogy milyen okok állnak hajhullásod hátterében és fokozd a lézeres hajstimuláció eredményességét!
Időpontfoglalás

Mi állhat hajhullásod hátterében? Derítsd ki és vess véget az okoknak!

lézeres hajstimuláció

A lézeres hajstimuláció kezeléssorozat elvégzése előtt javasoljuk, hogy a komplex terápia részeként, laborvizsgálatok segítségével, együtt járjunk utána a hajhullás okainak is, hiszen a leghatékonyabb kezelés a probléma gyökerénél kezdődik. A lézeres hajstimuláció és a megfelelő életmódbeli változtatások kombinációja képes teljes mértékben, hosszú időre megszabadítani a hajhullás problémájától, azonban bizonyos esetekben szükség lehet kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére is. Az Aestheticaban sorban állás és beutaló nélkül érhetők el a szükséges laboratóriumi vizsgálatok, amelyek során nemcsak elvégezzük a vérvételt és kézbesítjük az eredményeidet, hanem ki is értékeljük a kapott leletet és fény derítünk a hajhullás okára, személyre szabott terápiás javaslatunkkal pedig a kezedbe adjuk a megoldás kulcsát is.

Görgess lejjebb a részletekért!

20 ÉV SZAKÉRTELME
20 éves tapasztalat
Szakképzett egészségügyi szakemberek
EGYEDÜLÁLLÓ, KOMPLEX KEZELÉSI TERV
Laborvizsgálatok + Lézeres hajkezelés + Hatóanyagos terápia
KEDVEZŐ ÁRAK
Díjmentes konzultáció
Részletfizetési lehetőség
SZÉP Kártya
FONTOS VAGY
Egyénre szabott kezelési terv
Rugalmas időpontfoglalás

A hajhullás hátterében számtalan ok húzódhat!

A hajhullás hátterében a legtöbb esetben örökletes tényezők állnak, azonban a genetikai halmozódáson túl természetes hormonális folyamatok is nagymértékben befolyásolhatják a hajhullás mértékét. A nők esetében gyakori, hogy a változókor okoz megnövekedett mértékű hajvesztést, azonban nem zárhatjuk ki, hogy nőgyógyászati vagy pajzsmirigy problémák, esetleg más, komolyabb betegségek okozzák a hajszálak elvékonyodását. A férfiaknál az akár már fiatal korban megjelenő genetikai hajhullást a DHT nevű hormon, vagyis a dihidrotesztoszteron magasabb szintje okozza. Ezen felül a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok (fog- vagy ínygyulladás), de akár vitaminhiány vagy bizonyos ásványi anyagok alacsony szintje is felelős lehet az extrém mértékű hajhullásért. Emellett bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként, de esetenként a fejbőrt érintő bőrbetegség, fertőzés eredményeképp is jelentkezhetnek hajproblémák.

Időpontfoglalás
férfi tükörben nézi a haját
fésülködő tini

HAJHULLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ LABORVIZSGÁLATOK ELŐNYEI

NINCS SORBANÁLLÁS

Labordiagnosztikai vizsgálatok beutaló és hosszú várakozási idő nélkül

BÁRKINEK AJÁNLOTT

Személyre szabott szűrővizsgálati csomagok nőknek és férfiaknak egyaránt

KÉNYELEM

A helyben végzett vizsgálatok mindössze néhány percet vesznek igénybe

MINDEN EGY HELYEN

Az eredmények kiértékelése után személyre szabott kezelési terv és lézeres hajstimuláló kezelések

Milyen vizsgálatok szükségesek a hajhullás okainak megállapításához?

Vérkép: A hajhagymák egészséges működéséhez, ezáltal a haj növekedéséhez elengedhetetlen, hogy a vérkép vizsgálatba tartozó paraméterek normális tartományban legyenek. A vizsgálat során a fehér- és vörösvérsejt, hemoglobin és hematokrit, trombocita számmal, valamint az azokhoz kapcsolódó paramétereket határozzuk meg. A vörösvértestek kiemelten fontosak, hiszen ezek szállítják a hajhagymákba az oxigént és a tápanyagot.

Süllyedés, CRP: Ez a két érték a szervezetben jelenlévő gyulladásra, gyulladásos folyamat fennállására figyelmeztethet. Jelezhet fertőző betegségeket, rosszindulatú daganatot, súlyos vérszegénységet, vagy akár vese- és pajzsmirigybetegséget is, ezekben az esetekben emelkedett értéket mutatnak a laborvizsgálatok. A CRP, vagyis a C-reakítv protein pontosan jelzi a szervezetben jelenlévő gyulladást, súlyos esetben kiugró értéket mutathat. Hajhullás esetén azért fontos a süllyedés és a CRP meghatározása, mert a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok esetén a haj aktív növekedési fázisa kikapcsol, így a hajszálak idő előtt kihullnak, ami drasztikus hajvesztéshez vezethet.

RF (Rheuma faktor): A reumatoid artritisz (RA) gyakori autoimmun betegség, amelynek fennállása az elülső hajvonalban okozhat jelentős hajvesztést, akár kopaszodást is.

Pajzsmirigy funkciók vizsgálata: A pajzsmirigy hormonok vizsgálata kiemelten fontos lehet a hajhullás okainak feltérképezése során. A nem megfelelő hormonszint a hajhagymákat ellátó erek drasztikus szűkülését okozhatja, ami akadályozza, hogy a hajhagymák megfelelő mennyiségű vérhez, oxigénhez és tápanyaghoz jussanak, ennek következtében pedig a hajszálak először elvékonyodnak, majd kihullnak. A következő pajzsmirigy értékek meghatározása fontos: TSH, T4, anti-TPO és anti-TG.

Májfunkció vizsgálata: A méregtelenítő folyamatok megfelelő működésének és a máj egészségének indikátorait vizsgáljuk, amelyek a GOT (AST), GPT (ALT), gamma-GT és alkalikus foszfatáz (AP, ALP).

Vas és transzferrin: A vasnak kiemelten fontos szerepe van a vér oxigén szállításában. A vas alacsony szintje esetén a vér oxigénszállító kapacitása is csökken, aminek hatására a vérszegénység kellemetlen tünetei mellett a haj elvékonyodása, hajhullás léphet fel. A transzferrin szállítja a vasat a vérben, így értéke megmutathatja, hogy a szervezet vasraktárai milyen telítettségi állapotban vannak.

Cink: A cink az egész szervezetben jelen lévő nyomelem, a hajszálakban található cink mennyiségét megfelelő táplálkozás is befolyásolja. Azért fontos meghatározni a mértékét, mivel hiánya fokozott hajhulláshoz vezethet.

B12 vitamin: Ez a vitamin nélkülözhetetlen a sejtek regenerációja során, valamint az idegrendszeri működésben és a vörös vérsejtek megfelelő képződésében is. Hiányában más molekulák sem működnek megfelelően, ami a hajon is meglátszódhat. A szervezet nem képes előállítani, így táplálkozás során vihetjük be a szervezetbe, azonban felszívódási zavar vagy emésztési probléma esetén szintje csökkenhet a szervezetben.

Cöliakia specifikus antitestek: Lehetséges, hogy bizonyos tápanyagok nem képesek felszívódni egy autoimmun reakció miatt, a szervezet búzában, árpában és rozsban található glutén és gliadin hatására olyan antitesteket termel, amelyek a szervezet saját bélrendszerét támadják meg, ezáltal károsítva a felszívódást is.

Elektroforézis: Az elektroforézis eljárás elkülöníti a különféle fehérjéket, ezáltal kimutatható a különböző fehérjék megfelelő jelenléte vagy esetleg elszaporodása a szervezetben, amit akár a szervezet fehérjehiány által okozott kompenzációja is okozhat. A fehérjék elengedhetetlenül fontos tápanyagai a hajszálainknak.

Tesztoszteron és dihidrotesztoszteron: A tesztoszteron férfiak és nők által is termelt nemi hormon, amelynek túltengése zavart okozhat a szervezetben. A férfias típusú hajhullásért a dihidrotesztoszteron felelős, ami a tesztoszteron hormon aktív változata. Túlzott szőrnövekedés, fokozott hajhullás, valamint meddőség esetén is érdemes a tesztoszteron vizsgálata. Kóros kilengése a hajhagymát ellátó erek drasztikus szűkülését okozza, ami akadályozza, hogy a hajhagymák megfelelő mennyiségű vérhez, oxigénhez, tápanyaghoz jussanak, melynek következtében a hajszálak elvékonyodnak, majd kihullnak.

SHBG (Szexuális hormon kötő fehérje): A hormonok szállításáért felelős fehérje, amelynek mennyiségét akkor érdemes mérni, ha a tesztoszteron szintje nem megfelelő a szervezetben.

ANA és ENA (antinukleáris antitest): Az antinukleáris antitestek jelenléte azért fontos, mert a szervezetben nemcsak baktériumok és vírusok jelenlétekor lehet magas a számuk, előfordulhat, hogy az ún. autoantitestek a szervezet saját sejtjeit támadják meg. Ezek jelenléte esetén szervezetünk a hajhagymákat is idegentestként érzékeli, tehát azokat is megtámadhatja.

LABORVIZSGÁLATOK

Tudd meg hajhullásod okát és kezdd meg a kezeléseket! Személyre szabott laborvizsgálati és lézeres hajterápiás csomagok várnak!

Kérj időpontot most, hiszen kedvező árakkal és rugalmas fizetési lehetőségekkel várunk!

Időpontot foglalok

Hogyan alakítjuk Árainkat?

A hajhullás laborvizsgálati csomag eredménye önmagában még nem elegendő a diagnózis felállításához. Az elvégzett laborvizsgálatok kiértékelésére ingyenes konzultáció keretein belül biztosítunk lehetőséget, ahol személyre szabott terápiás javaslatot fogalmazunk meg, illetve személyre szabott kezelési terv felállítására is van lehetőség.

  • Kizárólag CSÚCSMINŐSÉGŰ berendezésekkel dolgozunk.
  • Konzultáció és kezelés BUDAPESTEN, GYŐRBEN

A hajhullás laborcsomag a vérvételen túl személyre szabott terápiás javaslatot is tartalmaz.

Hajhullás laborcsomag

59.900 Ft

Teljes vérkép, Süllyedés, CRP, Májfunkciók (GOT, GPT, GGT, bilirubuin) Kibővített pajzsmirigy vizsgálat (TSH, T3, T4, ATPO) ATG, ASLO, Vas, Transzferrin, B12, Cöliákia, Cink, SHBG, Tesztoszteron, ELFO, ANA, ENA, Rheuma faktor

Opcionálisan választható: Dihidrotesztoszteron vizsgálat

Fizetési lehetőségeink: - Fizetési lehetőségeink: Lehetőséged van fizetni készpénzzel, bankkártyával, vagy Aesthetica Ajándékkártyával. Továbbá a fizetés részletben és Szép Kártyával is lehetséges részben vagy teljes egészben, illetve akár a hitelügyintézésben is segítünk.

Időpontfoglalás

Nézz bele hogyan zajlik egy kezelés nálunk!

Hajullás kezelése képekben
Előtte - utána galéria
Van-e kockázat?
ResurFix lézeres hajstimulációs eljárás minimális fájdalommal járhat.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
chevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram