VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS GLAMOUR NAPOK: 1+1 AKCIÓ! Most egyszerre 2 testrészt szőrteleníthetsz 1 testrész áráért!

Benőtt köröm eltávolítása

A kéz és a láb körme számtalan megbetegedésnek van kitéve. A helytelen körömvágás (sarkokon lekerekített körmök), a nem megfelelő cipő vagy alkati adottságok következtében kialakuló körömbenövés olyan elváltozás, mely otthoni kezelésekkel (lábfürdő, krémek használata) nem kezelhető hatékonyan.

A körömszél rendkívül sebezhető terület, hiszen a kemény szaruképződmény növekedése során a körömszél egy vagy mindkét oldali szélen a lágyrésszel érintkezik, gyakran belenő. Mindez a lágyrészek fokozódó gyulladásos folyamatát váltja ki, mely egyre nagyobb és tartós fájdalmat és fertőzést is okozhat.

Leggyakrabban a nagylábujjakon fordul elő köröm benövés, amely fájdalmasan lüktető érzést kelt és idővel váladékozás, körömgyulladás is előfordulhat. A kezdetben csak nyomás hatására jelentkező fájdalom szakszerű kezelés nélkül állandósul, a sérült körömrész el is fertőződhet.

A benőtt köröm szélének eltávolításával (ékrezekció) gyorsan, és a teljes körömeltávolításnál sokkal kíméletesebben megszüntethető a fájdalmas probléma.

A benőtt köröm kezelése: körömszél eltávolítás (ékrezekció)

A benőtt köröm problémája beavatkozás nélkül nem gyógyítható meg. Rendkívül gyakori a teljes köröm eltávolítása, ahol a körömágy sebének gyógyulása 4-5 hétig, az új köröm kinövése kb. 10-12 hónapig tart.

A köröm jelenléte nem oka a benőtt köröm jelenség kialakulásának, így a teljes körömlevételtől önmagában nem is gyógyul az állapot.

Megoldást a körömszéli ékkimetszés, vagyis a köröm egy kb. 2-3 mm széles sávjának, a köröm-matrix részletnek és a ráboruló sarjszövetnek egyben történő – tortaszelet szerű – kimetszése jelenthet. Az ékrezekciónak nevezett eljárás jelentősen kíméletesebb eljárás a teljes körömeltávolításnál és tartós megoldást jelent a benőtt köröm gyógyítására. A műtét utáni seb más eljárásokhoz képest szebben, kevesebb fájdalommal gyógyul.

A betegség gyakran kétoldali, és lehet, hogy a tünetek nem egy időben jelentkeznek, egyszerre mind a két lábon. Amennyiben a tünetek csak az egyik körömszélnél jelentkeznek, és a műtétet ezért csak ezen az oldalon végezzük el, számítani lehet arra, hogy előbb-utóbb a tünetek a másik körömszélnél is jelentkeznek Amennyiben ennek egyértelmű jelei látszanak, a műtét mindkét körömszélet érintően, egyszerre történő elvégzése indokolt, de csak egy lábon.

A benőtt körömszél eltávolítását sebészeti konzultáció előzi meg, amely során sebészünk alaposan megvizsgálja a problémás körmöt, illetve annak környékét. A vizsgálat során megállapítja, hogy milyen kezelési mód lenne a leghatékonyabb a probléma megszüntetésére. Amennyiben legmegfelelőbbnek a köröm részleges eltávolítását ítéli, tájékoztat a beavatkozás részleteiről.

A köröm részleges eltávolítása

A benőtt körömszél eltávolítását helyi érzéstelenítésben végzi a sebész, aki ék alakú metszést ejtve eltávolítja a benőtt körömszélt és a köröm-matrixot. A sebet általában nem szükséges varratokkal zárni. A beavatkozás után néhány nap pihenőt érdemes beiktatnod, hogy kíméld a lábad. A teljes gyógyulás legtöbbször 2-3 hétnél több időt nem igényel. Ez idő alatt kerüld a szaunát, szoláriumot és magától értetődően a műtéti terület zuhanyzását, vagy fürdetését.

Ha körömbenövéstől szenvedsz, javasoljuk, kérj időpontot sebész szakemberünkhöz.

A sebészeti konzultáció díját itt találod.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Tudtad? A menstruációs ciklus akár 21 vagy 35 napos is lehet!

Problémás menstruáció? Túl hosszú, vagy éppen meglepően rövid a ciklusod? Minden nő […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram