VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS GLAMOUR NAPOK: 1+1 AKCIÓ! Most egyszerre 2 testrészt szőrteleníthetsz 1 testrész áráért!

Gyakori kérdések

MELLPLASZTIKA ÉS GYNECOMASTIA

Mi alapján válasszak plasztikai sebészt?

Ha eldöntötted, hogy plasztikai műtétre jelentkezel, fontos, hogy ne csak az ár alapján válassz plasztikai sebészt illetve intézményt, hanem fókuszálj a megbízhatóságra, szakértelemre és több éves/évtizedes referenciára is. Az Aesthetica Orvosi Központban nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészek dolgoznak, akik szakterületük elismert képviselői. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk orvosaink, nővéreink képzésére, így biztos lehetsz abban, hogy nálunk jó kezekben leszel. 2008 februárjában az Aesthetica Orvosi Központ ISO 9001-es tanúsítványt szerzett, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a minőségi szépészeti szolgáltatások iránt.

Hány éves kortól jelentkezhetek a mellplasztikára vagy gynecomastiára (férfi mellkisebbítésre)?

A mellplasztika csak 18 év felett végezhető el. Azért is fontos ez a korhatár, mert ezen életkor alatt még jelentős hormonális változások zajlanak a szervezetedben, és melled még nem nyerte el végleges méretét és alakját.

Az első konzultáció után mennyi ideig kell várnom a mellplasztikára vagy gynecomastiára (férfi mellkisebbítésre)?

A konzultációt követő 2-3 héten belül sor kerülhet a beavatkozásra. Amennyiben plasztikai sebészed az előírt vizsgálatok eredményei alapján úgy ítéli meg, hogy a beavatkozásnak nincs akadálya, úgy a plasztikai műtétet – a számodra megfelelő – legkorábbi időpontra tervezzük.

Milyen egészségügyi állapot zárja ki a mellplasztika vagy a gynecomastia (férfi mellkisebbítés) lehetőségét?

A mellplasztika és a gynecomastia előtt különböző vizsgálatokon kell részt venned. Amennyiben plasztikai sebészed a leletek alapján kóros laboratóriumi értéket tapasztal, elvetheti a műtét lehetőségét. Nők esetében kizáró tényező a terhesség és a szoptatás időszaka is.

Hogyan készülhetek a mellplasztikára vagy gynecomastiára (férfi mellkisebbítésre)?

Plasztikai sebészed megfelelő tájékoztatást ad a mellplasztika vagy gynecomastia előtti előkészületekről, amelyek között szerepel az étkezésre, vitaminok szedésére, valamint a dohányzás elhagyására vonatkozó javaslat is.

Elvégezhető egyszerre több, különböző típusú mellműtét?

Természetesen a mellműtétek kombinálhatók, így egy mellplasztika alkalmával több típusú mellműtétet is el lehet végezni. Lehetőség van például a mellnagyobbításra, az aszimmetria korrigálására, vagy mellbimbó korrekcióra is.

A mellplasztika és gynecomastia (férfi mellkisebbítés) altatásban, vagy helyi érzéstelenítéssel zajlik?

A plasztikai beavatkozások nagy részét, – így a mellplasztikát és a gynecomastiát is – altatásban végzik. A műtétet megelőzően egy konzultáció keretében aneszteziológus szakemberünk tájékozódik a korábbi megbetegedésekről, esetleges alkalmazott gyógykezelésekről is.

Meddig kell kórházban maradnom?

A műtétet követően 1 éjszakát kell a kórházban töltened. Ezt a rövid időt egy jól felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott, kényelmes szobában töltöd majd.

Fogok tudni szoptatni a mellplasztika után?

A mellnagyobbítás nem befolyásolja a szoptatás készségét, mivel az implantátum behelyezése során nem vágják át a tejcsatornákat.

Mellkisebbítés során viszont a zsírszövet mellett a mell mirigyállományának egy részét is eltávolítják. Emellett ez a mellplasztika a tejcsatornákat is érintheti, bár ez önmagában nem jelenti a szoptatás képességének elvesztését. A mellkisebbítő műtéteket inkább szoptatást követően szoktuk ajánlani, ha már nem tervezel több gyermeket.

Szülés után mennyi idővel vethetem alá magam a mellplasztikának?

A szoptatás befejeztével 6 hónapot mindenképpen várni kell, ugyanis ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a hormonális változások befejeződjenek, illetve a szülés, és a szoptatás időszaka után a mell visszanyerje végleges formáját.

A gynecomastia (férfi mellkisebbítés) vagy mellplasztika után mennyire látszanak majd a hegek?

A gynecomastia (férfi mellkisebbítés) jellege miatt a hegek szerencsére szinte nyom nélkül gyógyulnak. A mellplasztikai műtéti hegek maradandók, de fokozatosan halványulnak.

A gyógyulás ütemét saját adottságaid is nagymértékben befolyásolják, és te is sokat tehetsz annak érdekében, hogy a hegeid szépen gyógyuljanak (pl. a sebgyógyulás után olyan speciális krémeket használj, melyek elősegítik a hegek gyógyulását, illetve ha dohányoztál, teljesen hagyj fel vele). Vigyázz az erős napsugarakkal a mellplasztikát követően, ha szoláriumba mész, a hegeket fedd le! Bőröd hálás lesz a gondoskodásért!

Mennyi idő után láthatom a mellplasztika vagy gynecomastia (férfi mellkisebbítés) végleges eredményét?

A felépülés üteme egyénenként eltérő lehet. Bár a műtét eredménye azonnal látszódik, a végleges eredményt 2-4 hónap elteltével láthatod.

Érzek majd fájdalmat a mellplasztikát vagy gynecomastiát (férfi mellkisebbítést) követően? Ha igen, milyen hosszan?

Bár a fájdalomtűrő képesség egyénenként változó, összességében elmondható, hogy erősebb helyi fájdalmaid lesznek a mellplasztikát követő 2-3 napban. Ez a fájdalom azonban szokásos fájdalomcsillapítókkal jól csillapítható. A mellplasztikát vagy gynecomastiát követő első hét után a fájdalom lényegében megszűnik, de a terület még néhány hétig érzékeny marad.

Mikor térhetek vissza újra a munkába?

A gynecomastiát (férfi mellkisebbítést) követő néhány hétben szorítókötést, mellplasztikát követően pedig speciális melltartót kell viselned. Amennyiben irodai munkát végzel, úgy a beavatkozást követő 1-2 héten belül visszatérhetsz a munkába. Fizikai munkavégzésnél ajánlott hosszabb ideig, minimum 2 hétig otthon maradnod.

Milyen gyors a felépülés a mellplasztika vagy gynecomastia (férfi mellkisebbítés) után?

A felépülés üteme egyénenként eltérő lehet. A gynecomastia után néhány hétig szorítókötést kell viselned. A végleges eredményt a 2. hónap végére láthatod.

Mellplasztika esetén varratszedésre a mellplasztikát követő 10-14. napon kerül sor, de a speciális sportmelltartót 5 hétig még viselned kell annak érdekében, hogy a melleid a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljenek. Bár a hétköznapi aktivitás megengedett és javasolt is, fontos, hogy csak fokozatosan térj vissza korábbi életritmusodba.

Mikor lehet ismét sportolni mellplasztikát vagy gynecomastiát (férfi mellkisebbítést) követően?

A hétköznapi aktivitás megengedett, de a mellplasztikát vagy a gynecomastiát követő 1 hónapban kíméletesen kell bánni a testrésszel. Kerülni kell az erős megterhelést, fizikai munkát legalább 5-6 hétig. Mellplasztikát követően sportolni csak a 6. hét után ajánlott, viszont ilyenkor is viselned kell a speciális melltartót.

A beavatkozást követően mikor kell kontrollra jönnöm?

A beavatkozások utáni varratszedésre a gynecomastiát követően a 7-10. napon, a mellplasztikát követően a 10-14. napon kerül sor. A műtétet követően plasztikai sebészed határozza meg, hogy milyen időközönként kell megjelenned kontroll vizsgálaton. Általánosságban elmondható, hogy a kontroll vizsgálatokra a mellplasztikát követő 1.- 2.- 4. hétben, majd a 3.- 6.- 8. hónapban kerül sor.

A mellplasztika növeli a mellrák kockázatát?

Eddig egyetlen tudományos kutatás sem igazolta, hogy a mellplasztika növelné a mellrák kockázatát, sőt mivel a plasztikai beavatkozás után rendszeresen kell járnod kontrollra és gyakrabban vizsgálatokra, így minden kockázati tényező minimálisra csökkenthető.

Befolyásolhatja a mellplasztika vagy gynecomastia (férfi mellkisebbítés) eredményét a súlyfeleslegem?

Abban az esetben, ha jelentős súlyfelesleged van, a műtét utáni hegek nem gyógyulnak optimálisan. Ha pedig a mellplasztika után következik be számottevő fogyás, úgy a mell formája nem olyan lesz, mint a műtétet követően. A tökéletes eredmény érdekében tehát lehetőség szerint a műtét előtt szabadulj meg a súlyfeleslegtől és utána is igyekezz megtartani az elért testsúlyt.

Jóindulatú daganat esetén vállalható a mellplasztika?

Az, hogy a jóindulatú daganat akadálya-e a mellplasztika elvégzésének, függ a nagyságától és fajtájától. A személyes konzultáció alkalmával plasztikai sebészed megfelelően tájékoztat majd.

Nyáron is lehet mellplasztikai műtétet vagy gynecomastiát (férfi mellkisebbítést) végeztetni?

A plasztikai műtétekre az ősztől tavaszig terjedő időszak a legideálisabb, hiszen a meleg nyári napokon fokozott kellemetlenséget okozhat a speciális melltartó vagy szorító kötés viselése, az izzadtság pedig akadályozhatja a sebek mielőbbi gyógyulását. Ennek ellenére megfelelő odafigyelés mellett az év bármely időszakában problémamentesen elvégezhető a mellplasztika vagy a gynecomastia.

PLASZTIKAI SEBÉSZET

Hány éves kortól lehet plasztikai műtétre jelentkezni?

Általánosságban elmondható, hogy plasztikai beavatkozás csak 18 éves kor felett végezhető. Azért fontos ez a korhatár, mert ezen életkor alatt még jelentős hormonális változások zajlanak a szervezetedben, és még nem alakult ki pl. a mell végleges formája és mérete.

Ezzel szemben fülplasztikára 18 éves kor alatt is jelentkezhetsz, ebben az esetben szülői beleegyezés szükséges.

Vannak további javasolt korhatárok, pl. az arcplasztikát 40 éves kor után érdemes igénybe venni, de ez jelentős mértékben függ az egyéni adottságoktól is. Számos esetben előfordul, hogy már fiatalabb korban megereszkedik a bőr a nyak vagy az arc területén, ilyen esetben korábban is indokolt lehet az arcplasztika.

Az első konzultáció után mennyi ideig kell várnom a plasztikai műtétekre?

A konzultációt követő 2-3 héten belül sor kerülhet a plasztikai műtétre. Amennyiben plasztikai sebészed az előírt vizsgálatok eredményei alapján úgy ítéli meg, hogy a beavatkozásnak nincs akadálya, úgy a műtétet a – számodra megfelelő – legkorábbi időpontra tervezzük.

Több plasztikai műtét is elvégezhető egyszerre?

A kombinált plasztikai műtét elvégzése függ a páciens egyéni adottságaitól és egészségi állapotától, így ezt plasztikai sebészed csak a személyes konzultáció alkalmával tudja megállapítani.

Mi az ideális időszak a plasztikai műtétekre?

A plasztikai műtétekre az ősztől tavaszig terjedő időszak a legideálisabb, hiszen a meleg nyári napokon fokozott kellemetlenséget okozhat a speciális melltartó, maszk vagy szorító kötés viselése, az izzadtság pedig akadályozhatja a sebek mielőbbi gyógyulását. Ennek ellenére megfelelő odafigyelés mellett az év bármely időszakában problémamentesen elvégezhető a plasztikai beavatkozás.

Mik a kizáró tényezők a plasztikai beavatkozások esetében?

A plasztikai műtét előtt különböző vizsgálaton kell részt venned. Amennyiben plasztikai sebészed a leletek alapján kóros laboratóriumi értéket tapasztal, elvetheti a plasztikai beavatkozás lehetőségét. Kizáró ok a mélyvénás trombózis és a súlyos visszérprobléma is. Terhesség és szoptatás időszaka alatt nem lehet plasztikai beavatkozást végezni.

Milyen plasztikai beavatkozásokat végeznek az Aesthetica Orvosi Központban?

Az Aesthetica Orvosi Központban lehetőség van a következő plasztikai műtétek elvégzésére:

A mell (illetve a férfimell) alakját és formáját esztétikusabbá tevő mellplasztikai műtétekre (mellkisebbítés, mellnagyobbítás, mellfelvarrás, férfi mellkisebbítés),

Az arc egyes területeinek plasztikájára (arcplasztika, fülplasztika, orrplasztika, szemhéjplasztika),

A lógó has vagy kötényhas korrekójára (hasplasztika),

A felesleges lokális zsír leszívására (zsírleszívás),

Az egyes végtagok alakjának korrekciójára (felkarplasztika, vádliplasztika, combplasztika, fenékplasztika),

A plasztikai beavatkozás után mennyi időt kell kórházban tölteni?

Amennyiben a plasztikai műtét helyi érzéstelenítésben történik, néhány órás megfigyelés után kísérővel haza is mehetsz. Autót vezetni 2-3 napig nem javasolt. Amennyiben a plasztikai beavatkozás altatásban történik, a műtétet követően egy éjszakát kell a kórházban töltened.

Mennyi ideig nem mehetek dolgozni a plasztikai műtét után?

Amennyiben irodai munkát végzel, kisebb műtétek esetén 1 hét, nagyobb műtétek esetén általában 2 hét elteltével visszatérhetsz a munkába. Azonban minden esetben fokozottan ügyelj arra, hogy ne erőltesd meg magad és pihenj sokat.

Milyen veszélyei vannak a plasztikai műtéteknek?

A plasztikai beavatkozások során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Évente több ezer páciens esik át problémamentesen plasztikai beavatkozáson és elégedett az eredménnyel. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a plasztikai műtét is kockázattal jár. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, keloidos hegképződés.

Fájdalmas a plasztikai műtét?

Mivel a beavatkozást altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végezzük, (ez a műtét típusától függ) semmilyen fájdalmat nem érzel majd. A műtétet követően azonban az érintett testfelület megduzzad, feszül, véraláfutásossá válik, így az első 2-3 napban lehetnek erősebb fájdalmaid, melyek hagyományos fájdalomcsillapítóval jól enyhíthetők. A varratszedés idejére a fájdalom általában teljesen megszűnik.

Mennyi idő múlva láthatom a végeredményt?

A szorítókötést 1 hét után távolítja el plasztikai sebészed, a varratszedésre általában 7-14 nap elteltével kerül sor. A plasztikai műtétek után a kívánt eredmény általában 6 hét múlva látható.

Mikor kerül sor a varratszedésre?

Plasztikai sebészed a plasztikai beavatkozást követő 7-14. napon távolítja el a varratokat.

A plasztikai műtétet követően mikor kell kontrollra jönnöm?

A plasztikai műtétet követően plasztikai sebészed határozza meg, hogy milyen időközönként kell megjelenned kontroll vizsgálaton. Általánosságban elmondható, hogy a kontroll vizsgálatokra a műtétet követő 1.- 2.- 4. hétben, majd a 3.- 6.- 8. hónapban kerül sor.

Mikortól lehet sportolni a plasztikai műtétet követően?

A plasztikai műtétet követő egy hónapban tartózkodni kell a fizikai munkától, megterheléstől, így a sportot is mellőzd ebben az időszakban. Javasolt sok fekvés és pihenés.

Milyen hegek maradnak a plasztikai műtétek után?

A legesztétikusabb eredmény elérése érdekében a műtéti technikától függően plasztikai sebészed a vágásokat lehetőleg rejtett helyen, és a lehető legkisebb területen ejti meg. Te is sokat tehetsz annak érdekében, hogy a plasztikai beavatkozás után keletkezett hegek szépen gyógyuljanak (pl. védd a heget a közvetlen, erős napsugárzástól; olyan speciális krémeket használj, miután begyógyult a seb, melyek elősegítik a hegek gyógyulását; hagyj fel a dohányzással).

Orrplasztika esetében lehetőség van zárt technikával végzett beavatkozás elvégzésére is, ebben az esetben a metszések rejtettek, és nincsenek külső hegek. A nyitott műtéti technikát általában a már többször operált orr (secunder orrműtét) korrekciójára alkalmazzuk.

Mennyi ideig kell hordanom a szorítókötést, szorítónadrágot, kompessziós ruhát vagy arc/fülpántot?

A felhelyezett speciális szorítókötést/ruhát/nadrágot 4-6 hétig kell viselned.

Arc- és fülplasztika után általában 1 hétig kell folyamatosan hordanod a pántot, a fülpántot pedig még további hetekig, éjszakánként is.

Szülés után mennyi idővel vethetem alá magam plasztikai műtétnek?

A szoptatás befejeztével 6 hónapot mindenképpen várni kell, ugyanis ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a hormonális változások megszűnjenek.

Hasplasztika után mennyi idő múlva szülhetnék újra?

A hasplasztika után érdemes kb. 1 évet várni a gyermekszüléssel. Azt azonban tudnod kell, hogy a terhesség alatt is megnyúlik a bőr, ezért lehet, hogy újabb műtétre lesz szükség a szülés után. Ajánlatos tehát a hasplasztikát akkorra időzíteni, amikor már nem szeretnél több gyermeket.

A zsírleszívás alkalmával előfordulhat olyan rendellenesség, hogy testzsír kerül a véráramba?

Az említett rendellenesség igen ritkán tapasztalható a zsírleszívás során, a műtétek mindössze 1%-ánál fordul elő. A műtét során alkalmazott hatásnövelt vibrációs zsírleszívással kisebb az erek sérülésének veszélye, a fellépő vérveszteség, és kisebb a műtét utáni megterhelés is.

Összesen vagy testrészenként lehet 2 liter zsírt leszívni?

Az egész testről összesen 2 liter zsír távolítható el egy zsírleszívás alkalmával.

VÉGLEGES LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Veszélyes-e a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés a leggyakoribb kozmetikai, szépészeti beavatkozások közé tartozik. Teljesen biztonságos, semmilyen ismert káros mellékhatása nincs!

Hány éves kortól lehet a lézeres szőrtelenítést elvégezni?

18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges a kezeléshez. Ugyanakkor javasoljuk, ha még nem vagy 18 éves, a lézeres szőrtelenítés kezelés megkezdése előtt végeztess el egy vizsgálatot a hormonális probléma okozta szőrnövekedés kizárása érdekében.

Milyen terület kezelhető lézeres szőrtelenítéssel?

Gyakorlatilag a test teljes felülete. Nőknél a klasszikus területek (hónalj, bikinivonal, láb) mellett gyakori az olyan testrész végleges szőrtelenítése is, mint a mellkas, az arc, a kar, az altájak. Férfiaknál leggyakrabban kezelt testrészek a mellkas, a hát, az arc, a tarkó. Soha nem kezeljük azonban a szemöldököt, hiszen az veszélyezteti a szem épségét.

Milyen kizáró okai vannak a végleges lézeres szőrtelenítésnek?

Kizáró ok lehet, ha világos, ősz, vörös, vagy szőke szőrszálakkal rendelkezel, ugyanis a lézer technológia – működési elvénél fogva – csak a sötét szőr/világos bőr kombinációval működik hatékonyan. Amennyiben a szőrzet vegyes (tehát vannak sötét szőrszálak is), érdemes lehet mégis belekezdeni a végleges szőrtelenítésbe, hiszen a sötét szőrszálak kezelésével is esztétikusabb megjelenés érhető el. Aktív bőrbetegség esetén, továbbá terhesség és szoptatás időszaka alatt nem lehet elvégezni a szőrtelenítést.

Keloid hajlam esetén elvégezhető a végleges lézeres szőrtelenítés?

Igen, keloid hajlam esetén elvégezhető a lézeres szőrtelenítés, ebben az esetben azonban nagyobb a rizikója annak, hogy begyulladt szőrtüsző esetén heg képződik. Ezért alkalmazunk tesztkezelést a lézeres kezeléssorozat megkezdése előtt, hogy lássuk, hogyan reagál a bőröd a lézerre.

Elvégezhető-e a lézeres szőrtelenítés, ha a szőrnövekedést hormonzavar okozza?

Hormonzavar esetén is elvégezhető a végleges szőrtelenítés. Ebben az esetben azonban fennáll a veszélye annak, hogy a kezelés után minimális szőrnövekedés tapasztalható, míg egészséges pácienseknél legfeljebb pihék fognak nőni a lézeres szőrtelenítéssel kezelt területen. Ezért azt javasoljuk, hogy előbb kezeltesd hormonproblémádat, és utána vágj bele a végleges szőrtelenítésbe.

Milyen a pihés szőr?

A pihés szőr alatt olyan apró, alig látható, pigment nélküli szőrt kell érteni, amilyenek mindannyiunk arcán megtalálhatók. Ezek nem okoznak semmilyen esztétikai problémát, mindössze néhány milliméteresek, de ilyen értelemben a sima bőr nem „teljesen” sima.

Az Aestheticában a többi szépségklinikával ellentétben miért diódalézerrel, és nem villanófénnyel (IPL) kezeltek?

Az Aesthetica Orvosi Központban nagy gondot fordítunk arra, hogy a legmodernebb és legfejlettebb technológiát alkalmazzuk minden területen. A világon jelenleg használt, leghatékonyabb szőrtelenítési eljárás a diódalézeres lézeres szőrtelenítés, ezért döntöttünk úgy, hogy a hazánkban elterjedt villanófényes eljárás helyett bevezetjük a diódalézeres technológiát. Orvosi Központunkban a végleges lézeres szőrtelenítés piacvezető cége, a LUMENIS által kifejlesztett Lightsheer készülékeivel dolgozunk. Tapasztalataink pedig azt bizonyítják, hogy jól döntöttünk, hiszen számos olyan páciensünk van, aki korábban máshol eredménytelen villanófényes kezeléssorozaton vett részt, de teljesen meg van elégedve az általunk elért eredménnyel! A diódalézer abban különbözik az IPL – től, hogy az energia célzottan ér el a szőrtüszőkbe, véglegesen pusztítja el azokat. Míg a villanófénynél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása pedig legfeljebb tartós, de soha nem végleges.

Mennyire eredményes a végleges lézeres szőrtelenítés?

A lézersugarak a végleges szőrtelenítés alkalmával elpusztítják az aktív státuszban levő szőrtüszőket, de mivel egyszerre nem minden szőrtüszőnk van aktív állapotban, több alkalommal kell a kezelésen részt venned. Az elpusztult szőrtüszőkből már nem nő pigmentált, sötét szőr, legfeljebb puha, pihés tapintású, pigment nélküli szőr, ez pedig esztétikailag már egyáltalán nem, vagy lényegesen kevésbé zavaró, mint a sötét szőrszálak!

Fájdalmas a végleges lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés nem teljesen fájdalommentes. Az érzés egyénenként változó, és nagyban függ a fájdalomtűrő küszöbtől, de a legtöbb páciens számára csak minimális kellemetlenséggel jár a kezelés.

Szabad lézeres szőrtelenítéssel kezelni a tetovált területet?

Nem, ugyanis a tetoválás extra pigment anyagot tartalmaz, és mivel a lézersugarat a pigment vezeti, így azon a területen a bőr megégne.

Növeli a bőrrák kockázatát a lézeres szőrtelenítés?

Egyetlen tudományos kutatás sem igazolta, hogy a lézeres szőrtelenítés növelné a bőrrák kockázatát, ugyanis a bőrrák leggyakrabban festékes anyajegyekből fejlődhet ki, nem pedig a lézer bőrrel történő érintkezésétől.

A lézeres szőrtelenítésnek van valami hatása az anyajegyekre?

A helytelenül végzett lézeres szőrtelenítés során az anyajegyek megéghetnek, illetve az olyan anyajegyekbe, amelyekből szőr nő ki, „belelőhet” a lézer, ami nincs jó hatással az anyagjegy szövetállományára. Többek között ezért is fontos, hogy kizárólag olyan helyen végeztess lézeres szőrtelenítést, ahol a kezelést végző személyzet megfelelő szaktudással és gyakorlattal rendelkezik. Az Aesthetica Orvosi Központ kizárólag egészségügyi végzettséggel rendelkező szakembereket alkalmaz a lézeres szőrtelenítés elvégzésére, akik csak a megfelelő gyakorlat megszerzése után végeznek kezeléseket. Központunk munkatársai így pontosan tudják, hogy hogyan kell úgy irányítani a lézerfejet, hogy ne tegyen kárt az anyajegyekben.

A benőtt szőrszálakra megoldást jelent a végleges szőrtelenítés?

A benövésre hajlamos szőrszálakra nagyszerű megoldást jelent a lézeres szőrtelenítés, hiszen az így kezelt szőrszál már nem nő ki újra, így nem is tud a bőr alá nőve újra problémát okozni.

Lehet nyáron lézeres szőrtelenítésre járni?

A lézeres szőrtelenítés egy hosszabb ideig tartó kezeléssorozat, mivel az egyes kezelések között 6-8 hétnek is el kell telnie. A kezelés előtt és után egy hónapig nem ajánlott a napozás és a szoláriumozás, így a nyári időszak nem ideális a lézeres szőrtelenítésre, ha tengerparton nyaralsz. Amennyiben egyáltalán nem éri nap a kezelendő felületet (pl.: hónalj), úgy viszont semmi akadálya annak, hogy nyáron gyere kezelésre.

Milyen lesz a bőröm a végleges lézeres szőrtelenítést követően?

Közvetlenül a lézeres szőrtelenítés után a bőr kipirosodhat, illetve érzékennyé válhat. A pirosság általában másnapra megszűnik, de az érzékenység még 1-2 napig megmaradhat. Ezért javasolják nővéreink, hogy a lézeres szőrtelenítés után 2-3 napig ne menj szaunázni, sportolni, mert az izzadság irritálhatja a bőrt.

Alkalmanként mekkora területet lehet szőrteleníteni lézerrel?

Az, hogy alkalmanként mekkora terület végleges szőrtelenítése lehetséges, attól függ, hogy az adott területen milyen sűrű a szőr. Ezt nővéreink minden esetben felmérik a lézeres kezelés megkezdése előtt. Alapvetően egy lézeres szőrtelenítő kezelés nem tarthat tovább 1,5 óránál.

Mekkora legyen a szőröm, mielőtt elmegyek a lézeres szőrtelenítésre?

Mielőtt végleges szőrtelenítésre érkezel, fontos, hogy a kezelendő terület mindig frissen borotvált legyen.

M22 KEZELÉSEK

A ResurFX kezelés után mennyi idővel válik látványossá a bőr fiatalodása?

A ResurFX kezelés tulajdonképpen egy kezeléssorozat, mely legalább 3 alkalomból áll, számos esetben 6 kezelés is javasolt. A kezelések között 4-6 hétnek el kell telnie.

Az első lézeres arcfiatalító kezelés után kb. 3-4 hónappal már jelentkeznek az eredmények, az arcod bőre kisimultabb, tónusosabb lesz, a pórusok összehúzódnak. Ez annak a folyamatnak köszönhető, hogy a kezelés során a lézernyalábok által stimulált fibroplasztok elkezdték illetve fokozták a bőrödben a kollagén termelését.

A ResurFX arckezelést követően másnap hogyan fog kinézni a bőröm? Milyen érzés lesz?

Az arckezelést követő első nap reggelén arcod piros és duzzadt lesz, ez párosulhat égő, viszkető érzéssel is. Fontos, hogy ne rémülj meg, ez egy természetes reakció és folyamat, a lézernyalábok eljutottak a bőröd megfelelő rétegeibe. A kezelést követő 24 órában célszerű hideg borogatást alkalmazni a kezelt területeken, illetve esetenként fájdalomcsillapító szedése is ajánlott lehet. Kerüld az arcod piszkálását, kapargatását, nyomkodását. Használd az orvosod által javasolt hidratáló krémet, arcvizet. Kerüld a forró fürdőt, szaunát, testedzést, masszázst. A kellemetlen tünetek miatt az arckezelés utáni 1-3 napra ne időzíts nagy társasági programot, fotózást, nyilvános szereplést, azonban 4-5 nap elteltével már gond nélkül folytathatod mindennapi tevékenységedet. A kezelt terület fokozott fényvédelme tartson legalább még egy hónapig.

Van-e olyan tetoválás, amit nem lehet kezelni az M22 berendezéssel?

Az M22 multiplatform berendezés IPL fejével csak a sötétkék vagy fekete színű tetoválásokat lehet hatékonyan eltüntetni, halványítani. A sárgás, pirosas, bőr színéhez hasonló színű tetoválások eltüntetése nem lehetséges. Fontos tudni, hogy a tetoválás halványítása, eltüntetése nagymértékben függ attól, hogy a tetováló festék milyen minőségű volt, milyen mennyiségben, milyen mélységbe és milyen technikával vitték be a festéket a bőr alá.

Mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetemből a tetoválás felrobbant pigmentszemcséi? Hogyan tudom gyorsítani ezt a folyamatot?

Az M22 multiplatform berendezéssel kezelt tetoválás felrobbant pigmentszemcséi kb. 2 hét alatt ürülnek ki a szervezetből. A kiürülés ideje nagyban függ attól, hogy a tetoválást milyen minőségű, mennyiségű tetováló festékkel készítették, illetve milyen mélységbe és milyen technikával juttatták a bőr alá. A kiürülés elősegítheti a bőséges folyadékfogyasztás.

Mely ereket célszerű a lábon Nd-Yaggal kezelni?

A lábon a 1mm-nél kisebb átmérőjű ereket lehet hatékonyan kezelni Nd-Yaggal, az ettől vastagabb erek kezeléséhez más beavatkozás lehet szükséges.

A plasztikai sebészeti műtétet követően a heg mikortól kezelhető M22-vel?

A plasztikai beavatkozást követően a műtött területtől függően kb. 3-6 héttel már lehet M22 berendezést használni a hegek halványítására, eltüntetésére. Fontos, hogy a heg száraz, tiszta, reakciómentes legyen. Egy arcplasztikai műtét után általában már 3 héttel, hasplasztika esetén kb. 6 héttel a beavatkozás után lehet a hegkezelést elkezdeni.

Hogyan készüljek fel az IPL arckezelésre, ha rendszeresen előjön a herpeszem?

Gyere el egy személyes arcszépészeti konzultációra és jelezd a problémát. Orvosod Telviran (vírusellenes készítmény) gyógyszert fog felírni neked, mely receptköteles. 2 nappal a megbeszélt IPL-es kezelési időpont előtt kezdd el a gyógyszer szedését a megbeszéltek szerint és ezt folytasd még a kezelést követő 3 napon át. Ha akut herpeszed van, akkor várd meg, amíg elmúlik és utána gyere arcszépészeti konzultációra. Ha a Telviran szedése mellett is kijön a herpesz, akkor sajnos nem folytatható a kezelés.

Hogyan hat a fényterápiás kezelés a korábban kapott ráncfeltöltő kezelésre? Lebomlik-e az injekciózással bevitt anyag?

A fényterápiás kezelést célszerű 6-8 hónappal a ráncfeltöltő kezelések után időzíteni, ugyanis a villanófény vagy lézerfény hatására (a bejuttatott hőenergia miatt) megrövidül a töltőanyagok hatástartama. Az arcszépészeti specialistáink azt javasolják, hogy az arcfiatalítást célszerű a bőrhibák eltüntetésével és a bőr minőségének javításával kezdeni. Az M22 multiplatform berendezéssel végzett bőrminőség javító kezelések után érdemes a botox-kezelést, a száj- és arcfeltöltő kezeléseket végezni.

Hány alkalomból áll a hegkezelés?

A hegkezelés előtt személyes konzultáción veszel részt, ahol esztétikai tanácsadónőd megállapítja a bőrtípusod, te pedig elmondhatod, milyen elvárásaid vannak a hegkezeléssel kapcsolatban. Ezek alapján átbeszéli veled a kezelési tervedet. A hegkezelésre az amerikai Lumenis cég által gyártott M22 multiplatform berendezést, a legmodernebb bőrmegújító és villanófényes technológiát alkalmazzuk. IPL-lel kezelhetőek az újonnan szerzett, lilás-pirosas színű hegek, az M22 berendezés bőrmegújító ResurFx kezelőfejével pedig kezelhetők a régről maradtak.

A hegkezelés jellemzően 3-6 alkalmas kezeléssorozat a bőrtípustól, hegek típusától függően. A kezelések között 4-6 hét szünetet kell tartani.

Az év mely időszakában ajánlott az arcon hegkezelést végezni ResurFX bőrkezelő fejjel?

A ResurFX hegkezelés az év bármely időszakában végezhető, de célszerűbb az őszi-téli-tavaszi hónapokra időzíteni, ugyanis a kezelendő bőrfelületet nem lehet napsugárzásnak kitenni a kezelést megelőző 4-6 hétben. A kezelést követően is legalább 1 hónapig védeni kell a napfénytől a kezelt területet, illetve magas faktorszámú (50 SPF) napvédőkrémet kell használni. A szolárium használata is tilos.

A terhesség alatt megjelent májfoltok és öregségi foltok kezelhetők-e az M22 multiplatform berendezéssel?

A terhesség és szoptatás ideje alatt nem végezhető kezelés a Lumenis M22 multiplatform rendszerrel, azonban ezek elmúltával szeretettel várunk személyes konzultációra. A tanácsadónőd a konzultáció alkalmával megvizsgálja a bőröd, megállapítja bőrtípusod és átbeszélitek a lehetséges kezelési tervet. A pigment eredetű elváltozások, bőrhibák jó eredménnyel halványíthatók, tüntethetők el az M22 berendezés IPL kezelőfejével.

Hány alkalomból áll a pigmentfolt eltávolítás a Lumenis M22 rendszer IPL fejével?

Az IPL bőrkezelések jellemzően 3-6 alkalomból állnak és a kezelt területtől függően (teljes arc, nyak, kézfej, mellkas) 15-20 percet vesznek igénybe. Két kezelés között legalább 4-6 hét pihenő időt tartunk.

Milyen tetoválásokat lehet jó eredménnyel eltüntetni, halványítani?

Tetoválás eltávolításra az M22 multiplatform berendezés Q kapcsolt Nd-Yag kezelőfeje alkalmas. Legoptimálisabban a sötét színű (fekete, sötétkék) tetoválásokat lehet halványítani, eltüntetni vele. A berendezés a bőr rétegeibe juttatott festéket “szétrobbantja”, a festék szemcsék kiürülnek a szervezetből. A piros és sárga színű tetoválások nem kezelhetők hatékonyan, mivel azok színe nagyban hasonlít a bőr természetes színéhez.

ARCFIATALÍTÁS ÉS ARCSZÉPÉSZET

Melyiket válasszam: a bőrfiatalító kezeléseket, a b.toxot, vagy a ráncfeltöltést?

A bőrfiatalító kezelések, azaz a 4Step Skin Express Therapy, a derma-rolleres kezelés vagy az orvosi mélyhidratálás – az apróbb ráncok kezelését, a bőr teljes felületének javítását szolgálja. Ezeknek az általános arcfiatalító kezeléseknek köszönhetően javul a bőr struktúrája, így a bőr fiatalosabb, feszesebb és üdébb lesz.

A b.tox kezelés a mimikai ráncok kezelésében hathatós segítség (pl. a homlok területén), míg a ráncfeltöltés a kialakult, mély ráncokat simítja el (pl. az orr mellett). Az ajakfeltöltéssel pedig korrigálható a száj aszimmetriája, az ajkak teltebbé, formássá válnak.

Az arcfiatalító kezelések technikája és hatása eltérő, de természetesen az arcfiatalító kezeléseket lehet kombinálni a plasztikai sebész szakvéleménye alapján. A plasztikai sebészeti vagy bőrgyógyászati konzultáció folyamán javaslatot kapsz arra vonatkozóan, melyik kezelés lenne számodra a legmegfelelőbb.

Lehet alkalmazni a műtét nélküli arcfiatalító kezeléseket a nyakon vagy a dekoltázson?

A bőrfiatalító kezelések közül a 4Step Skin Express Therapy és az orvosi mélyhidratálás alkalmazható dekoltázson is.

Hány éves kortól ajánlottak a műtét nélküli arcfiatalító kezelések?

A bőrfiatalító kezeléseket és a ránckezeléseket ideális esetben 30 kor felett végezzük. Plasztikai sebészed az első konzultáció alkalmával megvizsgálja az arcod és a bőröd állapotát, melynek alapján eldönti, hogy a melyik eljárást javasolja a kívánt eredményt elérése érdekében.

A derma-rolleres kezelés viszont fiatalabb korban is hathatós segítséget jelent, mivel sikeresen használható az aknés hegek eltüntetésére, a bőr apróbb hibáinak javítására. A kezelés hatására beindul a kollagén újraképződés, a bőr üde és fiatalos lesz.

Milyen hatóanyagot és feltöltőanyagot használnak az orvosok az Aestheticában?

A ráncfeltöltésekhez, az ajakfeltöltéshez és az orvosi mélyhidratáláshoz felszívódó, hialuronsav alapú, sima állagú, könnyen folyó gél töltőanyagokkal dolgozunk, melyek hatása megközelítőleg egy évig tart. Orvosi Központunkban az Allergan cég termékcsaládjait használjuk. Ritkábban saját zsír feltöltést is végzünk, ehhez a páciens fenék, has vagy csípő területéről eltávolított zsírt használjuk fel az arc egyes ráncainak feltöltésére.

A derma-rolleres kezeléshez speciális, görgős készüléket használunk, hatóanyag nélkül.

2008-ban az Aesthetica Orvosi Központ ISO 9001-es tanúsítványt szerzett, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a minőségi szépészeti szolgáltatások iránt.

A kezelés után rögtön látható az eredmény?

Az egyes bőrfiatalító kezelések folyamatosan fejtik ki hatásukat pár órától kezdve pár hétig, míg mások (pl. a derma-rolleres kezelés) esetében 1-2 hét szükséges a látható eredmény eléréséhez.

A ráncfeltöltés és az ajakfeltöltés eredménye azonnal látható. A kezelt terület megduzzadhat a kezelést követően, de ez a duzzanat 24 órán belül eltűnik. Ebben az időszakban fontos, hogy óvakodj a heves artikulációtól a tökéletes végeredmény érdekében.

A b.tox korai eredményét már a kezelést követő 1-3. napon lehet látni. A végleges eredmény eléréséhez azonban kb. 10 napra van szükség.

Fájdalmasak a műtét nélküli arcfiatalító kezelések?

Minden arcfiatalító kezelés előtt végzünk helyi érzéstelenítést, így az adott beavatkozás csak minimális kellemetlenséggel jár.

Milyen kizáró okai vannak a műtét nélküli arcfiatalító kezeléseknek?

A bőrfiatalító kezeléseket illetve a ránctalanítást aktív bőrbetegség és az alkalmazott anyagokkal szembeni allergia esetén nem szabad elvégezni. A derma-rolleres kezelés esetén további kizáró ok a keloidra való hajlam, a terhesség és a szoptatás, és a kezelést megelőző 6 hónapban történt gyümölcssavas hámlasztás. Néhány gyógyszer, mint pl. Roaccutan, véralvadásgátló szer stb. szedése esetén egyes kezelések kontraindikáltak lehetnek. A plasztika vagy bőrgyógyászati konzultáción az egészségi állapotodra vonatkozó kérdéseket, javallatokat ill. az ellenjavallatokat is megbeszélitek majd.

A műtét nélküli arcfiatalító kezelést követően mehetek szoláriumba, illetve napozhatok?

Közvetlenül a kezelés után nem, a beavatkozást követő 1 hét elteltével azonban már nyugodtan mehetsz szoláriumba és napozni is.

A 4Step Skin Express kezeléseket követően 2 hétig óvni kell a bőrt a napfénytől, illetve ezt követően is érdemes magas faktorszámú krémet használni (a gyümölcssavas hámlasztás miatt a bőr jóval érzékenyebb lesz).

Mennyi ideig tart a műtét nélküli arcfiatalító kezelések hatása?

A bőrfiatalító kezelések hatása jellemzően pár hónapig tart.

A b.tox hatása 4-6 hónapig (idővel egyre tovább), az ajakfeltöltés, a hyaluronos ráncfeltöltés hatása pedig 6-12 hónapig tart a felhasznált anyagtól függően. Ha a feltöltő anyag adott idő után felszívódik, annak utána semmilyen nyoma nem marad, tehát ugyanolyan lesz a bőröd (vagy ajkad) mint a kezelés előtt.

A saját zsírral történő ráncfeltöltésnél a befecskendezett zsír azon része, mely nem szívódott fel a kezelt területen a beavatkozást követően, az adott területen marad, tehát a saját zsírral feltöltés hosszú távú megoldást jelent a ráncok ellen.

Vannak mellékhatásai a műtét nélküli arcfiatalításnak?

Mivel csak bőrbarát vagy természetes anyagokat juttatunk be a bőrbe, nem kell attól tartanod, hogy bármilyen allergiás reakció előfordul. Előfordulhat, hogy a bőr enyhén megduzzad, kipirosodik, de a kellemetlenség csak kis ideig tart. Lidokain érzékenység előfordulhat, de ha a kórtörténetben már szerepelt, akkor ezt a kezelés előtt meg kell beszélni az orvosoddal, és ez esetben a kezelés ellenjavallt lehet.

Ha korábban szilikonos ránc- vagy szájfeltöltésen estem át és nem tetszik az eredmény, tudok ezen változtatni?

A mi orvosaink nem dolgoznak ezzel az anyaggal. A szilikon ugyanis – ellentétben a többi töltőanyaggal – szétfolyik a szervezetben, és nem lehet eltávolítani, csak nagyon speciális esetben, de a hegesedésre ilyenkor is számítani lehet. Javasoljuk, hogy inkább felszívódó anyagot válassz!

Elveszíthetem ajkaim érzékenységét az ajakfeltöltés hatására?

A szájfeltöltés után csak néhány napig lesz furcsa érzésed amiatt, hogy teltebbek lettek ajkaid. Semmilyen érzékelés nem szűnik meg, minden olyan lesz, mint a töltés előtt. Csak ajkaid lettek csábítóan formásak és érzékiek!

BŐRGYÓGYÁSZAT

Milyen problémákkal fordulhatok az Aesthetica Orvosi Központ bőrgyógyászaihoz?

A hagyományos bőrgyógyászati konzultáció mellett a bőrgyógyászati kezelések és eljárások széles skáláját kínáljuk. Lehetőség van anyajegyszűrésre, anyajegy eltávolításra, szemölcs leszedésre, bőrmegújításra, bőrfiatalításra derma-roller kezeléssel, rosacea, akne kezelésére, hegkorrekcióra, a bőr és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére.

Megbízhatok az Aestheticában?

Kezeléseinket a Magyar Bőrgyógyászati Társulat ajánlásai alapján végezzük. Orvosi Központunkban nagy tapasztalattal rendelkező bőrgyógyászok (és plasztikai sebészek) dolgoznak, akik szakterületük elismert képviselői. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk orvosaink, nővéreink képzésére, így biztos lehetsz abban, hogy nálunk jó kezekben leszel. 2008-ban az Aesthetica Orvosi Központ ISO 9001-es tanúsítványt szerzett, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a minőségi szépészeti szolgáltatások iránt.

Mire kell figyelni, ha a bőrömet magam vizsgálom?

Évente legalább 2-3 alkalommal vizsgáld át a teljes tested, ennek során figyelj arra, hogy a legutolsó önvizsgálat óta bekövetkezett-e bármilyen szembetűnő változás a bőrödön. Amennyiben elváltozást tapasztalsz, azonnal fordulj bőrgyógyászhoz!

Bőrgyógyászati konzultáció során miért készít az Aesthetica fényképet?

Orvosi dokumentáció céljából készítjük a képeket az anyajegyekről, a fényképek segítségével évek múlva is nyomon tudjuk követni bőrproblémád esetleges változásait.

Pattanásos bőrön tud segíteni a bőrgyógyász?

Igen, nagyon sokféle kezelés létezik, amivel szép eredményeket lehet elérni aknés problémák, pattanásos bőr esetén. Bőrgyógyászaink személyre szabott megoldást, kezelési tervet adnak Neked.

Férfiak is részt vehetnek bőrgyógyászati arckezeléseken?

Természetesen bőrgyógyászaink férfiaknak is tudnak segíteni a bőr helyes ápolásának elsajátításában, illetve olyan helyi kezelést is végeznek, mely segítségével a férfi arcbőr is ápolt és egészséges lesz.

Fájdalmas a derma-roller kezelés?

A kollagén, azaz a derma-roller kezelés előtt minden esetben helyi érzéstelenítést végzünk, így a beavatkozás minimális kellemetlenséggel jár.

Hány éves kortól jelentkezhetek szemölcs eltávolításra?

Szemölcs eltávolítást kora gyermekkortól végzünk, azonban 18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges.

Milyen kizáró okai vannak a szemölcs eltávolításának?

Szemölcs eltávolítás nem végezhető el a terhesség időszakában, aktív bőrbetegség, vagy gyulladt bőr esetén.

Veszélyes a túlzott izzadás b.tox kezelése?

Amennyiben szakember végzi a kezelést, valamint megfelelő anyaggal dolgozik, a b.tox nem hordoz nagyobb kockázatot magában, mint bármilyen más rutin szépészeti beavatkozás. Fontos, hogy csak jó nevű és megbízható helyen végeztess b.tox kezelést! 2008-ban az Aesthetica Orvosi Központ ISO 9001-es tanúsítványt szerzett, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a minőségi szépészeti szolgáltatások iránt. Plasztikai sebészeink csak olyan kiváló minőségű b.toxot használnak (Allergan termék), melyekkel maximálisan elégedettek, és rendelkeznek CE-minősítéssel, tehát teljesen megbízhatóak.

Mely tesztrészeken lehet alkalmazni a túlzott izzadás b.tox kezelését?

A túlzott izzadás b.tox kezelése ideális a hónaljon, a talpon vagy a tenyéren, viszont az arc izzadásának megszüntetésére nem alkalmas.

Gyakori kérdések: anyajegyszűrés és anyajegy levétel

Hány éves kortól jelentkezhetek anyajegy eltávolításra?

Anyajegy eltávolítást kora gyermekkortól végzünk, azonban 18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges a beavatkozáshoz.

Milyen kizáró okai vannak az anyajegy eltávolításnak?

A beavatkozás nem végezhető el a terhesség időszakában, aktív bőrbetegség, vagy gyulladt bőr esetén.

Lehet kizárólag esztétikai okból eltávolíttatni anyajegyet?

Természetesen lehet, de ebben az esetben is szükséges az anyajegy előzetes bőrgyógyászati vizsgálata és a kimetszést követően a szövettani vizsgálat.

Mennyi ideig tart az anyajegy eltávolítás?

Az anyajegy eltávolítását minden esetben sebész vagy bőrgyógyász végzi. A beavatkozásra helyi érzéstelenítésben kerül sor, az anyajegy kimetszése kb. 10 percig tart.

Milyen eljárással dolgoznak az Aestheticában?

A Magyar Bőrgyógyászati Társulat ajánlása alapján az anyajegyeket sebészi úton, ép széllel távolítjuk el, és minden esetben szövettani vizsgálatot végzünk.

Mire figyeljek bőröm önvizsgálata során?

Hetente legalább 2-3 alkalommal vizsgáld át a teljes testedet, ennek során figyelj arra, hogy a legutolsó önvizsgálat óta növekedett-e valamelyik anyajegyed, sötétebbé vált-e, esetleg elkezdett-e hámlani, vérezni, viszketni, fájni. Ha ezen tünetek közül bármelyiket tapasztalod, azonnal fordulj bőrgyógyászhoz!

Miért készül kép az anyajegyemről?

Orvosi dokumentáció céljából készítünk képet a kezelés alatt álló anyajegyről. A fénykép segítségével akár évek múlva is nyomon tudjuk követni anyajegyed esetleges változásait.

MEGKÖZELÍTÉS

Hol van az Aesthetica?

A pontos címünk: 1133 Budapest (XIII. kerület), Váci út 76.

A 3-as metró Dózsa György úti megállójánál, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél találsz minket a Capital Square Irodaház II. torony 2. emeletén.

Hogy tudok parkolni?

Parkolási lehetőség épületen belül az irodaház mélygarázsában, térítés ellenében lehetséges. A mélygarázs bejárata a Visegrádi utca felől van. A parkolási díjat az épületből való kihajtás előtt az automatáknál rendezheted (250 Ft/első óra, ezt követően fél óránként további 150 Ft). Áfás számlát az irodaház recepcióján kérhetsz.

2019.01.01-től a parkolás első óra díja 500 Ft-ra és minden további 30 perc 250 Ft-ra változik.

A környező utcákban is van parkolási lehetőség, a környék fizető parkoló zóna 8:30 és 18:00 óra között. (440 Ft/óra) Parkolásra a Pulszky utcát, a Révész utcát és a Huba utcát (Váci út túloldala) javasoljuk.

Belvároshoz közeli helyen van az Aesthetica?

Az Aestheticát rendkívül jól frekventált helyen találod, autóval és tömegközlekedéssel is mindenhonnan jól megközelíthető, az Árpád híd és a Westend között helyezkedik el félúton. A 3-as metró Dózsa György úti megállójánál, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél találsz minket a Capital Square Irodaház II. torony 2. emeletén.

Online jelentkeztem, mikor hívnak vissza?

Először is, köszönjük, hogy jelentkeztél! Munkatársaink a jelentkezésedtől számított 1 munkanapon belül felveszik Veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés végett. Addig türelmed kérjük!

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
chevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram