Endokrinológia

Megfizethető endokrinológiai szolgáltatások beutaló nélkül, előzetes időpontfoglalással Budapesten.

Endokrinológiai problémák szakszerű kezelése

Az endokrinológia a belgyógyászat speciális ága, amely a belső elválasztású mirigyek (endokrin mirigyek) betegségeivel foglalkozik. Az endokrin rendszer legfontosabb feladata a szervezetünk élettani folyamatainak szabályozása (kiemelten: fehérje, szénhidrát- és zsíranyagcsere, só-, vízháztartás, nemi mirigyek működésének, sejtek energiaháztartásának, a csont anyagcseréjének irányítása) és egyben belső környezeti állandóságának biztosítása hormonok segítségével. A belső elválasztású mirigyek rendszerének felborulása nem csupán kellemetlen tünetekkel, hanem szövődményekkel is járhat, így kiemelten fontos ezek kezelése, elsősorban az endokrinológus szakorvos által végzett endokrinológiai vizsgálat.
A belső elválasztású mirigyek okozta hormonális problémák hátterében a pajzsmirigy, agyalapi mirigy, hasnyálmirigy, nemi szervek működési zavara állhat.
Az Aesthetica Orvosi Központ endokrinológus szakorvosa személyre szabott terápiával segíthet a hormonális problémák (fokozott szőrnövekedés, klimax, pajzsmirigy, PCO) kezelésében.

Görgess lejjebb a részletekért!

20 ÉV SZAKÉRTELME
Biztonságos kezelés szakképzett endokrinológus orvosokkal
Bármely korosztály számára
Felnőtt és gyermek endokrinológiai szakrendelés
Leggyakoribb endokrin problémák kezelése
Fokozott szőrnövekedés, klimax, pajzsmirigy, PCO kezelése
FONTOS VAGY
Rád szabott kezelési terv
Rugalmas időpontfoglalás

Miért válaszd az endokrinológiát?

Hormonális problémákkal küzdesz? Érzed, hogy valami nincs rendben, de segítségre lenne szükséged?
A hormonrendszer egyensúlyának felborulása számos betegséget okozhat, melyek tünetei rendkívül szerteágazók lehetnek. A hormonháztartás működési zavarára utaló leggyakoribb tünetek közé tartozik a fáradékonyság, szédülés, bőrszárazság, idegesség, kóros hízás és fogyás, hasmenés vagy székrekedés, túlzott izzadás, szívdobogás, vérzészavar, tejcsorgás, stb. A másodlagos nemi jelleg zavarok (nőies férfi, férfias nő), az acetonos lehelet, a vérnyomászavar, a magas vérnyomás vagy az alacsony vérnyomás, a feledékenység, a meddőség, a menstruációs zavarok, potenciazavarok is a hormonháztartás felborulására utalhat. Gyermekek esetében a növekedési zavarok, fokozott, illetve korai szőrnövekedés, korai vagy késői serdülés, vagy a serdülés elmaradása, koncentrációs problémák utalhatnak hormonproblémára. A hormonális problémák hátterében a pajzsmirigy, agyalapi mirigy, hasnyálmirigy, nemi szervek működési zavara állhat. Ne várj tovább, hiszen a hormonális problémák egész testünk működésére, ezáltal az életminőségre is hatással vannak!

Időpontfoglalás

Endokrinológia előnyei

NINCS SORBANÁLLÁS

Endokrinológiai szolgáltatások beutaló nélkül

BIZTONSÁGBAN VAGY

Elismert, gyakorlott endokrinológus szakorvosok

KOMPLEX ELLÁTÁS

Komplex ellátás akár más szakterületek bevonásával

RUGALMAS FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Szép Kártya és egészségpénztári kártya elfogadóhely

Endokrinológiai vizsgálatok menete

Szakemberünkkel való személyes találkozás alkalmával részletes kikérdezésre kerül sor, melynek során orvosunk feltérképezi a tünetek kialakulási idejét, tisztázzátok a kórelőzményeket, a korábban és most szedett gyógyszerek körét , valamint a családban előforduló betegségeket. A konzultáció alkalmával kiszámításra kerül a Ferriman-Gallway index is. Orvosunk hormonvizsgálatokat és ultrahang vizsgálatokat rendelhet el a pontos diagnózis felállításához. Az alapos endokrinológiai vizsgálat fontos eleme a diagnózis felállításának. Az eredmények tükrében az endokrinológus szakorvos egyénre szabott kezelési tervet állít össze a betegség természetétől függően. A fokozott szőrnövekedés hátterében például számtalan egyéb tényező állhat, ezáltal fontos az egész endokrin rendszer feltérképezése a kezelések megkezdése előtt. Szükség esetén további szakorvosi vizsgálatokat végzünk. 
Pajzsmirigybetegségek kezelése: A pajzsmirigy fokozott működésének kezelése végezhető gyógyszerrel, alternatív kiegészítő terápiákkal, szóba jöhet radioaktív jódterápia, és bizonyos esetekben műtét is. A pajzsmirigy csökkent működése igen jól kezelhető hormonpótlással. Minél hamarabb ismerik fel a problémát, annál jobb a gyógyulás esélye és annál kisebb a hormonpótlás dózisa. A betegség kezelését endokrinológusra, azon belül is a pajzsmirigy–betegségekre specializált szakemberre kell bízni.
A PCO a leggyakoribb női hormonális és anyagcserezavar. Hozzávetőlegesen a nők 10%-át érinti. A kórkép elnevezése félrevezető, ugyanis a cisztás petefészek csak az egyik lehetséges, de nem feltétlenül megjelenő tünete. A hátterében hormon-anyagcserezavar áll, amelynek diagnosztizálása és kezelése elsősorban belgyógyászati, endokrinológiai feladat. A PCO még hatékonyabb kezelésének érdekében az Aesthetica Orvosi Központban lehetőség van nőgyógyász szakember bevonására is. Az alapkezelés minden PCO-ban szenvedő számára ugyanaz, függetlenül a konkrét panaszaiktól. Egyes pácienseknek a fokozott szőrnövekedés, másoknak a meddőség okozza a fő problémát, de nem magát a tünetet kell kezelnünk, hanem az alapbetegséget. Az alapkezelés az inzulinrezisztencia visszaszorítására irányul. A centrális szabályozási zavar esetén a prolaktin háztartás normalizálása döntő. Három összetevője miatt hármas alapkezelésnek nevezik. Kettő az életmódra vonatkozik ezek a diéta és a mozgás, a harmadik összetevő pedig a gyógyszer.
A gyermek endokrinológia rendelésen az alapos kivizsgálást (labor- és ultrahang vizsgálatok, endokrin mirigyek kivizsgálása) követően a gyermek endokrinológus személyre szabott terápiát állít össze gyermeked számára, segítve a hormonháztartás egyensúlyának helyreállítását. A növekedéssel kapcsolatos eltérések leggyakrabban az agyalapi mirigy nem megfelelő működésére utalnak, a testsúlyproblémák, a koncentrációzavar, az érzelmi labilitás hátterében állhat pajzsmirigy probléma (alul- vagy túlműködés), a serdülés nem megfelelő ütemét pedig okozhatja a petefészek, illetve a herék betegsége. A tünetek kezelésében gyermek endokrinológus szakorvosunk segíthet. Az első konzultáció során feltérképezi a gyermek egészségi állapotát, rákérdez gyermeked aktuális tüneteire, számba veszi korábbi, illetve jelenlegi betegségeit, allergiáit, valamint fizikai vizsgálatot (pl.: testmagasság, testsúly mérése) végez. Érdemes összegyűjteni a családban előforduló betegségeket is (pl.: magas vérnyomás), hiszen ezek szintén hasznos információval szolgálhatnak a szakember számára a vizsgálat során.

Endokrinológiai konzultáció és kezelések

A hormonális problémák az életminőséget is befolyásolják, vedd fel velük a harcot most!
Kérj időpontot most, hiszen kedvező árakkal és rugalmas fizetési lehetőségekkel várunk!

Időpontot foglalok

Hogyan alakítjuk Árainkat?

Orvosi Központunk célja, hogy magas színvonalú magánegészségügyi ellátásunk minél több ember számára elérhetővé váljon, ezért megfizethető áron, kedvező fizetési feltételekkel biztosítjuk szolgáltatásainkat.

  • A magánegészségügyi szakrendeléseink és diagnosztikai vizsgálatok árai megtalálhatók a kezelések árai oldalon.

Fizetési lehetőségeink: - Lehetőséged van fizetni készpénzzel, bankkártyával, SZÉP-kártyával (részben vagy teljes egészben) vagy Aesthetica Ajándékkártyával, akár részletfizetéssel is, ráadásul a hitelügyintézésben is segítünk.

Időpontfoglalás
Várunk az Aestheticába
A kezelést követően azoknál, akik herpeszre hajlamosak vagy korábban már átesetek herpeszfertőzésen, kialakulhat herpesz, illetve duzzanat és enyhe ödéma kialakulhat a száj területén. Abban az esetben, ha korábban már sérült a kezelt felület, előfordulhat, hogy a kezelés eredmény nem lesz egyenletes.

A konzultáció díja: 24.900 Ft

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram