NŐNAPI AKCIÓ! Próbáld ki újgenerációs, hosszan tartó Skinbooster kezelésünket most bevezető áron: 149.900 Ft/4 ml!

TitanLight végleges szőrtelenítés protokoll

A hagyományos szőrtelenítési eljárások mellett ma már bárki számára elérhetők a legújabb technológiával működő lézeres szőrtelenítési módok. Népszerűségük egyre inkább növekszik, fejlesztésük folyamatos és szinte követhetetlen.

Az amerikai lézerpiac olyan gyorsan növekszik, hogy az FDA (Food and Drug Administration) általános engedély meglétéhez kötötte az eszközök forgalomba állítását. Tehát a szőrtelenítésre vagy ráncok kezelésére alkalmas lézer berendezések mindegyike ugyanazt az alap engedélyt kell, hogy megkapja ahhoz, hogy forgalomba kerüljenek, kezeléseket végezhessenek velük.

Az alapengedély megléte után a gyártó feladata és felelőssége a magasabb minősítések elnyerése. A Lumenis LightSheer diódalézer technológiája 1999 áprilisában megkapta az FDA minősítést, hatékonyság tekintetében pedig a legmagasabb osztályba sorolták a készüléket. A Lumenis piacvezető lézercég az orvosi lézergépek piacán, a lézeres szőrtelenítési piac úttörője, több, mint 20 éve, 220 lézertechnológiai szabadalommal rendelkezik, köztük a különleges, lézeres szőrtelenítést kényelmesebbé tévő vákuumtechnológia is a Lumenis nevéhez fűződik. Az FDA a legfőbb hatékonyságot tanúsító szervezet, amely csak akkor adja meg a legmagasabb hatékonysági osztályba sorolást, ha a berendezés teljesíti a végleges szőrtelenítés fogalmát. A végleges szőrtelenítés fogalmát szintén az FDA alkotta meg 1998-ban, amely szerint végleges szőrtelenítésnek akkor nevezhetünk egy kezelést, ha a kezelést követően a visszanövő szőrszálak mennyisége hosszú távú, tartós csökkenést mutat, ez viszont nem szükségszerűen a kezelési terület teljes szőrtelenségének elérését jelenti.* Ezt a hatékonysági osztályt nevezik a szőrtelenítésben “GoldStandard”besorolásnak, amellyel a Lumenis 1999 óta rendelkezik, illetve az Alma Lasers berendezései is ebbe a hatékonysági osztályba sorolhatók.

TitanLight Protokoll lézeres szőrtelenítés
Csizmadia Gabriella lézeres szőrtelenítés

Az Alma Lasers emellett elnyerte a legjobb professzionális szőrtelenítő platform díját is, a világsikerdíjas lézeres szőrtelenítő berendezésük, az Alma Soprano Titanium fontos részét képezi az Aesthetica szőrtelenítési protokolljának. Jelenleg körülbelül 6000 olyan LightSheer diódalézer gépet használnak világszerte, amelyet az Aestheticaban is alkalmazunk, hiszen a világ egyik leghatékonyabb lézeres szőrtelenítő berendezése. Elmondható, hogy az Alma Lasers berendezések népszerűsége sem véletlen az esztétikai piacon, hiszen a számtalan szakmai díj mellett az Alma Lasers alkotta meg a legmodernebb szőrtelenítési eljárást, az SHR™ technológiát.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem általános a berendezések ilyen magas minősítése, hiszen több gyártó kapott olyan FDA engedélyt, amely az „állandó szőreltávolítás” helyett csak „állandó szőrcsökkentést” garantál. Ez azt jelenti, hogy bár a lézeres kezelés során tartós csökkenést fog tapasztalni a páciens, az eljárás nem fogja eredményezni a szőrszálak végleges eltávolítását.

Az Aesthetica által alkalmazott lézergépek hatásosságáról készült tanulmányokat megtekintheted itt.

Titanlight: két Lumenis csúcstechnológia és
 az Alma Soprano Titanium erejének találkozása

Az Aesthetica Orvosi Központban használt TitanLight protokoll egy olyan különleges kezelési eljárás, ami három különböző lézergép erejét ötvözi. Hatékonyságát két Lumenis (LightSheer Duet és XC) és egy ALMA Soprano Titanium berendezés biztosítja, eredményessége a különböző hullámhosszú lézerenergiák kombinációjában rejlik. A Lumenis LightSheer Duet vákuumos technológiája nemcsak a kezelések fájdalomérzetét csökkenti, hanem segít abban is, hogy a lézerenergia a szőrtüszőben nyelődjön el, ezzel megszüntetve a szőr növekedését. A Lumenis másik nagyágyúja, a LightSheer XC, amely 800 nm-es lézerenergia segítségével célzottan kezeli a szőrtüszőt, a lézerenergia a szőrtüszőben található pigmentanyagban, a melaninban nyelődik el, így tulajdonképpen megsemmisíti az éppen növekedési fázisban lévő szőrszálak szőrtüszőit. Ezt a mechanizmust egészíti ki az Alma Soprano Titanium, amely három hullámhosszú lézerenergia ötvözetét használja a lézeres szőrtelenítéshez: 755 nm, 810 nm, valamint 1064 nm. Különlegessége, hogy a különböző mélységben található szőrtüszők kezelése mellett az 1064 nm képes a szőrtüszők vérellátását is blokkolni, ezzel is gátat szabva a szőrzet növekedésének, ezáltal a sötétebb bőrtónusok esetén is alkalmas a kezelésre. A 755 nm-es lézerenergia különlegessége, hogy a világos szőrszálak kezelésére is alkalmas, az 1064 nm hullámhosszú energiával kombinálva nemcsak kiterjeszti a kezelhető Páciensek körét, hanem nagyobb eredményességet is biztosít. A TitanLight kezelési protokoll során a Pácienseink számára személyre szabjuk a kezeléseket, így a gépek váltogatására, megfelelő arányú használatára biztosítunk lehetőséget a lehető legjobb eredmények érdekében. 

Mindezek mellett a Lumenis LightSheer HS kezelőfejének és az Alma Soprano Titanium Ice plus hűtési rendszerének köszönhetően a kezelések fájdalommentesek vagy csak minimális fájdalommal járnak. A TitanLight Protokoll eredményessége azonban nemcsak a különleges, modern gépparkban rejlik, hanem a sok éves tapasztalatban és szakértelemben is. Minden lézerspecialistánk magas szaktudással rendelkezik a biológia, valamint a lézeres szőrtelenítés területén. Nemcsak egészségügyi vagy kozmetikai végzettség szükséges, hanem a megfelelő, gyártó által előírt, általunk tökéletesített kezelési protokoll megtanulása is annak érdekében, hogy a hatékonyság és a biztonság kéz a kézben járjanak. Az Aesthetica különleges rendszerében a legtapasztaltabb kollégáink felügyelik a kezeléseket, így biztos lehetsz benne, hogy a Számodra legmegfelelőbb kezelési beállítások kerülnek majd kiválasztásra. Kiemelt, szenior lézerspecialistáink folyamatosan monitorozzák a kezeléseket, valamint a Páciensek elégedettségét is, így biztosítva a lehető legkényelmesebb kezeléseket, hiszen célunk, hogy a lézeres szőrtelenítés élmény legyen. Ennek eléréséhez 20 év tapasztalatára alapozva, egyéni szőr és bőr állapotodhoz igazodva állítjuk össze a kezelési protokollt, ami bármikor módosítható az eredmények és a bőrreakciók folyamatos monitorozása során.

TitanLight Protokoll lézeres szőrtelenítés

10 érv a TitanLight Protokoll mellett

 • 1. A leghatékonyabb lézergépek energiáját és több lézerhullámhossz ötvözetét alkalmazza a maximális eredmények elérése érdekében.
 • 2. Lehetővé teszi szinte minden szőrzettípus és bőrtípus eredményes kezelését.
 • 3. A legmodernebb technológiát alkalmazó lézergépekkel végzett kezelések szinte teljesen fájdalommentesek.
 • 4. Személyre szabott kezelési protokoll keretében végezzük a kezeléseket a leglátványosabb eredmények elérése érdekében.
 • 5. Szakértő lézerspecialistákból álló csapatunk végzi a kezeléseket, így a lehető legnagyobb biztonságban vagy azok során.
 • 6. Már 3 alkalom után látványosan csökken a szőrzet sűrűsége és erőssége a kezelések hatására.
 • 7. Tartós megoldást kínál, így nem kell hagyományos szőrtelenítési módszerekkel, rendszeres szőrtelenítéssel időt töltened többé.
 • 8. A legkényesebb területek kezelésére is alkalmas, és segít megszüntetni a hagyományos szőrtelenítési módszerekkel járó problémákat: a szőrbenövést és a szőrtüszőgyulladást.
 • 9. Gyors kezeléseket tesz lehetővé, maximum 1 óra alatt végezhetsz a kezelésekkel alkalmanként.
 • 10. A modern technológiának köszönhetően bármelyik évszakban biztonsággal végezhetők a lézeres szőrtelenítő kezelések.

Miért érdemes az Aesthetica Orvosi Központot választanod?

 • 1. Árgaranciát vállalunk a lézeres szőrtelenítő kezelésekre, így biztos lehetsz abban, hogy maximális eredményre törekszünk lézeres szőrtelenítő kezelésed során.
 • 2. Kezeléseinket orvosi háttérrel és szakértelemmel végezzük, így a fokozott szőrnövekedés okának felderítése is részét képezheti személyre szabott lézeres szőrtelenítő kezelésednek.
 • 3. Diagnosztikai vizsgálatok széles skálája helyben elérhető, így a fokozott szőrnövekedés okának diagnosztizálásához minden szükséges eszköz rendelkezésedre áll, sorban állás és hosszú várakozás nélkül.
 • 4. Az ország legnagyobb lézeres szőrtelenítő gépparkjával rendelkezünk, amely 12 db orvosi lézergépből áll.
 • 5. Nemcsak 20 év tapasztalata, hanem 700 000 elvégzett lézeres szőrtelenítő kezelés áll szakértői csapatunk háta mögött.
 • 6. Szakértő bőrgyógyászati háttérrel rendelkezünk: a kezelendő területen megjelenő bármely bőrelváltozás kezelésében, illetve a lézeres kezelést követően fellépő túlzott bőrreakció megjelenése esetén is szakértő bőrgyógyászaink állnak Pácienseink rendelkezésére
 • 7. Pácienseink elégedettségét a közösségi média platformjainkon, valamint a Google felületén szerzett több ezer pozitív értékelés, valamint ajánlásaik is mutatják.
TitanLight Protokoll lézeres szőrtelenítés

Lumenis LightSheer diódalézer

A Lumenis cég által gyártott LightSheer diódalézer a lézeres szőrtelenítés kiemelkedően hatékony technológiáját alkalmazza. A Lumenis jelenleg is világvezető az orvosi és az esztétikai lézerek gyártása területén. A világszerte elismert cég elsőként fejlesztett ki olyan berendezéseket, amely a lézerfény jótékony tulajdonságait használja esztétikai kezelések során, ezzel alapot adva a lézeres kezelések népszerűségének és a lézergyártók által alkalmazott biztonságos és hatékony technológiák kifejlesztésének. Elmondható, hogy a Lumenis nemcsak piacvezető, hanem trendteremtő is az orvosi lézerek piacán és a lézeres kezelések világában. A világ legnevesebb tudósainak alkalmazása pedig biztosítja a cég vezető pozícióját, valamint a kezelések hatékonyságát.

A Lumenis lézercég már a ’90-es évek elején jelentős összegeket költött kutatásra, fejlesztésre, és feltalálta a fény alapú szőrtelenítést, az IPL (Intense Pulsed Light) technológiát, amelyet azóta nemcsak szőrtelenítéshez, hanem bőrmegújításhoz is alkalmaznak. Az IPL szőrtelenítési eljárást továbbfejlesztve a tartós szőrtelenítés fogalma mellett világszerte elterjesztette a végleges szőrtelenítés fogalmát. Az IPL technológia a lézeres szőrtelenítéshez hasonlóan fényalapú technológia, azonban az IPL-el ellentétben a diódalézer célzottan juttatja a lézer energiáját a szőrtüszőbe, ezáltal a melanint sokkal nagyobb energiával éri el. Biztonságosan és hatékonyan kezeli szinte az összes bőrtípust, és a szőrszálak széles körét, figyelembe véve mélységüket, átmérőjüket. A Lumenis LightSheer diódalézer három különböző méretű fejjel rendelkezik.

Lézeres szőrtelenítő készülék kezelőfejLézeres szőrtelenítés kezelési idők

A LUMENIS LIGHTSHEER XC ÉS ET

A legkisebb kezelőfej a LigthSheer ET, amely 9x9mm-es területet képes lefedni, ezt követi a LightSheer XC kezelőfej 12x12mm-el, míg a legnagyobb területet a LightSheer HS képes kezelni, amely csaknem hétszer nagyobb fejével, 22x35mm-es területen szőrtelenít.

Az ET és XC fejek szabadalmaztatott „ChillTip” rendszerrel rendelkeznek, amelyek folyamatos hűsítést biztosítanak a bőr számára. Klinikai kutatások is bizonyítják, hogy a lézeres szőrtelenítés során alkalmazott kontakthűtés csökkenti a kezelések során tapasztalt fájdalomérzetet, kényelmesebb kezelést tesz lehetővé. A kontakthűtés hatékonysága a duplája a hűsítő spray-vel végzett fájdalomcsökkentésnek, ráadásul a kontakthűtés megvédi az epidermist a károsodástól. 

Forrás itt.

Az Aestheticaban minden esetben a lehető leghatékonyabb módon juttatjuk a lézerfényt a kívánt területre, az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és energiaszinten. Így például nagy területek szőrtelenítése során a legnagyobb fejet alkalmazzuk a kezelési idő minimálisra csökkentése érdekében.

A LUMENIS LIGHTSHEER DUET HS

A kiemelt hatékonysággal rendelkező LightSheer HS, méretein túl abban is eltér a korábbi típusoktól, hogy állítható erősségű vákuum rendszer segítségével teszi hatékonyabbá a kezelést. A kis fejek esetében ez a rendszer nem indokolt, hiszen a kis fejet a kezelőfelületre kell illeszteni. A kezelőfej pontos illeszkedése biztosítja a lézer hatékony célbaérését.

A vákuumnak három fontos funkciója van. Egyrészt, közelebb hozza a szőrszálakat a lézerhez, ezáltal nagyobb alapterületen sokkal kisebb energiaszintet kell alkalmazni, ami kíméli a bőrt. Másrészt a kezelt területen a vákuum hatására a bőrben található mikro erekből kiszorítja a vért, így a vér melaninja nem nyeli el a lézer energiáját, és több energia jut a szőrtüsző melaninjának elpusztítására. Harmadik fontos funkciója, hogy a kezelés közben a vákuum energiája lezárja a bőr fájdalomérző rendszerét az adott területen. A fájdalom-blokkoló mechanizmusnak köszönhetően csökkenti a fájdalomérzetet. Egy klinikai kutatás során a páciensek közel 90%-a fájdalommentesnek nevezte a Lumenis Lightsheer berendezéssel végzett lézeres szőrtelenítő kezeléseket. 

Forrás itt.

A technológiai újdonságot az is erősíti, hogy a Lumenis mérnökei a HS kezelőfejbe építették a világ eddigi legnagyobb diódalézerét. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a hatékonyságot garantálják, mint elődei esetében, viszont a korábbiaknál hétszer nagyobb kezelőfej lehetővé teszi, hogy például a férfi hát szőrtelenítése mindössze 15-20 percet vegyen igénybe a korábbi 1-1,5 óra helyett.

LightSheer ET és LightSheer Duet

ALMA SOPRANO TITANIUM

A világsikerdíjas, egyedülálló Alma Soprano Titanium technológiája abban rejlik, hogy 4cm2 kezelőfején keresztül folytonos 10Hz energiával három különböző hullámhosszú lézerenergia áramlik ki egy adott időben. Lényege, hogy fizikailag egyidejűleg célozza meg a különböző szövetmélységekben található szőrtüszőket a 755nm- Alexandrit, 810nm- Dióda, 1064nm- Nd:Yag lézerek besugárzásnak köszönhetően. Ugyanakkor a 1064nm lézerfény a szőrtüszőt ellátó mikrokapillárisokat is célba veszi, mely blokkolja annak vérellátását, így kétféle módon is gátat szab a szőr újranövekedésnek.

A háromféle lézerfény együttes hatása biztosítja, hogy a szőrszálakat ne csak az irha-bőralja határát célozza, hanem a körülötte lévő rétegeket is, így komplexen, egymás hatását felerősítve érik el a legmagasabb hatékonyságot a szőrtelenítésben.

Az Alma Soprano Titanium az Alma Lasers által 2006-ban feltalált SHR™ (Super Hair Removal) technológiát alkalmazza, amely alacsony energiasűrűségű, folytonos fényimpulzusok segítségével fokozatosan melegíti fel a bőrt és a szőrtüszőt, ezzel növelve a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát és kényelmét is. A szőrtüszőt körülvévő szövetek nem károsodnak, a kezelés pedig nem jár forrósággal, szúró érzéssel. A beépített kontakthűtés, valamint az applikátor folyamatos mozgását lehetővé tevő „In Motion” technológia tovább növelik a kezelések komfortérzetét és nullára csökkentik a szőrtelenítéssel járó fájdalmat. Az egyenletesebb kezelések mellett ez a módszer nagyban csökkenti az égési sérülések kockázatát is. Az SHR™ szőrtelenítés sötétebb bőrtónus, valamint napbarnított bőr esetén is biztonságosan alkalmazható.
(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34418269/ )

A VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS

Sokakban felmerül a kérdés, hogy egyáltalán létezik-e végleges szőrtelenítés. Térjünk ki a véglegesség meghatározására.

Testünkön minden bőrfelületünk szőrös (tenyerünket és talpunkat kivéve), még, ha nem is látjuk. Szőrös a hasunk, vállunk még az orrunk hegye is, de ezek olyan apró, piheszerű szőrszálak, amik szinte láthatatlanok, tehát olyan, mintha azokon a területeken szőrtelenek lennénk.

Végleges szőrtelenítésnek nevezzük azt a szőrtelenítési eljárást, amikor adott területen jelentősen és tartósan csökken a szőrzet mennyisége a kezelés hatására. Az FDA meghatározása alapján a végleges szőrtelenítés a kezelést követően a visszanövő szőrszálak mennyiségének hosszú távú, tartós csökkentését jelenti és nem szükségszerűen a kezelési terület teljes szőrtelenségének elérését.* A végleges szőrtelenítés a tartós szőrtelenítéssel ellentétben nemcsak átmeneti szőrzetcsökkenést okoz, hanem tartósan csökkenti a szőrzet sűrűségét, hiszen a kezelt szőrtüszőből a szőr növekedési ciklusán túl sem nő többé szőr. A lézeres szőrtelenítéshez a rubin lézert, az alexandrit lézert, az Nd:YAG lézert és a diódalézert alkalmazzák leginkább, azonban az IPL (villanófényes) technológiával is elérhető a szőrzet csökkenése, bár az utóbbi kevésbé hatékony módszer a szőrtelenítésre. 

Forrás itt.

A szőrtelenítésben az aranystandardot az Aesthetica által alkalmazott lézergépek jelentik, amelyek segítségével megalkothattuk az egyedülálló TitanLight protokollt. Az általunk alkalmazott szőrtelenítési eljárás kiemelten hatékony, mivel a három különböző hullámhosszon leadott lézerfény biztosítja, hogy az eltérő mélységben elhelyezkedő és más-más vastagságú, anagén fázisban lévő szőrszálak kivétel nélkül megsemmisüljenek.

Lézeres szőrtelenítés
Lézeres szőrtelenítés - szőrtüszők állapota kezelés elött és után

A végleges szőrtelenítés legfontosabb jellemzői

A végleges szőrtelenítés akkor hatékony, ha a szőrszál három legfontosabb jellemzőjét maximálisan figyelembe vesszük a kezelések során. Egyénenként eltérő lehet a szőrszálak sűrűsége, az egyes szálak vastagsága, valamint az, hogy a szőrtüsző milyen mélyen ül a bőrfelszínben. A három tényező optimális kezelése teszi lehetővé, hogy az adott területen végrehajtott szőrtelenítést véglegesnek nevezzük. Fontos, hogy a szőrzet növekedési fázisát is figyelembe vegyük a kezelések során, hiszen csak az anagén fázisban lévő szőrszálak szőrtüszői pusztulnak el a lézeres kezelések hatására. Mivel a szőrszálak nem egyszerre vannak anagén fázisban, több kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Lumenis LightSheer technológiája

A Lumenis által kifejlesztett LightSheer technológia kifejlesztésekor a fejlesztők több kutatást is végeztek. Az egyik legnagyobb szabású Pakisztánban, 1999. október és 2000. december között zajlott, melynek során 1000, 15-55 év közötti nőt kértek fel a kezeléssorozatra eltérő bőrtípusokkal. (https://s-thetic-derma.de/images/studien/haarentfernung/laser_hair_removal.pdf )

Az alábbi táblázat a kezelések számát, és az azok során elvesztett szőrzet százalékos értékét mutatja. Az 1000-ből 500 kezelt nő 5-6 kezelés során 70-80%-os szőrveszteséget tapasztalt, míg további 500 90-95%-os eredményt tapasztalt a végleges szőrtelenítés során.

KEZELÉSEK SZÁMA A KUTATÁSBAN RÉSZTVEVŐK KÖZÖTT

Páciensek száma

Kezelt terület

Összes kezelés

Szőrveszteség %-ban

502

Teljes arc/ nyak

5-6

70-80%

438

Áll/nyak/ bajusz

3-4

80-90%

19

Lábak/ Karok/ Fazon

4-5

90-95%

32

Mellkas/ Hónalj

4

90-95%

9

Teljes test

5

80-90%

A legtöbb esetben a páciensek 25-30%-os szőrzet csökkenést tapasztaltak az egyes kezelések (között) után. Általánosságban pedig elmondható, hogy a 3-4. kezelésre 80%-os csökkenést tapasztaltak. A páciensek elégedettsége a kezeléssel kapcsolatban nagyon magasnak bizonyult, 90-95% elégedett volt az eredménnyel.
A kezelt nők kb. 5%-a nem volt teljesen megelégedve a teljes arcon, és nyakon végzett 6 kezeléssel, ezért további kezeléssel időszakosan sikerült eltűntetni a szőrszálakat, azonban finom szőr formájában láthatóak maradtak a 7. kezelés után is. A kutatás vezetői egyéni hormonális adottságokkal magyarázták a csoport elégedetlenségét. A sűrű, durva szőrszálak a nyakon, illetve az arcon, hormonális problémát, vagy rendellenességet feltételeztek. Az extrém szőrösödés oka gyakran a hirsutizmus nevű betegség, amely a férfi nemi hormonok túlsúlyba kerülésével, ezáltal pedig extrém mértékű szőrnövekedéssel jár. Leggyakrabban a PCOS nevű anyagcserezavar áll a háttérben, azonban más okokra is visszavezethető a betegség, így mindenképp ajánlott egy átfogó vizsgálat elvégzése. A diagnózis felállításához labordiagnosztikai, nőgyógyászati, valamint endokrinológiai vizsgálatok elvégzését javasoljuk, amelyeket az Aestheticaban is elvégeztethetsz. A hirsutizmussal küzdők esetében is hatékony megoldást jelenthet a lézeres szőrtelenítés, hiszen ezzel a módszerrel nagyban csökkenthető a szőrzet mennyisége, valamint ritkábbá válhat a szőrtelenítési alkalmak száma is.
A LightSheer-el végzett kutatás tehát bizonyította, hogy a kezelés biztonságos és hatékony. Ezen felül a Lumenis 70 tanulmány és klinikai kutatás által támasztotta alá az általa kifejlesztett gépek hatékonyságát és biztonságosságát. (https://aesthetica.hu/legjobb-vegleges-szortelenites/ )

AZ IDEÁLIS szőrtelenítési TECHNOLÓGIA

Szőrtelenítés során a lézersugár erőssége akkor ideális, ha megfelelő hullámhosszon, a környező szövetek sérülése nélkül hatol a szőrtüszőbe. A szőrtelenítés során az ideális lézer hullámhossz a 800 és 810 nm közötti tartomány, ebben az esetben a lézer energiája a szőrtüszőben található pigmentekben, a melaninban nyelődik el. Sötétebb bőrtónussal rendelkező Páciensek esetében a lézeres szőrtelenítés hatékonysága növelhető azzal, hogy 1064 nm hullámhosszal végzünk kezeléseket, mivel ebben az esetben a lézer energiájának egy részét a szőrtüszőt tápláló erekben található vér nyeli el, így elzárva a szőrtüszőt a vérellátástól, akadályozva a szőrzet növekedését. Éppen ezért olyan hatékony az Aesthetica különleges szőrtelenítési protokollja, hiszen a TitanLight Protokoll során a legmodernebb lézergépek kombinációjával, több hullámhossz segítségével kezeljük a szőrtelenítendő területet.
A kezelés sikere bizonyított a benőtt szőrszálak esetén is. A leadott energia egyedülálló szabályozhatósága csaknem minden szőrszín és szőrvastagság esetén lehetővé teszi a hatékony kezelést.

Forrás 1
Forrás 2

Az Aesthetica Orvosi Központnak úttörő szerepe volt a diódalézeres szőrtelenítés Magyarországra történő bevezetésében és meghonosításában, hiszen nemcsak elsőként mutattuk be a Pácienseink számára a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát, hanem a legmodernebb technológiák és kezelési protokollok kidolgozásában is jelentős fejlesztéseket vittünk véghez. A munkánk során szerzett tapasztalataink igazolják a döntésünket és a bizalmunkat a diódalézeres technológiában, hiszen számtalan Páciensünknek segítettünk a végleges szőrtelenség elérésében, amit más népszerű technológiákkal, például a villanófényes (IPL) szőrtelenítéssel nem tudtak elérni. A diódalézer és az IPL különbsége a leadott energiában rejlik: a diódalézeres szőrtelenítés célzott energia leadással, véglegesen elpusztítja a szőrtüszőket, míg a villanófényes kezelések során az energia egy része nyelődik el a szőrtüszőben, másik része szétszóródik a környezetben, így a kezelés eredménye mérsékelt.

Az alábbi ábra a legismertebb berendezéseket hasonlítja össze. Az elnyelődési energiából kiindulva elemzi a berendezések hatékonyságát. Ahhoz, hogy a szőrtüsző véglegesen elpusztuljon, kb. 80°C-ra kell felhevíteni. A magas hőmérséklet miatt a legtöbb berendezés nem véd megfelelően az égési kockázattól. Az alacsony energiaszinten működő berendezések védik ugyan a bőrt, viszont nem pusztítják el a szőrtüszőt. Általánosságban elmondható, hogy a környező szövetek égési kockázata ott a legnagyobb, ahol magas értéket mutat az elnyelődési energia az adott energiaszinten leadott kezelés során. Tehát a LightSheer pontos beállítása lehetővé teszi a szövetek védelmét a roncsolódástól ugyanakkor lead annyi hőt, hogy elpusztítsa a szőrtüszőt.

A fenti ábra jól szemlélteti, hogy az eredményes kezelés kulcsa a megfelelő beállításokban rejlik. Ehhez pedig az egyik legfontosabb tényező a bőr típusa. A Fitzpatrick teszt pontosan meghatározza bőrtípusodat, amely alapján a legmegfelelőbb energiaszinten tudjuk kezelni az adott területet, hiszen bőrtípusod alapján már könnyedén be tudjuk állítani a Neked leginkább megfelelő paramétereket. A teszt genetikai adottságokat, a napozás bőrre gyakorolt hatását és a napozási szokásokat veszi figyelembe.
Mivel a szőr növekedése ciklikus, a kezelést több alkalommal kell elvégezni. Általánosságban elmondható, hogy a 3. alkalom után drámai szőrveszteséget tapasztalnak pácienseink. Előfordulhat, hogy a kezelések során ez az eredmény nem következik be, ennek hátterében hormonális problémák állhatnak. Ilyen például a PCOS, amely az androgén hormonok egyensúlyának felborulásával, ezáltal fokozott szőrzetnövekedéssel, hirsutizmussal járhat. A hirsutizmus a hormonális zavarok által létrejövő extrém szőrnövekedés, a PCOS-en felül pajzsmirigyproblémák, inzulinrezisztencia és cukorbetegség is állhatnak a háttérben. Ezekben az esetekben fennáll a veszélye annak, hogy a lézeres szőrtelenítő kezelés után is szőrnövekedés tapasztalható, ezért a kezelések megkezdése előtt teljes kivizsgálást és a hormonális problémák kezelését javasoljuk. A hormonproblémák meghatározása labordiagnosztikai vizsgálattal, valamint endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálattal történik, amelyet az Aestheticában is elvégeztethetsz. Hirsutizmus esetében bár kiemelten hatékony kezelési mód a lézeres szőrtelenítés, ennek kiegészítésére a szőrnövekedést befolyásoló gyógyszerkészítménnyel is rendelkezünk.

Van még kérdésed? 
Gyere el lézeres szőrtelenítés konzultációra, mindenre választ kapsz szakértőinktől! Kérdezz bátran!

A végleges lézeres szőrtelenítés konzultáció díjmentes.

Időpontot foglalok

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
chevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram