Búcsúzunk székesfehérvári központunktól 2024. május 31-től, Pácienseink Budapesten, Győrben és Kecskeméten tudják igénybe venni a lézeres szőrtelenítést!

D-vitamin szint vizsgálat

A szervezet számára a D-vitamin elraktározható, zsírban oldódó vitamin, mely nagyrészt a bőrben termelődik napfény hatására. A megfelelő mennyiségű D-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer kifogástalan működéséhez. Hiánya esetén előfordulhat depresszió, súlygyarapodás, pajzsmirigy problémák, szívbetegség, diabétesz, folyamatos fáradtság, ízületi problémák, asztma, visszatérő fertőzések. További káros hatása a D vitamin hiánynak, hogy kedvezőtlenül befolyásolja nők esetében a teherbeesés lehetőségét, férfiak esetében pedig nem megfelelő mennyiségű spermiumszámot eredményez. A D-vitamin hiány legfőbb kiváltó oka a vitaminhiányos, egészségtelen étrend, valamint a kevés napfény, melyet a napfényvédő krémek használatával még jobban felerősítünk, ugyanis ezek blokkolják a D-vitamin képződését.

Miért ajánlott orvosi vizsgálat a D-vitamin szint ellenőrzéséhez?

Fontos tudni, hogy a szervezet számára a túl kevés, és a túl sok D-vitamin egyaránt veszélyes lehet. A D-vitamin felszívódása egyénenként eltérő, ezért szükséges mindenképpen szakorvosi vizsgálat és kontroll a hatékonyságának ellenőrzésére. Egy átlagos étrend nagyjából 100 egységnyi D-vitamint tartalmaz, melyből a szervezetnek körülbelül 4000 egységre lenne szüksége a kifogástalan működéshez. Ugyanakkor túlzott D-vitamin fogyasztása is káros, mert felhalmozódhat a szervezetben ez által komoly mellékhatásokat okozva, akár veseelégtelenséghez is vezethet. Orvosi tanács nélkül a D-vitamin szedése nem ajánlott.

Mikor ajánlott a D-vitamin szint ellenőrzése?

Bizonyos egészségügyi problémák estén fokozottan ajánlott a D-vitamin szint felmérés, többek között a családban előforduló rákos megbetegedés, a magas vérnyomás, erős migrén, epilepszia, autoimmun betegségek, depresszió, PCOS, cukorbetegség valamint ízületi fájdalmak esetén. A teszt elvégzése leginkább télen valamint ősszel és tavasszal ajánlott, amikor a szervezetünk nem jut elegendő napfényhez. Az eredmény függvénye, hogy felmérhetjük, hogy mekkora egységnyi D-vitamin pótlásra van szükségünk. Kutatások szerint a tél végére hazánkban csaknem a teljes lakosságra jellemző a D-vitamin hiány, ezáltal a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, amely az egészséges sejtfejlődésért felelős, nincs megfelelő mennyiségű alapanyaga. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, laboratóriumi mintavétellel jár, melynek az eredménye 3 napon belül megérkezik.

A leletek közlése e-mailben történik, külön térítés ellenében szakorvos általi leletértelmezés lehetőségét biztosítjuk.

D-vitamin szint vizsgálat árát itt találod.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Tudtad? A menstruációs ciklus akár 21 vagy 35 napos is lehet!

Problémás menstruáció? Túl hosszú, vagy éppen meglepően rövid a ciklusod? Minden nő […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram