VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS GLAMOUR NAPOK: 1+1 AKCIÓ! Most egyszerre 2 testrészt szőrteleníthetsz 1 testrész áráért!

Ekcéma

Az ekcéma az egyik leggyakoribb, számos ember életét megnehezítő gyulladásos bőrbetegség

Tünetei – úgymint a viszkető, berepedezett bőr, apró hólyagok, vörös és gyulladt hámló foltok testszerte- visszatérőek és kellemetlenek, megkeserítik a betegek mindennapjait. A betegség esetén a bőr eleinte kipirosodik, viszket, apró hólyagok alakulnak ki, a vakarás következtében apró sebek, pörkök, illetve hámlás jelennek meg.
Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Kiválthatja allergia, stressz, öröklött hajlam, külső irritáció, az immunrendszer hibás működése.

Az ekcéma típusai

– Atópiás ekcéma – kezdődhet csecsemő- vagy kisgyermekkorban, az életkor előre haladtával általában javul és jól karbantartható, de ha tartósan fennáll összetettebb kezelés szükséges. Ritkábban serdülő- vagy fiatal felnőttkorban kezdődik.
– Irritatív kontakt ekcéma – irritáló anyag váltja ki, főleg a kezeket érinti; ilyenkor a bőr vörös, száraz és töredezett. szappanok, olajok, lúgok, oldószerek okozzák.
– Allergiás kontakt ekcéma – maga az irritáló hatás ebben a típusban egészen rövid ideig is tarthat, de a reakció ó hosszú időn át fennmarad és az allergénnel való újabb érintkezés egyre súlyosabb tüneteket okoz. Jellemző kiváltó anyagok: festékek, nikkel (arany, ezüst ötvözetekben, bizsukban), króm (bőrárukban), lanolin (kozmetikumokban), gyanták, növényi hatóanyagok, illatanyagok, lokálisan alkalmazott gyógyszerek.
– Szeborreás ekcéma – a bőr faggyúmirigyekben gazdag területét érinti, arcon, hajas fejbőrön, hát, mellkas bőrén jelenik meg.

Ekcéma kezelése

Az ekcéma diagnózisának első lépése a beteg részletes kikérdezése. A kivizsgálás menetét az egyéni tünetek, panaszok határozzák meg.
Az ekcéma általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedés. A kiváltó ok tisztázása és a kezelés hosszadalmas, kellemetlen tünetei sajnos megfelelő kezelés nélkül nem múlnak el, ezért ajánlott mielőbb bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni!

Az ekcéma típusától függ a kezelés módja, illetve az is, hogy mennyi idő szükséges a tünetmentességhez. Sajnos az ekcémára való hajlam megmarad a kezelés után is, ezért évente érdemes kontrollvizsgálaton részt venni a tünetmentesség megőrzéséhez.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Tudtad? A menstruációs ciklus akár 21 vagy 35 napos is lehet!

Problémás menstruáció? Túl hosszú, vagy éppen meglepően rövid a ciklusod? Minden nő […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram