Búcsúzunk székesfehérvári központunktól 2024. május 31-től, Pácienseink Budapesten, Győrben és Kecskeméten tudják igénybe venni a lézeres szőrtelenítést!

Mit kell tudnod a világ egyik piacvezető lézercégéről, a Lumenisről?

Hatékony, kényelmes és fájdalommentes innovativ lézeres kezelések a Lumenis innovatív diódalézerével.

Mit kell tudnod a világ egyik piacvezető lézercégéről, a Lumenisről?

Öt évtizedes szakmai történetük során 220 lézertechnológiai szabadalmat, valamint számtalan FDA tanúsítványt szereztek meg, emellett több mint 80 000 eszközt telepítettek, mindezt hat kontinensen, több mint 100 országban.

cél ikon

Piacvezető lézercég
A Lumenis piacvezető márka, amelynek neve magas minőséggel párosul.

villanykörte ikon

Innovatív technológia
Több, mint 220 szabadalom és számtalan FDA tanúsítvány.

kézfogás ikon

Együttműködés szaktekintélyekkel
Az erős elkötelezettség és támogatás a fejlesztés és kutatás alapja.

földgömb ikon

Globális hálózat
Több, mint 80 000 aktív eszköz kihelyezése, több mint 100 országban.

Az 1966-ban, Izraelben alapított Lumenis lézercég világelső a fényenergia-alapú megoldások fejlesztésében és kereskedelmi forgalomba hozatalában, az orvosi és esztétikai lézerek fejlesztésében és szabadalmaztatásában. Történetük során mindig is úttörő, innovatív megoldásokra törekedtek, így a Lumenis nevéhez fűződik az IPL (villanófényes) technológia feltalálása, valamint a végleges szőrtelenítés fogalmának elterjesztése is. Az esztétikai piacon való jelenlétük mellett nagy hangsúlyt fektetnek az orvosi lézerek, valamint a szem egészségéhez alkalmazható eszközök és eljárások fejlesztésére is. A Lumenis márkanév nemcsak a magas minőség fogalmával párosul az egészségügy és az esztétika területén, hanem a megbízhatóság és a folyamatos fejlődés szavak is fémjelzik a céget, amit a világ legelismertebb tudósainak alkalmazása tesz lehetővé.

A Lumenis története

Több évtizedes fennállásuk első áttörő sikerére 1973-ban, New Yorkban került sor, amikor telepítették első CO2 lézerüket az Albert Einstein Kórházba. Nem sokkal később, 1980-ban bemutatták a SuperPulse CO2 lézert, amely szabványosította a modern lézereszközök piacát. A Lumenis már a kezdetektől fogva jelentős összegeket áldozott kutatásra és fejlesztésre, amelynek eredményeképp 1993-ban feltalálták az IPL, vagyis Intense Pulsed Light technológiát, ami nemcsak a fény alapú szőrtelenítés alapjául szolgáló eljárás, hanem a bőrmegújítás és az optometria területén is alkalmazott technológia. Az IPL szőrtelenítő eljárást továbbfejlesztve dolgozták ki a lézeres szőrtelenítést, amelynek végeredményeképp 1999-ben piacra dobták az akkoriban világújdonságnak számító LightSheer technológiát. A technológiai újítás lehetővé tette, hogy a Lumenis a tartós szőrtelenítés fogalma mellett bevezesse a végleges szőrtelenítés fogalmát is az esztétikai piacon.

Ehhez a gyártónak a legmagasabb hatékonyságot tanúsító FDA minősítést kellett megszereznie, amelyet a LightSheer diódalézer 1999-ben meg is kapott. Az FDA, vagyis az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (Food and Drug Administration) alkotta meg a végleges szőrtelenítés fogalmát, mi szerint a végleges szőrtelenítés „a kezelést követően a visszanövő szőrszálak mennyiségének hosszú távú, tartós csökkentése, nem szükségszerűen a kezelési terület teljes szőrtelenségének elérése”.  Csupán a meghatározás kritériumainak eleget tévő berendezések kapják meg a lézeres szőrtelenítés területén „aranystandardot” képviselő besorolást.

A szőrtelenítés területén szerzett áttörő sikereket a CO2 lézerek fejlesztése követte, melynek eredményeképp 2005-ben bemutatták a világ első frakcionális CO2 lézerét, az UltraPulse ActiveFX rendszert, amit 2007-ben a világ első mikro-frakcionális CO2 lézere, az UltraPulse DeepFX követett.
A Lumenis nevéhez fűződik az első nagy sebességű, állítható erősségű vákuum rendszer, ezáltal a vákuumos lézeres szőrtelenítő technológia is, amely nemcsak hatékonyabbá, hanem kényelmesebbé is teszi a kezeléseket. A LightSheer rendszerhez kifejlesztett, vákuum rendszerrel felszerelt Duet kezelőfejet 2008-ban vezették be a piacra.

Lumenis m22

Innovációt innováció követett, így nem sokkal később, 2010-ben bemutatták a Lumenis M22-t, amely több mint 30 féle bőrprobléma kezelésére alkalmas esztétikai rendszerként megreformálta a bőrápolást. 2012-ben szintén hatalmas újítást vezettek be a lézeres bőrápolás területén, bemutatták az UltraPulse SCAARFX rendszert, a világ első olyan CO2 lézerrel dolgozó berendezését, amely képes akár 4 mm mélységig hatolni a bőrrétegben, ezzel lehetővé téve a hegek eredményes kezelését. 2013-ban került piacra a Lumenis ResurFX, amely az egyetlen frakcionális, non-ablatív lézer volt a piacon.

Egyedülálló technológiáját az Aesthetica Orvosi Központban a lézeres hajstimuláció kezelésekhez alkalmazzuk, hiszen hatékony és fájdalommentes eljárást tesz lehetővé. 2014 termékeny év volt a Lumenis számára, hiszen két lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos újdonsággal is bővítették palettájukat: bemutatásra került a duális lézer hullámhosszal rendelkező LightSheer Infinity, valamint a LightSheer Desire. A duális lézeres kezelések a mai modern lézeres szőrtelenítő eszközök első képviselőinek is tekinthetők, hiszen ezek a megoldások már több hullámhossz ötvözetével érik el a különböző mélységben található szőrtüszőket. 2015-ben a női egészséget középpontba helyezve kifejlesztették a FemTouch 360 fokos CO2 lézerrendszert. A 2016-os év fókuszában az alakformálás szerepelt, ebben az évben jelent meg a SlimMe technológia, amely az egyik legeredményesebb alakformáló eszköz az esztétikai piacon. 2021-ben a Boston Scientific nevű cég megvásárolta a Lumenis sebészeti üzletágát, így azóta a Lumenis kizárólag az esztétikai és a szemészeti piacra fókuszál, aminek köszönhetően nagyobb hangsúlyt fektetnek az esztétikai és szemészeti innovációkra, klinikailag igazolt hatékonyságú megoldásokra. 

Büszkék vagyunk rá, hogy 2024-től klinikai kutatási partnerként támogathatjuk a Lumenis szépségpiacot megreformáló lépéseit a lézeres hajstimuláció kezeléssorozat klinikai hatékonyságát igazoló kutatás keretein belül. Az Aesthetica Orvosi Központ így nemcsak abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a Lumenis kutatási partnerévé válik, hanem a világ egyetlen olyan Lumenis kutatási központjává is, amely a lézeres hajstimuláció kezeléssorozat kutatását végzi. Ez az esemény nemzetközi szinten is hatalmas elismerés számunkra, hiszen eddig csupán néhány elismert európai klinika részesült abban a megtiszteltetésben, hogy a cég kutatási partnerévé válhatott, ráadásul ezáltal klinikánk Magyarország egyetlen olyan orvos-esztétikai központja is lett, amely klinikai kutatási központ is egyben.

Oczella Krisztina lézeres hajterápia

Társadalmi felelősségvállalás a Lumenis által

A fény alapú megoldások nemcsak a cég által létrehozott technológiai fejlesztésekben, hanem magában a Lumenis névben is megmutatkozik, hiszen a Lumenis jelentése: az élet fénye. A cég elkötelezett amellett, hogy a minimálisan invazív kezelések előnyeit a legrászorulóbbak számára is biztosítsa, emellett erőforrásokat biztosít a hátrányos helyzetű lakosság megsegítésére szerte a világon. A 2019 novemberében alapított Lumenis Cares Foundation célja, hogy olyan jelentőségteljes ügyeket támogasson, amelyek az életminőség javítását szolgálják, beleértve a globális egészségügy és oktatás területit. A Lumenis Cares Alapítvány támogatja a Street Child jótékonysági szervezetet, amely a világ legszegényebb közösségeiben élő gyermekeket életét igyekszik jobbá tenni azáltal, hogy a mindennapi, egészséges élethez nélkülözhetetlen eszközöket biztosít számukra.

Képek forrása: www.lumenis.com

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
chevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram