1+1 AKCIÓ: Most egyszerre 2 testrészt szőrteleníthetsz 1 testrész áráért!* Most AJÁNDÉK 50 faktoros fényvédővel!**

Gyermek endokrinológia

A gyermek endokrinológia a gyermekek hormonrendszerének működésével foglalkozik. A hormonháztartás egyensúlyának biztosítása a hormontermelő, belső elválasztású mirigyek feladata, melyek a következők: agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigyek, mellékvese, petefészek, herék, hasnyálmirigy. Amennyiben ezeknek a szerveknek a működésében zavar lép fel, a fiatal szervezet nem képes megfelelően működni, illetve egészségesen fejlődni.

A következő tünetek tapasztalása esetén javasolt gyermek endokrinológushoz fordulni:

  •    – alacsony vagy kórosan magas növekedés
  •    – korai vagy késői serdülés, vagy a serdülés elmaradása
  •    – elhízás
  •    – megfelelő táplálkozás melletti fogyás
  •    – fokozott, illetve korai szőrnövekedés
  •    – fiúknál emlőnövekedés
  •    – fáradékonyság, koncentráló képesség csökkenése

A növekedéssel kapcsolatos eltérések leggyakrabban az agyalapi mirigy nem megfelelő működésére utalnak, a testsúlyproblémák, a koncentrációzavar, az érzelmi labilitás hátterében állhat pajzsmirigy probléma (alul- vagy túlműködés), a serdülés nem megfelelő ütemét pedig okozhatja a petefészek, illetve a herék betegsége.

A tünetek kezelésében gyermek endokrinológus szakorvosunk segíthet. Az első konzultáció során feltérképezi a gyermek egészségi állapotát, rákérdez gyermeked aktuális tüneteire, számba veszi korábbi, illetve jelenlegi betegségeit, allergiáit, valamint fizikai vizsgálatot (pl.: testmagasság, testsúly mérése) végez. Érdemes összegyűjteni a családban előforduló betegségeket is, hiszen ezek szintén hasznos információval szolgálhatnak a szakember számára.

A gyermek endokrinológia rendelésen az alapos kivizsgálást (labor- és ultrahang vizsgálatok) követően a gyermek endokrinológus személyre szabott terápiát állít össze gyermeked számára, segítve a hormonháztartás egyensúlyának helyreállítását.

Amennyiben gyermekednél a fenti tüneteket tapasztalod, javasoljuk, kérj időpontot gyermek endokrinológus szakemberünkhöz, már akár 14 éves kortól.

Az endokrinológiai konzultáció díját itt találod.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Tudtad? A menstruációs ciklus akár 21 vagy 35 napos is lehet!

Problémás menstruáció? Túl hosszú, vagy éppen meglepően rövid a ciklusod? Minden nő […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram