Strandcsomag extra: 1+2 akció! Most 1 testrész szőrtelenítésének árán egyszerre 3 testrészt szőrteleníthetsz!

Hogyan készüljünk az STD szűrésre?

A különböző STD betegségekre utaló tünetek, mint a kóros folyás, viszketés, vizeletcsípés, gáttáji és alhasi fájdalom laboratóriumi vizsgálatokat tesznek szükségessé. A kórokozók jelenléte mellett a különböző antibiotikum és gombaölő szer iránti érzékenységet is vizsgáljuk, segítséget nyújtva a megfelelő kezelés kiválasztásához.

Információk nőknek

A hüvely-méhnyak vizsgálata a menstruáció időszakában nem lehetséges, ezért kérjük, hogy időpont egyeztetéskor a menses várható idejét tartsd szem előtt. Ha menstruációs cikluson belül változik a panaszok intenzitása, érdemes a panaszosabb napok valamelyikén elvégezni a vizsgálatot.

A vizsgálat előtti két hétben ne végezz hüvelyöblítést, ne használj kúpot, kenőcsöt, ecsetelőt, az érintett területen, illetve ne szedj antibiotikumot vagy gomabölő szert sem. A vizsgálat előtt 3 napon belül szexuális aktus ne történjen.

Miután bőr- és nemigyógyász szakorvosunkkal részletesen átbeszéltétek a panaszaidat, sor kerül a mintavételre. Nőgyógyászati vizsgálószékbe kell ülnöd, majd orvosunk mintavevő pálcákkal mintát vesz a méhnyak és a hüvely területéről, de szükség esetén a szeméremtest bőréről is. Egyes kórokozók a méhnyak, mások a hüvely nyálkahártyáján szaporodnak.

Információ férfiaknak

Fontos, hogy a vizsgálat előtt 2 órán belül ne vizelj, mivel a vizelet kimossa a vizsgálandó váladékot a húgycsőből. A húgycső váladékot vékony pálcával veszi le szakorvosunk, ami néhány másodperces kellemetlenséggel jár.

HPV szűrés esetén a makk és a fityma bellemeze bőréből citológiai kefével veszünk hámkaparékot.

A vizsgálatok előtti két hétben nem szabad antibiotikumot, gombaölő szert szedni, illetve az érintett bőrfelületet kenőccsel, ecsetelővel, fertőtlenítővel kezelni.

Az STD szűrés után

A mintavétel alkalmával orvosunk tájékoztat, hogy mikorra várható az eredmény, ez alapján tudsz kontroll időpontot egyeztetni.

A kontroll alkalmával az eredmény ismertetésére, valamint a szükséges kezelés átbeszélésére kerül sor bőr- és nemigyógyász szakorvosunkkal.

Amennyiben az STD fertőzés beigazolódik, elengedhetetlen a szexuális partner vizsgálata és kezelése is.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Miért válaszd a LuViva Scant a hagyományos citológia helyett?

A nőgyógyászati betegségek, különösen a méhnyakrák esetében kiemelkedően fontos a megelőzés, hiszen […]

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram