A hajnövekedésről és a hajhullásról

Komplex hajgyógyászati és lézeres terápia a hajhullás kezelésére
10 alkalmas hajstimulációs csomag kedvező áron!
Időpontfoglalás

A HAJNÖVEKEDÉS SZAKASZAI

lézeres hajstimuláció

A haj növekedése elképesztő gyorsasággal történik, havonta körülbelül 13 millimétert növekszik, az aktívabb nyári hónapokban pedig még ennél is többet nőhet. Azonban idővel, a kor előrehaladtával a haj növekedése lelassul, akár megnövekedett hajhullás is tapasztalható.
A hajszál a hajtüszőkben képződik és élettartama körülbelül 2-5 év, ezen időszak alatt a haj élete aktív növekedési (ún. anagén), kb. 1-2 hétig tartó, nyugalmi (ún. katagén) és kihullási szakaszra (ún. telogén) tagolható. Egy adott pillanatban a hajszálak mintegy 90 %-a van anagén fázisban, 1-2 %- a katagén szakaszban, és 8-9 % telogén fázisban. Ezek az arányok egészséges embereknél állandóak, azonban, ha valamiért felborulnak, a normálistól eltérő mértékű, fokozott, akár hajhullást tapasztalhatunk.
Az aktív növekedési szakaszban a sejtek rendkívül jól osztódnak, a szervezet folyamatosan táplálja őket, így a hajszálak képesek folyamatosan növekedni. A növekedési (anagén) szakasz a férfiaknál átlagosan 3 év, míg a nőknél kicsit több, nagyjából 5 év. A növekedési szakasz után következik az átmeneti (katagén) szakasz, amikor megszűnik a hajhagyma tápanyag-ellátása, a levált hajszál kifelé tolódik a hajtüszőben. Majd a kihullás szakaszban a szűrtüsző már nem táplálja a hajszálat. A nagyjából három hónapos, utolsó stádium végét ideális esetben az újonnan képződő hajszál érkezése zárja le, ami a régi hajszálat kitolja a helyéről, azonban az új hajszál képződése bizonyos esetekben nem történik meg!

Görgess lejjebb a részletekért!

20 ÉV SZAKÉRTELME
20 éves tapasztalat
Szakképzett egészségügyi szakemberek
EGYEDÜLÁLLÓ, KOMPLEX KEZELÉSI TERV
Hajdiagnosztika + Hatóanyagos terápia + Lézeres hajkezelés
KEDVEZŐ ÁRAK
Díjmentes konzultáció
Részletfizetési lehetőség
SZÉP kártya
FONTOS VAGY
Egyénre szabott kezelési terv
Rugalmas időpontfoglalás

A HAJHULLÁS TÍPUSAI

A hajhullás bizonyos fokig természetes jelenség, amennyiben egyenletes mértékben és ütemben történik, nem haladja meg a napi 100 hajszálat, nem foltokban hullik a haj illetve a hajhullás átmeneti jellegű. A leggyakrabban előforduló átmeneti hajhullástípusok a férfias típusú hajhullás, ami nőknél is jelentkezhet, a telogén effluvium illetve a foltos hajhullás.

A férfiaknál és nőknél egyaránt általában a 30-as 40-es éveikben kezdődik a hajhullás, kopaszodás. A fejtetőn, halántékon kezdődő hajritkulást, majd kopaszodást androgén alopéciának, vagyis férfias típusú hajhullásnak nevezzünk. Androgén alopéciában az idő múlásával a haj anagén fázisa egyre rövidebb lesz, a hajhagymák mérete is folyamatosan csökken, a hajszálak pedig egyre vékonyabbakká válnak, a haj miniatürizálódik, így egy idő után már nem tud olyan hosszúra megnőni, hogy kibújjon a bőr felszíne fölé. A jelenség hátterében erős genetikai hatás, örökletes hajlam vagy hormonális változások húzódnak.

A telogén effluvium a hajhullás egy másik gyakori típusa, melyre a telogén szakaszban lévő hajhagymák túlsúlyba kerülése a jellemző, aminek hatására idővel az egész fejbőrön ritkássá válhat a haj. A telogén effluvium kialakulása általában valamilyen, az egész szervezetet nagy mértékben érintő, fizikai vagy lelki megterhelésre, stressze, bizonyos esetekben súlyos betegségre, traumára vezethető vissza. Bár ez a betegség csupán a hajhullások egyik típusa, amikor a hajhullás kifejezéssel találkozunk, akkor általában erre a hajhullástípusra gondolunk.

A harmadik leggyakoribb hajhullás típus a foltos hajhullás, más néven alopécia areata, amely nem csak a fejbőrt, hanem más szőrrel borított testrészt is érinthet. Az alopécia areata következtében kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön vagy más szőrrel borított területeken, például a szemöldökben vagy a szakállban. A betegség során a hajhullással nem érintett területeken nem csökken a szőrzet vagy a haj sűrűsége. Az alopécia areata főleg gyermek- és fiatalkorban fordul elő, de bármely életkorban jelentkezhet, valamint előfordulhat, hogy időről-időre visszatér, férfiaknál valamivel gyakoribb, mint nőknél. Az alopécia areata oka nem teljesen ismert, örökletes hajlam is szerepet játszik benne, azonban általában autoimmunitás áll a hátterében, tehát az immunrendszer a szőrtüszőket támadja meg.

Amennyiben nem átmeneti, hanem végleges alopecia alakul ki, akkor hegesedéssel járó hajvesztésről beszélünk, amelynek kezelése sajnos semmilyen terápiával nem eredményes.

Időpontfoglalás
hajterápia

A lézeres hajstimulációt személyes konzultáció előzi meg

Oczella Krisztina lézeres hajterápia

A haj és a fejbőr trichoszkópos vizsgálata

HAJHULLÁS KEZELÉSE LÉZERES HAJSTIMULÁCIÓVAL

DÚS, EGÉSZSÉGES ERŐS HAJ

Pár hónap alatt újra egészséges, fényes és dús hajad lehet, amivel önbizalmad is azonnal visszanyerheted.

EGYEDÜLÁLLÓ, KOMPLEX TERÁPIA

Klinikai háttérrel és a leginnovatívabb orvosi lézeres technológiával dolgozó kezeléssorozat, amely hatóanyagos kezeléssel is kiegészíthető.

HOSSZAN TARTÓ EREDMÉNY

Hajad hosszú évekig gyönyörű és egészséges lehet a lézeres hajstimuláció hatására.

CSÚCSTECHNOLÓGIA

A Lumenis M22 non-ablatív lézer erejének köszönhetően intenzív, látványos hajnövekedés érhető el.

HAJHULLÁS KEZELÉSÉNEK MENETE

A hajhullás típusától függően személyre szabott kezelési tervet állítunk össze, a hajhullás megállításának érdekében mindent magába foglaló komplex terápiát vehetsz igénybe. A probléma megszüntetéséhez lézeres hajstimulációs kezelést, hatóanyagos kezelést és igény esetén otthoni hajápolási protokollt is biztosítunk. A hajhullás okának felderítésére labordiagnosztikai csomaggal is segítjük pácienseinket. 
A lézeres hajhullás kezelést egy díjmentes személyes előzetes konzultáció előzi meg, amely során tanácsadónk trichoszkópos vizsgálatot végez a fejbőrön. 

A vizsgálat során nagy felbontású képek segítségével elemezzük a fejbőr állapotát, az azon lévő faggyú- és keratinlerakódás mennyiségét, a hajhagyma kivezető járatainak átjárhatóságát vagy eltömődöttségét, a hajhagymák esetleges hegesedését, illetve a szőrszálegyenesítő izom esetleges gyulladását, illetve a hajszálak sűrűségét, színét, vastagságát. Ezen információk alapján megállapítható a hajvesztés típusa és előrejelezhető a lézeres terápiával elérhető eredmény, kiválaszthatóak azok a táplálékkiegészítők, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek a lézeres terápia hatását növelik majd.

Következő lépésként megkezdjük a lézeres hajstimulációs eljárást az előírt kezelési terv alapján. A lézeres hajhullás kezelés 10 alkalmas kezeléssorozat, amely első fázisában – amennyiben szükséges- a fejbőr lézeres tisztítását (defibrotizációt) végzünk, 8-10 naponta. Ezt követik a különböző stimulációs fázisok, amelyek elvégzése 3-4 hetente javasolt. 

Az eredmény fokozása érdekében a lézeres hajkezelés kiegészíthető Alma Hybrid Impact ultrahangos hatóanyagbevitellel, de kiegészíthető növekedési faktorok és őssejtek beinjektálásával járó saját vér terápiával is. A hajhullás komplex kezelésének részét képezi a minoxidil kezelések alkalmazása is, amelyek szintén segítenek a haj természetes állapotának gyors és hatékony visszaállításában. 

Csomagajánlat

10 alkalmas lézeres hajstimulációs kezelés 320 000 Ft-ért!
Kérj időpontot ingyenes konzultációra!

Időpontot foglalok

Hogyan alakítjuk Árainkat?

A leghatásosabb eredmény érdekében a személyre szabott kezelési terv alapján kalkuláljuk ki a kezelés díját az ingyenes konzultáció során.

  • Kizárólag CSÚCSMINŐSÉGŰ berendezésekkel dolgozunk.
  • Konzultáció és kezelés BUDAPESTEN, GYŐRBEN
Hajhullás Kezelés Lézerrel

320.000 Ft
10 alkalmas kezeléscsomag*

Konzultáció és kezelés Budapesten, Győrben

*A hajkezelés árát tartalmazza, a vérvétel, kapcsolódó termékek árát nem. Kiegészíthető Alma Hybrid Impact ultrahangos hatóanyagbevitellel.
Amennyiben további kezelések szükségesek, az 5 alkalmas kezeléscsomag ára 160.000 Ft helyett csak 140 000 Ft. Fenntartó kezelésekhez a 4 évszak bérletet javasoljuk, amelynek ára 99 000 Ft.

Fizetési lehetőségeink: - Lehetőséged van fizetni készpénzzel, bankkártyával, vagy Aesthetica Ajándékkártyával. Továbbá a fizetés részletben és Szép Kártyával is lehetséges részben vagy teljes egészben, illetve akár a hitelügyintézésben is segítünk.

Időpontfoglalás

Nézz bele hogyan zajlik egy kezelés nálunk!

Hajullás kezelése képekben
Előtte - utána galéria
Van-e kockázat?
ResurFix lézeres hajstimulációs eljárás minimális fájdalommal járhat.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

A lézeres hajkezelés Budapesten és Győrben elérhető.
IdőpontfoglalásIdőpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram