Strandcsomag extra: 1+2 akció! Most 1 testrész szőrtelenítésének árán egyszerre 3 testrészt szőrteleníthetsz!

Lézergépeink: Titanlight protokoll, Lumenis Lightsheer és Alma berendezések

A SZŐR NÖVEKEDÉSE

A testszőrzet a születés pillanatára teljes mértékben kifejlődik. Jellegében természetesen más, mint a felnőttkori szőrzet, csak selymes, puha szőrszálak (lanugo) formájában van jelen, de fontos, hogy ezután újabb szőrtüszők már nem alakulnak ki.

A SZŐRSZÁL NÖVEKEDÉSÉT HÁROM FÁZISSAL JELLEMEZHETJÜK

Anagen (aktív) (növekedési) fázisban a szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz.

Katagén (átmeneti) fázisban a tüsző sorvad és a szőrhagyma alapjáról leválva felfelé vándorol.

Telogén (pihenő) (nyugalmi) fázisban a szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőrszál kihullásáig a szőrcsatornában helyezkedik el.

Az ember az emlősökhöz hasonlóan „vedlik”, azaz elhullatja testszőrzetének elöregedett szálait. Ez azonban nem külső hatásokhoz kötődik, hanem egyenletes intenzitással zajló folyamat. A szőrszálak növekedési ciklusának hossza több tényezőtől függ, de általánosságban elmondható, hogy 4-12 hónapig tart.

A SZŐRSZÁL FELÉPÍTÉSE

A szőrszál három részből áll. Alulról haladva gyökérre – melynek része a szőrhagyma-, köztes részre, és a külső látható részre oszthatjuk. A szőrhagyma a szőrtüsző alsó kiszélesedő része, amely melaninképző sejteket tartalmaz. A melaninképző sejtek alakítják a szőrszál színét, tehát ha nem képződik melanin, a szőrszál sem fog pigmenteket tartalmazni.

A SZŐRTELENÍTÉSI ELJÁRÁSOK

A hagyományos szőrtelenítési eljárások mellett ma már bárki számára elérhetők a legújabb technológiával működő lézeres szőrtelenítési módok. Népszerűségük egyre inkább növekszik, fejlesztésük folyamatos és szinte követhetetlen. Az amerikai lézer piac olyan gyorsan növekszik, hogy az FDA (Food and Drug Administration) általános engedély meglétéhez kötötte az eszközök forgalomba állítását. Tehát a szőrtelenítésre vagy ráncok kezelésére alkalmas lézer berendezések mindegyike ugyanazt az alap engedélyt kell, hogy megkapja. Az alapengedély megléte után a gyártó feladata és felelőssége a magasabb minősítések elnyerése. A Lumenis LightSheer diódalézer technológiája 1999 áprilisában megkapta az FDA minősítést, hatékonyság tekintetében pedig a legmagasabb osztályba sorolták a készüléket. Világszerte „Gold Standard” besorolással használhatják a jelenleg 6000, miénkhez hasonló LightSheer diódalézer gépet. Akárcsak az ALMA Soprano berendezést is.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem általános a berendezések ilyen magas minősítése, hiszen több gyártó kapott olyan FDA engedélyt, amely az „állandó szőreltávolítás” helyett csak „állandó szőrcsökkentést” garantál. Ez azt jelenti, hogy bár a lézeres kezelés során tartós csökkenést fog tapasztalni a páciens, az eljárás nem fogja eredményezni a szőrszálak végleges eltávolítását.

TITANLIGHT: KÉT LUMENIS CSÚCSTECHNOLÓGIA ÉS AZ ALMA SOPRANO EREJÉNEK TALÁLKOZÁSA

Az Aesthetica Orvosi Központban használt TitanLight protokoll, egy olyan kezelési eljárás, ami három különböző lézergép erejét ötvözi. Hatékonyságát két Lumenis és egy ALMA Soprano berendezés biztosítja.

A Lumenis cég által gyártott LightSheer diódalézer a lézeres szőrtelenítés legmodernebb technológiáját alkalmazza. A Lumenis jelenleg világvezető az orvosi és az esztétikai lézerek gyártása területén. A világszerte elismert cég elsőként fejlesztett ki olyan berendezéseket, amely a lézerfény jótékony tulajdonságait használja esztétikai kezelések során. A világ neves tudósait alkalmazva biztosítja a cég vezető pozícióját. Már a ’90-es évek elején jelentős összegeket költött kutatásra, fejlesztésre, és az IPL (Intense Pulsed Light) szőrtelenítési eljárását továbbfejlesztve a tartós szőrtelenítés fogalma mellett világszerte elterjesztette a végleges szőrtelenítés fogalmát. Az IPL technológia a lézeres szőrtelenítéshez hasonlóan fényalapú technológia. Az IPL-el ellentétben a diódalézer célzottan juttatja a lézer energiáját a szőrtüszőbe, ezáltal a melanint sokkal nagyobb energiával éri el. Biztonságosan és hatékonyan kezeli szinte az összes bőrtípust, és a szőrszálak széles körét, figyelembe véve mélységüket, átmérőjüket. A Lumenis LightSheer diódalézer három különböző méretű fejjel rendelkezik.

A LUMENIS LIGHTSHEER XC ÉS ET

A legkisebb, a LigthSheer ET, 9x9mm-es területet képes lefedni, ezt követi a LightSheer XC kezelőfej 12x12mm-el, majd a 2008-ban bevezetett, világújdonságnak számító LightSheer HS, amely csaknem hétszer nagyobb fejével, 22x35mm-es területen szőrtelenít. Az ET és XC fejek szabadalmaztatott „ChillTip” rendszerrel rendelkeznek, amelyek folyamatos hűsítést biztosítanak a bőr számára.

Az Aestheticában minden esetben a lehető leghatékonyabb módon juttatjuk a lézerfényt a kívánt területre, az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és energiaszinten. Így például nagy területek szőrtelenítése során a legnagyobb fejet alkalmazzuk a kezelési idő minimálisra csökkentése érdekében.

A LUMENIS LIGHTSHEER DUET HS

A világújdonságnak számító LightSheer HS, méretein túl abban is eltér a korábbi típusoktól, hogy állítható erősségű vákuum rendszer segítségével teszi hatékonyabbá a kezelést. A kis fejek esetében ez a rendszer nem indokolt, hiszen a kis fejet a kezelőfelületre kell illeszteni. A kezelőfej pontos illeszkedése biztosítja a lézer hatékony célbaérését.

A vákuumnak három fontos funkciója van. Egyrészt, közelebb hozza a szőrszálakat a lézerhez, ezáltal nagyobb alapterületen sokkal kisebb energiaszintet kell alkalmazni, ami kíméli a bőrt. Másrészt a kezelt területen a vákuum hatására a bőrben található mikro erekből kiszorítja a vért, így a vér melaninja nem nyeli el a lézer energiáját, és több energia jut a szőrtüsző melaninjának elpusztítására. Harmadik fontos funkciója, hogy a kezelés közben a vákuum energiája lezárja a bőr fájdalomérző rendszerét az adott területen. A fájdalom-blokkoló mechanizmusnak köszönhetően csökkenti a fájdalomérzetet.

A technológiai újdonságot az is erősíti, hogy a Lumenis mérnökei a HS kezelőfejbe építették a világ eddigi legnagyobb diódalézerét. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a hatékonyságot garantálják, mint elődei esetében, viszont a korábbiaknál hétszer nagyobb kezelőfej lehetővé teszi, hogy például a férfi hát szőrtelenítése mindössze 15-20 percet vegyen igénybe a korábbi 1-1,5 óra helyett.

ALMA SOPRANO TITANIUM

A világsikerdíjas egyedülálló Alma technológia abban rejlik, hogy egy 4cm2 kezelőfejen keresztül folytonos 10Hz energiával három különböző lézerfény technológia áramlik ki egy adott időben. Lényege, hogy fizikailag egyidejűleg célozza meg a különböző szövetmélységekben található szőrtüszőket a 755nm- Alexandrit, 810nm- Dióda, 1064nm- Nd:Yag lézerek besugárzásnak köszönhetően. Ugyanakkor a 1064nm lézerfény a szőrtüszőt ellátó mikrokapillárisokat is célba veszi, mely blokkolja annak vérellátását, így kétféle módon is gátat szab a szőr újranövekedésnek.

A háromféle lézerfény együttes hatása biztosítja, hogy a szőrszálakat ne csak a irha-bőralja határát célozza, hanem a körülötte lévő rétegeket is, így komplexen, egymás hatását felerősítve érik el a legmagasabb hatékonyságot a szőrtelenítésben

A VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS

Végleges szőrtelenítésnek nevezzük azt a szőrtelenítési eljárást, amikor jelentős mennyiségű szőrszál, adott területen nem nő vissza a szőrszál növekedési ciklusa után sem. A szőrtelenítésben az aranystandardot a TitanLight protokoll képviseli, mivel a három különböző hullámhosszon leadott lézerfény biztosítja, hogy az eltérő mélységben elhelyezkedő és más-más vastagságú szőrszálak kivétel nélkül megsemmisüljenek.
A végleges szőrtelenítés akkor hatékony, ha a szőrszál három legfontosabb jellemzőjét maximálisan figyelembe vesszük a kezelések során. Egyénenként eltérő lehet a szőrszálak sűrűsége, az egyes szálak vastagsága, valamint az, hogy a szőrtüsző milyen mélyen ül a bőrfelszínben. A három tényező optimális kezelése teszi lehetővé, hogy az adott területen végrehajtott szőrtelenítést véglegesnek nevezzük.

A Lumenis által kifejlesztett LightSheer technológia kifejlesztésekor a fejlesztők több kutatást is végeztek. Az egyik legnagyobb szabású, Pakisztánban, 1999. október és 2000. december között zajlott, melynek során 1000, 15-55 év közötti nőt kértek fel a kezeléssorozatra eltérő bőrtípusokkal.

Az alábbi táblázat a kezelések számát, és az azok során elvesztett szőrzet százalékos értékét mutatja. Az 1000-ből 500 kezelt nő 5-6 kezelés során 70-80%-os szőrveszteséget tapasztalt, míg további 500 90-95%-os eredményt tapasztalt a végleges szőrtelenítés során.

KEZELÉSEK SZÁMA A KUTATÁSBAN RÉSZTVEVŐK KÖZÖTT

 

Páciensek száma

Kezelt terület

Összes kezelés

Szőrveszteség %-ban

502

Teljes arc/ nyak

5-6

70-80%

438

Áll/nyak/ bajusz

3-4

80-90%

19

Lábak/ Karok/ Fazon

4-5

90-95%

32

Mellkas/ Hónalj

4

90-95%

9

Teljes test

5

80-90%


A legtöbb esetben a páciensek 25-30%-os szőrzet csökkenést tapasztaltak az egyes kezelések (között) után. Általánosságban pedig elmondható, hogy a 3-4. kezelésre 80%-os csökkenést tapasztaltak. A páciensek elégedettsége a kezeléssel kapcsolatban nagyon magasnak bizonyult, 90-95% elégedett volt az eredménnyel.

A kezelt nők kb. 5%-a nem volt teljesen megelégedve a teljes arcon, és nyakon végzett 6 kezeléssel, ezért további kezeléssel időszakosan sikerült eltűntetni a szőrszálakat, azonban finom szőr formájában láthatóak maradtak a 7. kezelés után is. A kutatás vezetői egyéni hormonális adottságokkal magyarázták a csoport elégedetlenségét. A sűrű, durva szőrszálak a nyakon, illetve az arcon, hormonális problémát, vagy rendellenességet feltételeztek. Az extrém szőrösödés oka endokrinológiai vizsgálattal meghatározható, amelyet szakértő endokrinológusunkkal az Aestheticában is elvégeztethetsz.

A LightSheer-el végzett kutatás tehát bizonyította, hogy a kezelés biztonságos és hatékony.

AZ IDEÁLIS TECHNOLÓGIA

Szőrtelenítés során a lézersugár erőssége akkor ideális, ha megfelelő hullámhosszon, a környező szövetek sérülése nélkül hatol a szőrtüszőbe. A LightSheer a világon legelterjedtebb photoepilációs technológia, amely a szabályozható energiaszintnek köszönhetően tartós szőrtelenítés céljából csaknem minden bőrtípusnál, még napbarnított bőr esetén is biztonságosan alkalmazható.

A kezelés sikere bizonyított a benőtt szőrszálak esetén is. A leadott energia egyedülálló szabályozhatósága csaknem minden szőrszín és szőrvastagság esetén lehetővé teszi a hatékony kezelést.

Külföldi tapasztalatok alapján döntöttünk úgy, hogy a hazánkban elterjedt villanófényes eljárással szemben, a szinte ismeretlen diódalézeres technológiát honosítjuk meg. Hazai tapasztalataink pedig bizonyítják, hogy jól döntöttünk, hiszen számos olyan páciensünk van, aki korábban máshol eredménytelen villanófényes kezeléssorozaton vett részt, de teljesen meg van elégedve az általunk elért eredménnyel! A diódalézer abban különbözik az IPL-től, hogy az energia célzottan ér el a szőrtüszőkbe, véglegesen pusztítja el azokat. Míg a villanófénynél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása pedig nem végleges.

Az alábbi ábra a legismertebb berendezéseket hasonlítja össze. Az elnyelődési energiából kiindulva elemzi a berendezések hatékonyságát. Ahhoz, hogy a szőrtüsző véglegesen elpusztuljon, kb. 80°C-ra kell felhevíteni. A magas hőmérséklet miatt a legtöbb berendezés nem véd az égési kockázattól. Az alacsony energiaszinten működő berendezések védik ugyan a bőrt, viszont nem pusztítják el a szőrtüszőt. Általánosságban elmondható, hogy a környező szövetek égési kockázata ott a legnagyobb, ahol magas értéket mutat az elnyelődési energia az adott energiaszinten leadott kezelés során. Tehát a LightSheer pontos beállítása lehetővé teszi a szövetek védelmét a roncsolódástól ugyanakkor lead annyi hőt, hogy elpusztítsa a szőrtüszőt.

A fenti ábra jól szemlélteti, hogy az eredményes kezelés kulcsa a megfelelő beállításokban rejlik. Ehhez pedig az egyik legfontosabb tényező a bőr típusa. A Fitzpatrick teszt pontosan meghatározza bőrtípusodat, amely alapján a legmegfelelőbb energiaszinten tudjuk kezelni az adott területet. A teszt genetikai adottságokat, a napozás bőrre gyakorolt hatását és a napozási szokásokat veszi figyelembe. Kezelőnővéred bőrtípusod alapján már könnyedén be tudja állítani a Neked leginkább megfelelő paramétereket.

Mivel a szőr növekedése ciklikus, a kezelést több alkalommal kell elvégezni. Általánosságban elmondható, hogy a 3. alkalom után drámai szőrveszteséget tapasztalnak pácienseink. Előfordulhat, hogy a kezelések során ez az eredmény nem következik be, például hormonális problémák miatt. Ekkor fennáll a veszélye annak, hogy a kezelés után minimális szőrnövekedés tapasztalható, ezért azt javasoljuk, hogy előbb kezeltesd hormonproblémádat, és utána vágj bele a végleges szőrtelenítésbe! A hormonproblémák meghatározása endokrinológiai vizsgálattal történik, amelyet az Aestheticában is elvégeztethetsz.

Van még kérdésed? Gyere el lézeres szőrtelenítés konzultációra, mindenre választ kapsz szakértőinktől! Kérdezz bátran!

A végleges lézeres szőrtelenítés konzultáció díjmentes.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
chevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram