Strandcsomag extra: 1+2 akció! Most 1 testrész szőrtelenítésének árán egyszerre 3 testrészt szőrteleníthetsz!

24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) és WIWE mobil EKG

A kardiológiai vizsgálatok segítenek a szívműködés rendellenességeinek kivizsgálásában, időbeni észrevételében és kezelésében, valamint a betegségek megelőzésében.  Az EKG vizsgálat az ektrokardiográfia rövidítése, mely a szívizom összehúzódásakor jelentkező elektromos feszültség folyamatos mozgását mutatja meg papíron, vagy monitoron.

Mikor szükséges az EKG vizsgálat?

Mellkasi fájdalom, szédülés, fáradékonyság, rendszertelen szívverés, légszomj, lábdagadás, mind előjelei lehetnek egy komolyabb szívelégtelenségnek, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni.  A szívbetegségekre jellemző, hogy hosszútávon panaszmentesek tudnak maradni, ezért ajánlott évente legalább egy szűrővizsgálaton részt venni, főleg 40 éves kor felett.

Hogyan zajlik egy EKG vizsgálat?

A vizsgálathoz elektródákat rögzítenek a test több pontján, mellkason, karon és lábon. A vizsgálat egész ideje alatt hanyatt fekvésben kell tartózkodni, ügyelve a nyugodt, egyenletes légzésre. Az így összegyűjtött adatokat az elektródák továbbítják az EKG gépnek, amely ez alapján megrajzolja a jellegzetes hullámokat tartalmazó diagramot. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor az egyszer nyugalmi állapotban lévő EKG vizsgálat nem mutat elegendő információt, ilyenkor alkalmazzuk a 24 órás Holter monitorozást.

Mit jelent pontosan az EGK Holter monitorozás?

A szívrendellenességek bizonyos típusa csak alvás, vagy edzés közben jelentkezik. Ennek a megfigyelésére alkalmas az EKG Holter monitor, melynek a segítségével általában 24-48 órán át rögzíteni tudjuk a páciens szívműködését. A vizsgálathoz öntapadó tappancsokat ragasztunk a páciens mellkasára, melyek összekötésben vannak egy hordozható kisrádió méretű géppel, ami folyamatosan rögzíti az adatokat. Eközben a megszokott napi tevékenységet a páciens zavartalanul tudja végezni, melyet konkrét időpont megjelöléssel fel kell, hogy jegyezzen. Ezzel segítve, hogy értékeléskor egyértelművé váljon milyen körülmény között volt mérhető az adott érték. 24-48 óra elteltével levesszük a készüléket és a benne tárolt adatokat számítógép segítségével kiértékeljük.

Azok számára, akik csak ritkábban, néhány alkalommal észlelik panaszaikat a 24 órás EKG monitorozás helyett hosszabb megfigyelés szükséges. Ezen pácienseink részére mobil EKG készüléket, a WIWE-t biztosítjuk. A készülék bárhol, bármikor egyszerűen használható, a tünetek észlelésekor az ujjak érintőkre helyezésével klinikai szintű EKG-t mér. Használatához nincs szükség tapaszokra, kábelekre sem, ezáltal kényelmes megoldás, könnyen hordozható egy táskában, így mindig kéznél lehet.

A 24 órás EKG monitorozás díját itt találod.

IDŐPONTOT KÉREK!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Miért válaszd a LuViva Scant a hagyományos citológia helyett?

A nőgyógyászati betegségek, különösen a méhnyakrák esetében kiemelkedően fontos a megelőzés, hiszen […]

Mi a különbség a PCO és a PCOS között?

PCO és PCOS: Két különböző állapot a nők egészségében A PCO (policisztás […]

Az élet csendes fordulópontja, a menopauza

Minden, amit tudni akarsz a menopauza tüneteiről és kezeléséről! Az életünk során […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram