Búcsúzunk székesfehérvári központunktól 2024. május 31-től, Pácienseink Budapesten, Győrben és Kecskeméten tudják igénybe venni a lézeres szőrtelenítést!

Bár az arc részei külön-külön, specifikusan kezelhetők, megjelenésük mégis fontos szerepet játszik az arc összességének természetes, mégis fiatalos külsejében. A homlok, az orr, a szemek, az ajkak, az áll és az állkapocs megjelenése mind-mind meghatározzák az arc különleges vonásait és megjelenését, azonban fontos, hogy az arcfiatalító kezelések során megtaláld az egyensúlyt, hiszen így érhető el az arc összességének esztétikussága. Az arcfiatalító kezelések sokféle problémára kínálnak megoldást, legyen szó ráncokról, finom vonalakról vagy akár az arc kontúrjainak javításáról hialuronsavas arcszobrászat vagy a plasztikai beavatkozások segítségével, de a megereszkedett arcbőr problémájára is kiemelkedően hatékony bőrfeszesítő megoldások léteznek. Kíváncsi vagy, milyen speciális arcfiatalító kezeléseket és beavatkozásokat ajánlunk az arc részei alapján? Cikkünkből minden részletet megtudhatsz az arc fiatalos vonásainak megőrzéséről!

Hogyan öregszik az arcunk az idő múlásával?

Az öregedés folyamata már a 20-as éveinkben elkezdődik, hiszen a szöveteket alátámasztó csontozat már ebben az időszakban redukálódni kezd, amelynek hatására a zsírpárnák és az izmok is lassan "lecsúsznak", a bőr pedig megereszkedik. Így kiemelten fontos, hogy az öregedés látható jeleinek kezelését a csontoknál kezdjük: a megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel elengedhetetlen a csontok egészségének fenntartásához. Az öregedés jeleinek kezelésében meghatározó szerepe van a prevenciónak, hiszen megelőzni és lassítani sokkal könnyebb a folyamatot, mint az idősebb, érettebb bőrt fiatallá varázsolni. Azonban szerencsére ez nem jelenti azt, hogy az öregedés jelei nem kezelhetők, minden korosztály számára lehetséges a bőr fiatalítása vagy fiatalságának fenntartása.

A megereszkedett arcbőr az egyik leglátványosabb probléma, ami az öregedéssel jár. Ennek oka a szervezet kollagén és elasztin termelésének csökkenése, a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős anyagok alacsony szintjének eredménye pedig lógó arcbőr lehet. Szerencsére azonban számtalan arcfiatalító kezelés létezik, amelyek hatékonyan megoldhatják a megereszkedett arc problémáját. A lézeres bőrfiatalítás, valamint a miktotűs kezelések javítják a bőr általános minőségét és segítenek a szervezet kollagén és elasztin termelésének fokozásában, míg a hialuronsavas feltöltés segítségével visszaállítható az arc fiatalos kontúrja és feszessége, pótolható az elvesztett volumen. Emellett a szálbehúzás is kiváló választás lehet a lógó bőr állapotának javításában, akár a közepes mértékben megereszkedett arcbőr is kezelhető a műtétmentes módszer által. Ne aggódj, a drasztikus megereszkedettségre is létezik megoldás: az arcplasztika segítségével visszanyerhető a bőr feszessége és eltávolítható a felesleges bőr is.

A bőr öregedésében külső hatások, valamint az életmódunk is nagy szerepet játszanak: az egészséges táplálkozás és a testmozgás segítenek a test természetes folyamatainak és megfelelő működésének biztosításában. Fontos az antioxidánsok beépítése az étrendünkbe, hiszen ezek hatékonyan veszik fel a harcot a káros hatásokkal rendelkező oxidatív stresszel szemben. Az olyan káros szokások, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás szintén negatív hatással vannak a szervezetre és a bőr minőségére is, így ezek kerülése sokat segíthet az öregedés elleni küzdelemben.

Lehet, hogy nem is gondoltad volna, azonban a fiatalság legnagyobb ellensége az UV-sugárzás: a bőröregedés látható jeleinek nagyjából 80%-áért a napsugárzás káros hatásai felelősek. Így a megfelelő bőrápolási rutin kialakítása során ügyelned kell arra, hogy minden esetben alkalmazz fényvédőt, hiszen az UV-sugárzás hatásai összeadódnak és korai bőröregedéshez, más néven fotóöregedéshez vezethetnek. Ha szeretnél többet megtudni a photoaging jelenségéről, akkor olvasd el EZT a cikket, amelyben nemcsak az UV-sugárzás hatásairól, hanem a Glogau fénykárosodás-skáláról is olvashatsz. A fényvédelem témája érdekelne inkább? Akkor EZT a cikket érdemes elolvasnod!

Az arc részei és a fiatalság háromszöge

A fiatalság háromszöge remekül illusztrálja az öregedés folyamatát és a szövetek öregedéssel járó elmozdulását, "lecsúszását". Az arc fiatalos formája fordított háromszög alakú: a háromszög felső csúcsa az állnál helyezkedik el, míg az alapja a homlokon húzható meg. Ezt az időszakot telt orcák, erőteljes kontúrok és jól definiált állvonal jellemzi. Az öregedéssel párhuzamosan azonban a háromszög megfordul, így az idősebb arc egy szabályos háromszög alakját veszi fel. A ráncok megjelenése mellett az arc teltsége elfogy, a szövetek az arc alsó részére csúsznak le, így nemcsak a telt orcák tűnnek el, hanem az arc fiatalos kontúrjai is. Mit tehetsz annak érdekében, hogy lelassítsd a folyamatot? Bár az öregedés megállíthatatlan és természetes dolog, nem kell elfogadnod a ráncokat és a megereszkedett bőrt. Professzionális kezelések segítségével hatékonyan lassítható a fiatalság háromszögének megfordulása, de a megfelelő eszközökkel akár az idősebb arc kezelése is lehetséges.

Homlok

A homlok ráncai leginkább bo-tox injekciós ránckezeléssel lehetségesek, de szálbehúzás vagy arcplasztika következtében az egész arc területe feszesebbé válik. Céljaidnak megfelelően kombinálhatod ezeket a kezeléseket, így megszabadulhatsz a homlok és a glabella ráncaitól, valamint a megereszkedett bőrtől.

Szemöldök

A bőr és más szövetek megereszkedettsége okán a szemöldökök is lejjebb kerülhetnek az idő múlásával, ami a tekintet zártságát okozhatja. Szerencsére a szemöldökök könnyedén megemelhetők szálbehúzás segítségével, így tekinteted újból nyitottá és fiatalossá válhat. Emellett a szemöldökök megemelésére az arcplasztika is alkalmas lehet, hiszen a szövetek feszesedésével a szemöldökök területe is megfiatalodik.

Szemek

Az arc izmainak lazulásával a szemhéjak is megereszkedhetnek: a műtét nélküli lézeres szemhéjplasztika segítségével orvosolható az enyhe megereszkedettség, míg abban az esetben, amikor jelentős bőrfelesleg keletkezik a szövetek megnyúlása következtében, a hagyományos szemhéjplasztikát javasoljuk. A szemkörnyéki ráncok eltüntetésére szintén a bo-tox injekciós ránckezelés a megoldás, amelynek segítségével búcsút mondhatsz a szarkalábaknak. A szem alatti karikák állapota hialuronsavas feltöltéssel is javítható, azonban fontos, hogy ez a kezelés nem mindenki számára ajánlott. A szem finom bőrének megújítására a skinbooster kezelések valamelyikét javasoljuk, amelyek közül az NCTF mikropengés kezelés kifejezetten erre a területre lett kifejlesztve.

Arcközép

Az arc középső részének fiatalítása két fő elemből áll: fontos a bőr minőségének javítása és amennyiben szükséges, az elveszett volumen pótlása is. Arcfiatalító és bőrmegújító kezeléseink során serkenthető a bőr kollagén és elasztin termelése, így az arcbőr természetes folyamatok által nyeri vissza fiatalságát. A bőrminőség javító kezeléseket mindig személyre szabottan végezzük, így személyes konzultáción tudjuk elmondani, hogy a Te bőröd számára melyik kezelésünk a legmegfelelőbb. Azonban elmondható, hogy a bőrminőség javítás szupersztárjai az 5D Deep Lift lézeres kezelés, a Legend Pro biolifting és biostimuláció, valamint az ablatív kezelések, az Alma Hybrid CO2 lézeres bőrmegújítás és a Legend Pro mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés. Emellett a Skinbooster kezelést is javasoljuk prevenciós jelleggel, valamint az érettebb bőr hidratálására is. A bőr állapotának javítása mellett az arc elveszett volumenét hialuronsavas feltöltéssel pótolhatjuk, így újból telt és fiatalos lehet az arcod. Ha arcplasztikával fiatalítanál arcod egészén, akkor is szükség lehet a hialuronsavas arc-és ráncfeltöltés erejére, hiszen a bőr simasága mellett a fiatalos kontúrok és teltség visszaadása is fontos lehet az összkép esztétikusságának elérésében.

Ajkak

Sajnos az ajkak is veszítenek volumenükből az idő múlásával, a száj elvékonyodása leginkább a felső ajkakra van hatással. Szerencsére könnyedén visszakaphatod telt ajkaidat a hialuronsavas ajakfeltöltés segítségével.

Állvonal, arckontúr

Az arc kontúrjainak javítására több módszer is létezik: arcplasztikával az egész arc bőre feszesíthető, az arcvonások kontúrosabbá tehetők. A kevésbé invazív módszerek közé tartozik a szálbehúzás, a COG szálakkal végzett kezelés képes az egész arc megemelésére és feszesítésére, ezzel kiemeli az arcvonásokat is, így akár töltőanyag nélkül is kontúrosabbá válhat az arcod. A hialuronsavas feltöltés segítségével szintén kiemelhető az állvonal, illetve az arc kontúrjai, de akár az állcsúcs is feltölthető, ha szükséges. Fontos, hogy a csontok redukciója miatt idősebb korban akár plasztikai beavatkozás és hialuronsavas ránc-és arcfeltöltés kombinációjára is szükség lehet, mivel bár a megereszkedett bőr eltávolítása javít az arc kontúrjain, a csontok élességét nem tudja helyreállítani.

Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje az arcfiatalításnak, akkor ingyenes konzultációnkon személyre szabott kezelési tervet alakítunk ki Számodra, ami minden szükséges kezelést tartalmazni fog szépséged maximalizálása érdekében.

Fiatalíts vonásaidon: arcfiatalító kezeléseink az arc részei szerint

Bár az arc részei külön-külön, specifikusan kezelhetők, megjelenésük mégis fontos szerepet játszik az arc összességének természetes, mégis fiatalos külsejében. A homlok, az orr, a szemek, az ajkak, az áll és az állkapocs megjelenése mind-mind meghatározzák az arc különleges vonásait és megjelenését, azonban fontos, hogy az arcfiatalító kezelések során megtaláld az egyensúlyt, hiszen így érhető el az arc összességének esztétikussága. Az arcfiatalító kezelések sokféle problémára kínálnak megoldást, legyen szó ráncokról, finom vonalakról vagy akár az arc kontúrjainak javításáról hialuronsavas arcszobrászat vagy a plasztikai beavatkozások segítségével, de a megereszkedett arcbőr problémájára is kiemelkedően hatékony bőrfeszesítő megoldások léteznek. Kíváncsi vagy, milyen speciális arcfiatalító kezeléseket és beavatkozásokat ajánlunk az arc részei alapján? Cikkünkből minden részletet megtudhatsz az arc fiatalos vonásainak megőrzéséről!

Hogyan öregszik az arcunk az idő múlásával?

Az öregedés folyamata már a 20-as éveinkben elkezdődik, hiszen a szöveteket alátámasztó csontozat már ebben az időszakban redukálódni kezd, amelynek hatására a zsírpárnák és az izmok is lassan "lecsúsznak", a bőr pedig megereszkedik. Így kiemelten fontos, hogy az öregedés látható jeleinek kezelését a csontoknál kezdjük: a megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel elengedhetetlen a csontok egészségének fenntartásához. Az öregedés jeleinek kezelésében meghatározó szerepe van a prevenciónak, hiszen megelőzni és lassítani sokkal könnyebb a folyamatot, mint az idősebb, érettebb bőrt fiatallá varázsolni. Azonban szerencsére ez nem jelenti azt, hogy az öregedés jelei nem kezelhetők, minden korosztály számára lehetséges a bőr fiatalítása vagy fiatalságának fenntartása.

A megereszkedett arcbőr az egyik leglátványosabb probléma, ami az öregedéssel jár. Ennek oka a szervezet kollagén és elasztin termelésének csökkenése, a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős anyagok alacsony szintjének eredménye pedig lógó arcbőr lehet. Szerencsére azonban számtalan arcfiatalító kezelés létezik, amelyek hatékonyan megoldhatják a megereszkedett arc problémáját. A lézeres bőrfiatalítás, valamint a miktotűs kezelések javítják a bőr általános minőségét és segítenek a szervezet kollagén és elasztin termelésének fokozásában, míg a hialuronsavas feltöltés segítségével visszaállítható az arc fiatalos kontúrja és feszessége, pótolható az elvesztett volumen. Emellett a szálbehúzás is kiváló választás lehet a lógó bőr állapotának javításában, akár a közepes mértékben megereszkedett arcbőr is kezelhető a műtétmentes módszer által. Ne aggódj, a drasztikus megereszkedettségre is létezik megoldás: az arcplasztika segítségével visszanyerhető a bőr feszessége és eltávolítható a felesleges bőr is.

A bőr öregedésében külső hatások, valamint az életmódunk is nagy szerepet játszanak: az egészséges táplálkozás és a testmozgás segítenek a test természetes folyamatainak és megfelelő működésének biztosításában. Fontos az antioxidánsok beépítése az étrendünkbe, hiszen ezek hatékonyan veszik fel a harcot a káros hatásokkal rendelkező oxidatív stresszel szemben. Az olyan káros szokások, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás szintén negatív hatással vannak a szervezetre és a bőr minőségére is, így ezek kerülése sokat segíthet az öregedés elleni küzdelemben.

Lehet, hogy nem is gondoltad volna, azonban a fiatalság legnagyobb ellensége az UV-sugárzás: a bőröregedés látható jeleinek nagyjából 80%-áért a napsugárzás káros hatásai felelősek. Így a megfelelő bőrápolási rutin kialakítása során ügyelned kell arra, hogy minden esetben alkalmazz fényvédőt, hiszen az UV-sugárzás hatásai összeadódnak és korai bőröregedéshez, más néven fotóöregedéshez vezethetnek. Ha szeretnél többet megtudni a photoaging jelenségéről, akkor olvasd el EZT a cikket, amelyben nemcsak az UV-sugárzás hatásairól, hanem a Glogau fénykárosodás-skáláról is olvashatsz. A fényvédelem témája érdekelne inkább? Akkor EZT a cikket érdemes elolvasnod!

Az arc részei és a fiatalság háromszöge

A fiatalság háromszöge remekül illusztrálja az öregedés folyamatát és a szövetek öregedéssel járó elmozdulását, "lecsúszását". Az arc fiatalos formája fordított háromszög alakú: a háromszög felső csúcsa az állnál helyezkedik el, míg az alapja a homlokon húzható meg. Ezt az időszakot telt orcák, erőteljes kontúrok és jól definiált állvonal jellemzi. Az öregedéssel párhuzamosan azonban a háromszög megfordul, így az idősebb arc egy szabályos háromszög alakját veszi fel. A ráncok megjelenése mellett az arc teltsége elfogy, a szövetek az arc alsó részére csúsznak le, így nemcsak a telt orcák tűnnek el, hanem az arc fiatalos kontúrjai is. Mit tehetsz annak érdekében, hogy lelassítsd a folyamatot? Bár az öregedés megállíthatatlan és természetes dolog, nem kell elfogadnod a ráncokat és a megereszkedett bőrt. Professzionális kezelések segítségével hatékonyan lassítható a fiatalság háromszögének megfordulása, de a megfelelő eszközökkel akár az idősebb arc kezelése is lehetséges.

Homlok

A homlok ráncai leginkább bo-tox injekciós ránckezeléssel lehetségesek, de szálbehúzás vagy arcplasztika következtében az egész arc területe feszesebbé válik. Céljaidnak megfelelően kombinálhatod ezeket a kezeléseket, így megszabadulhatsz a homlok és a glabella ráncaitól, valamint a megereszkedett bőrtől.

Szemöldök

A bőr és más szövetek megereszkedettsége okán a szemöldökök is lejjebb kerülhetnek az idő múlásával, ami a tekintet zártságát okozhatja. Szerencsére a szemöldökök könnyedén megemelhetők szálbehúzás segítségével, így tekinteted újból nyitottá és fiatalossá válhat. Emellett a szemöldökök megemelésére az arcplasztika is alkalmas lehet, hiszen a szövetek feszesedésével a szemöldökök területe is megfiatalodik.

Szemek

Az arc izmainak lazulásával a szemhéjak is megereszkedhetnek: a műtét nélküli lézeres szemhéjplasztika segítségével orvosolható az enyhe megereszkedettség, míg abban az esetben, amikor jelentős bőrfelesleg keletkezik a szövetek megnyúlása következtében, a hagyományos szemhéjplasztikát javasoljuk. A szemkörnyéki ráncok eltüntetésére szintén a bo-tox injekciós ránckezelés a megoldás, amelynek segítségével búcsút mondhatsz a szarkalábaknak. A szem alatti karikák állapota hialuronsavas feltöltéssel is javítható, azonban fontos, hogy ez a kezelés nem mindenki számára ajánlott. A szem finom bőrének megújítására a skinbooster kezelések valamelyikét javasoljuk, amelyek közül az NCTF mikropengés kezelés kifejezetten erre a területre lett kifejlesztve.

Arcközép

Az arc középső részének fiatalítása két fő elemből áll: fontos a bőr minőségének javítása és amennyiben szükséges, az elveszett volumen pótlása is. Arcfiatalító és bőrmegújító kezeléseink során serkenthető a bőr kollagén és elasztin termelése, így az arcbőr természetes folyamatok által nyeri vissza fiatalságát. A bőrminőség javító kezeléseket mindig személyre szabottan végezzük, így személyes konzultáción tudjuk elmondani, hogy a Te bőröd számára melyik kezelésünk a legmegfelelőbb. Azonban elmondható, hogy a bőrminőség javítás szupersztárjai az 5D Deep Lift lézeres kezelés, a Legend Pro biolifting és biostimuláció, valamint az ablatív kezelések, az Alma Hybrid CO2 lézeres bőrmegújítás és a Legend Pro mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés. Emellett a Skinbooster kezelést is javasoljuk prevenciós jelleggel, valamint az érettebb bőr hidratálására is. A bőr állapotának javítása mellett az arc elveszett volumenét hialuronsavas feltöltéssel pótolhatjuk, így újból telt és fiatalos lehet az arcod. Ha arcplasztikával fiatalítanál arcod egészén, akkor is szükség lehet a hialuronsavas arc-és ráncfeltöltés erejére, hiszen a bőr simasága mellett a fiatalos kontúrok és teltség visszaadása is fontos lehet az összkép esztétikusságának elérésében.

Ajkak

Sajnos az ajkak is veszítenek volumenükből az idő múlásával, a száj elvékonyodása leginkább a felső ajkakra van hatással. Szerencsére könnyedén visszakaphatod telt ajkaidat a hialuronsavas ajakfeltöltés segítségével.

Állvonal, arckontúr

Az arc kontúrjainak javítására több módszer is létezik: arcplasztikával az egész arc bőre feszesíthető, az arcvonások kontúrosabbá tehetők. A kevésbé invazív módszerek közé tartozik a szálbehúzás, a COG szálakkal végzett kezelés képes az egész arc megemelésére és feszesítésére, ezzel kiemeli az arcvonásokat is, így akár töltőanyag nélkül is kontúrosabbá válhat az arcod. A hialuronsavas feltöltés segítségével szintén kiemelhető az állvonal, illetve az arc kontúrjai, de akár az állcsúcs is feltölthető, ha szükséges. Fontos, hogy a csontok redukciója miatt idősebb korban akár plasztikai beavatkozás és hialuronsavas ránc-és arcfeltöltés kombinációjára is szükség lehet, mivel bár a megereszkedett bőr eltávolítása javít az arc kontúrjain, a csontok élességét nem tudja helyreállítani.

Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje az arcfiatalításnak, akkor ingyenes konzultációnkon személyre szabott kezelési tervet alakítunk ki Számodra, ami minden szükséges kezelést tartalmazni fog szépséged maximalizálása érdekében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Milyen összefüggés van a szemhéjplasztika és a látás között?

Bár sokan nem tudják, a szemhéjplasztika nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi okokból is […]

A mell plasztikai sebészet pszichológiai hatásai

A mellplasztika nemcsak a külső megjelenést változtatja meg, hanem az életminőségre is […]

Hogyan tüntethetők el a hasi zsírpárnák és a zsigeri zsír?

A hasi zsírpárnák elleni küzdelem nemcsak esztétikai okokból lehet fontos, hiszen bár […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram