Búcsúzunk székesfehérvári központunktól 2024. május 31-től, Pácienseink Budapesten, Győrben és Kecskeméten tudják igénybe venni a lézeres szőrtelenítést!

A hasi zsírpárnák elleni küzdelem nemcsak esztétikai okokból lehet fontos, hiszen bár nagyon zavaró jelenség, az egészségügyi szempontokat is figyelembe kell vennünk a hasi zsír esetében. A kidomborodó hasnak, valamint a makacs zsírpárnák kialakulásának több oka is lehet, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni az egészség megőrzése érdekében. A szétnyílt hasizmok és a bélrendszer nem megfelelő működése is okozhatják a nagy has megjelenését, emellett pedig a helyi zsírlerakódások és a felhalmozódott zsigeri zsír is problémát jelenthetnek.

Mi a különbség a hasi zsír és a zsigeri zsír között?

A hasi zsír - ahogy az elnevezés is sugallja - a hasi területen található, ideértve a has elülső részét, az alhasi zsírt és a csípőt is, tehát az oldalsó zsírpárnák és a makacs úszógumi is hasi zsírnak tekinthetők. Ez a fajta zsír külsőleg egyaránt látható és tapintható is lehet, hiszen a bőr alatt, a hasizmok felett helyezkedik el, ennek okán gyakran okozhat nagy, illetve kerek hasat a jelenléte. A hasizmok takarásával esztétikailag teltebb megjelenést eredményez, leadása pedig nem egyszerű folyamat. Emellett a fokozott hasi zsír bizonyos egészségügyi problémákkal, például a szívbetegséggel, a magas vérnyomással, a magas koleszterin szinttel és a II-es típusú cukorbetegséggel is összefüggésbe hozható.

A hasi zsírral ellentétben a zsigeri zsír a test belsejében, a szervek körül található: a máj, a vesék és más belső szervek körül is felhalmozódhat. Mivel ez a típusú zsír belső elhelyezkedésű, így nem látható vagy érezhető külsőleg, gyakran nevezik belső zsírnak is. Bár azt gondolnánk, hogy nem jelent veszélyt, fontos tudni, hogy szintén összefüggésbe hozható bizonyos egészségügyi problémák megjelenésével: a nagymértékű zsigeri zsír jelenléte megzavarhatja a hormonális egyensúlyt, gyulladást eredményezhet, valamint a belső szervek, különösen a máj elzsírosodását okozhatja. Ezt a jelenséget zsírmájnak is nevezik, ami hosszú távon károsíthatja a máj egészségét.

Mindkét típusú zsír csökkentése fontos lehet az egészség megőrzése és a betegségek kockázatának csökkentése érdekében, amelynek kulcsa az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás lehet, de emellett a plasztikai sebészeti beavatkozások, például a zsírleszívás is segíthetnek a hasi zsír kezelésében.

Mi a hasi zsír funkciója?

Biztosan elgondolkoztál már azon, hogy tulajdonképpen miért rakódik le a legrosszabb helyre, a has területére a zsír és miért nehéz megszabadulni tőle. A hasi zsír több funkcióval is rendelkezik, amelyek közül a legfontosabb a szervek védelme, amely leginkább a zsigeri zsír feladata. Emellett a has területén jelentkező zsír energiatartalékot is képez, valamint szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában is. A zsigeri zsír a szénhidrátanyagcsere szabályozása mellett szerepet játszik a női és férfi nemi hormonok egyensúlyának fenntartásában is, leginkább az ösztrogén szabályozása a feladata. Ezért is fontos, hogy a hasi zsír mértékét egészséges tartományban tartsuk, hiszen a hormonális egyensúly felborulása hatványozottan befolyásolhatja az egészségünket és az életminőségünket is.

Mi a hasi zsír kialakulásának oka, mi eredményezhet hasi elhízást?

Miért raktároz el több zsírt a testünk a has területein? Ennek számtalan oka lehet, genetikai és hormonális tényezők is állhatnak a jelenség mögött, de nagyban befolyásolja az életmód is a hasi zsírpárnák megjelenését. Emellett bizonyos betegségek, illetve gyógyszerek is okozhatnak hasi hízást, amelyek kezelésével könnyebben leadhatók a plusz kilók a hasi területről is.

A kidudorodó hasat azonban nemcsak hasi zsír okozhatja, hanem más tényezők is állhatnak a háttérben: a kiadós étkezések a gyomor és a belek kitágulását okozhatják, az esetleges kezeletlen emésztési problémák pedig ronthatnak a helyzeten. A nem megfelelő étrend felboríthatja a bélflórát, ami puffadáshoz, gázok megjelenéséhez vezethet, ezáltal esztétikailag növelve a has méretét is.

A testen található zsír eloszlása sok tényezős egyenlet, hiszen a genetika mellett az életmód, az anyagcsere, a nem, a kor, valamint az izomtömeg is befolyásolhatja a zsírpárnák megjelenését. Gondoljunk csak bele, mindannyiunknak vannak olyan szerencsés ismerősei, akik annyit esznek, amennyit csak akarnak, mégsem híznak egy grammot sem. Ezzel ellentétben a kevésbé szerencsések már egy nyaralás alatt is több kilót felszedhetnek, amit aztán nagyon nehezen adnak le az edzőteremben. A hasi zsír kialakulása inkább férfiakra jellemző, azonban nők esetében a terhesség nagymértékben megváltoztathatja a hasi terület megjelenését. A hasizmok szétnyílása, valamint a bőr megnyúlása is befolyásolhatják a hasi terület esztétikusságát, emellett sokan küzdenek a terhesség alatt felszedett súlyfelesleg leadásával is. (Bővebben olvasnál a férfi hasi hízásról és annak okairól? Kattints ide!)

Nők esetében a változókor és a hormonális rendellenességek is a zsíranyagcsere megváltozásához vezethetnek, így a hasi zsírpárnák elleni harc során mindig érdemes a hormonális változásokat, esetleges hormonális zavarokat is figyelembe venni.

Mi vezethet a hasi zsírlerakódáshoz?

Bár közhelynek tűnhet, a hasi zsír legfőbb ellensége az egészséges életmód, hiszen a bőr alatti és a zsigeri zsír felhalmozódásának egyik legfőbb oka a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény mindennapok kombinációja. Az egyszerű szénhidrátok túlzott fogyasztása során a szervezet nem tudja elégetni a bevitt kalóriamennyiséget, ezáltal zsírként raktározza el, amiket a rosszabb időszakok során fog felhasználni. Éppen ezért olvadnak le a kilók a kalóriadeficit bevezetése után, hiszen a testünk a kalóriahiány következtében jelzi önmagának, hogy itt az ideje a felesleges zsírraktárak kiürítésének. A magas zsírtartalmú ételek szintén zsírlerakódást okozhatnak, hiszen kalóriában gazdagok. A kiegyensúlyozott étkezés és a mozgás bevezetése drasztikus változásokat okozhatnak a hasi zsír eltüntetésében, ezzel az életminőség növelésében is.

Fontos, hogy bár a rossz étkezési szokások, valamint a helytelen életmód a hasi zsír építésének alapkövei, azonban a genetika is nagyban befolyásolja, hogy hova rakódik le a felesleges zsírszövet a testünkön. Például vannak, akik a fenekükre vagy a combjaikra szednek fel, ha éppen nem jutottak el hetekig edzeni, azonban vannak hasra hízó típusok is, akiknél egyből a hasi területen látszódik meg a nem megfelelő életmód.

Emellett azokat a tényezőket is érdemes figyelembe vennünk, amelyeknek nem vagyunk tudatában, mégis nagy hatással lehetnek az egészségünkre és a testünkre is: az "örökölt" étkezési szokások is felelhetnek az elhízásért. Sokan nőttünk fel úgy, hogy az étkezéseket desszerttel zártuk, ezzel rögzítve agyunkban az étkezések utáni édességvágyat. Emellett az édesség jutalomként való felhasználása is beépülhet a felnőtt étkezési szokásainkba is, holott nem egészséges fizikai és pszichológiai szempontból sem. Hogy mit tehetünk ez ellen? Tudatosan alakítsunk táplálkozási szokásainkon, így könnyebben felülkerekedhetünk a rossz sémákon is.

A zsigeri zsír megnövekedése leginkább a stressz számlájára írható, hiszen a stresszes életmód fokozza a kortizol nevű hormon termelését, ami tovább ront a helyzeten a vércukorszint megemelésével. A stresszhormonként is ismert kortizol emelkedett szintje növelheti az étvágyat, különösen a magas zsír- és szénhidráttartalmú ételek iránti vágyat. Ez hozzájárulhat a túlevéshez és a súlygyarapodáshoz, illetve a hasi zsír felhalmozódásához is. Az állandó vagy nagymértékű stresszel járó kortizol szint növekedés alvászavarokhoz, valamint az anyagcsere lassulásához is vezethet, ami szintén negatív hatással van a zsírpárnák csökkentésére. Ennek okán érdemes a stresszkezelést is a mindennapok részévé tenni, ha szeretnénk megszabadulni a zsírlerakódásoktól.

Hogyan tüntethető el a hasi zsír gyorsan és hatékonyan?

A hasi zsírpárna eltüntetése nem könnyű feladat, de néhány egyszerű és hatékony módszerrel csökkenthetők a zsírpárnák, beleértve a makacs alhasi zsírt is.

A táplálkozás kiemelt fontosságú a zsírlerakódásokkal való küzdelemben: az egészséges és kiegyensúlyozott étrendre való fókuszálás hatalmas változásokat eredményezhet. A megfelelő étrend gazdag zöldségekben, gyümölcsökben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonákban, valamint nélkülözi a magas cukor-, zsír- és feldolgozott élelmiszereket, illetve az üres kalóriákat is. Az alkoholfogyasztás abbahagyása például nagy jelentőséggel bírhat az alhasi zsírpárnák eltüntetése szempontjából, hiszen az alkohol nem rendelkezik semmilyen tápértékkel csupán kalóriatöbbletet eredményez. Emellett negatívan befolyásolja az emésztést és a közérzetet is, ami visszavetheti a fejlődést és a fogyást. Fontos, hogy a fogyáshoz kalóriadeficitben kell lenned, vagyis több kalóriát kell elégetned, mint amennyit elfogyasztasz. Ez általában a megfelelő étrend mellett a rendszeres testmozgás beiktatásával érhető el, hiszen a mozgás kalóriaégető hatásával a fogyás is könnyebben megy.

Az aerob edzés, mint például a futás, séta, kerékpározás vagy úszás, hatékonyan segít zsírégetésben és a teljes fogyásban, amelybe az alhasi zsírpárna eltüntetése is beletartozik. A szakértők heti legalább 150 perc mérsékelt intenzitású vagy 75 perc magas intenzitású aerob tevékenységet javasolnak az egészség megőrzése és a zsírpárnák eltüntetése érdekében. Az erősítő edzésnek is nagy jelentősége van a hasi fogyásban, hiszen a magasabb izomtömeg magasabb energiaigényű, tehát minél izmosabb valaki, annál több energiát használ el, így könnyebben tud fogyni is. A súlyzós edzés segít izomtömeget építeni és megőrizni, ami hozzájárul a testsúly csökkentéséhez és az anyagcsere fokozásához. Az alhasi izmokat is célzó gyakorlatok, mint például a lábemelés vagy a plank segíthetnek az alhasi zsír csökkentésében, azonban fontos, hogy ezek egyedüli végzése nem elegendő. Lokális zsírégetés nem létezik, így az életmód átalakítása nemcsak a hasi területről fogja "lepucolni" a zsírt.

Mit tehetsz, ha az életmódváltás nem hozza a várva várt eredményeket?

Vannak olyan esetek, amikor a legkényesebb területekről nem megy le a zsír, bárhogyan is próbálkozunk. Emellett a genetikán sem tudunk változtatni, így a nagymértékű erőfeszítések mellett is előfordul, hogy nem tökéletesek az eredmények. Na de mit tehetünk ezekben az esetekben? Több megoldás is létezik, az alakformáló és hasi zsírbontást lehetővé tevő kezelések mellett a plasztikai sebészetet is segítségül hívhatjuk, ha nem vagyunk elégedettek.

A Legend Lift alakformáló kezeléssel nemcsak az alhasi zsír eltüntetése lehetséges, hanem a zsírszövet egésze nagymértékben csökkenthető, ráadásul az izmok erősítésére és a bőr feszesítésére is alkalmas eljárás. Azonban a helyi zsírlerakódások kezelésére leginkább alkalmas eljárás a zsírleszívás, amelyet az Aestheticában a legmodernebb vibrációs technológiával végzünk. A zsírleszívás a legjobb választás azok számára, akik nem rendelkeznek jelentős zsírtöbblettel, azonban bizonyos területeken szeretnék csökkenteni a zsírlerakódás mértékét. Ez az eljárás a hasi zsír csökkentésére is tökéletes választás, hiszen a lokális zsír csökkentésével maximalizálhatja az életmódváltás során elért eredményeket. A hagyományos zsírleszívással ellentétben kíméletes, gyors és kiemelkedően hatékony módszer, amelyet a kezelt terület nagyságától függően akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhetünk.

Ha szeretnéd tudni, hogy alkalmas vagy-e zsírleszívásra, akkor mindenképp érdemes időpontot foglalnod plasztikai sebészeti konzultációnkra, ahol minden kérdésedet felteheted. Ha pedig inkább életmódváltáson gondolkozol, akkor is megtalálhatod nálunk a megoldást, hiszen speciális életmód tanácsadásunk keretében a céljaidnak leginkább megfelelő, személyre szabott életmód tervet alakítunk ki, amelynek segítségével megszabadulhatsz a zsírfeleslegtől, illetve javíthatod egészségügyi állapotodat és önbizalmadat is.

Hogyan tüntethetők el a hasi zsírpárnák és a zsigeri zsír?

A hasi zsírpárnák elleni küzdelem nemcsak esztétikai okokból lehet fontos, hiszen bár nagyon zavaró jelenség, az egészségügyi szempontokat is figyelembe kell vennünk a hasi zsír esetében. A kidomborodó hasnak, valamint a makacs zsírpárnák kialakulásának több oka is lehet, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni az egészség megőrzése érdekében. A szétnyílt hasizmok és a bélrendszer nem megfelelő működése is okozhatják a nagy has megjelenését, emellett pedig a helyi zsírlerakódások és a felhalmozódott zsigeri zsír is problémát jelenthetnek.

Mi a különbség a hasi zsír és a zsigeri zsír között?

A hasi zsír - ahogy az elnevezés is sugallja - a hasi területen található, ideértve a has elülső részét, az alhasi zsírt és a csípőt is, tehát az oldalsó zsírpárnák és a makacs úszógumi is hasi zsírnak tekinthetők. Ez a fajta zsír külsőleg egyaránt látható és tapintható is lehet, hiszen a bőr alatt, a hasizmok felett helyezkedik el, ennek okán gyakran okozhat nagy, illetve kerek hasat a jelenléte. A hasizmok takarásával esztétikailag teltebb megjelenést eredményez, leadása pedig nem egyszerű folyamat. Emellett a fokozott hasi zsír bizonyos egészségügyi problémákkal, például a szívbetegséggel, a magas vérnyomással, a magas koleszterin szinttel és a II-es típusú cukorbetegséggel is összefüggésbe hozható.

A hasi zsírral ellentétben a zsigeri zsír a test belsejében, a szervek körül található: a máj, a vesék és más belső szervek körül is felhalmozódhat. Mivel ez a típusú zsír belső elhelyezkedésű, így nem látható vagy érezhető külsőleg, gyakran nevezik belső zsírnak is. Bár azt gondolnánk, hogy nem jelent veszélyt, fontos tudni, hogy szintén összefüggésbe hozható bizonyos egészségügyi problémák megjelenésével: a nagymértékű zsigeri zsír jelenléte megzavarhatja a hormonális egyensúlyt, gyulladást eredményezhet, valamint a belső szervek, különösen a máj elzsírosodását okozhatja. Ezt a jelenséget zsírmájnak is nevezik, ami hosszú távon károsíthatja a máj egészségét.

Mindkét típusú zsír csökkentése fontos lehet az egészség megőrzése és a betegségek kockázatának csökkentése érdekében, amelynek kulcsa az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás lehet, de emellett a plasztikai sebészeti beavatkozások, például a zsírleszívás is segíthetnek a hasi zsír kezelésében.

Mi a hasi zsír funkciója?

Biztosan elgondolkoztál már azon, hogy tulajdonképpen miért rakódik le a legrosszabb helyre, a has területére a zsír és miért nehéz megszabadulni tőle. A hasi zsír több funkcióval is rendelkezik, amelyek közül a legfontosabb a szervek védelme, amely leginkább a zsigeri zsír feladata. Emellett a has területén jelentkező zsír energiatartalékot is képez, valamint szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában is. A zsigeri zsír a szénhidrátanyagcsere szabályozása mellett szerepet játszik a női és férfi nemi hormonok egyensúlyának fenntartásában is, leginkább az ösztrogén szabályozása a feladata. Ezért is fontos, hogy a hasi zsír mértékét egészséges tartományban tartsuk, hiszen a hormonális egyensúly felborulása hatványozottan befolyásolhatja az egészségünket és az életminőségünket is.

Mi a hasi zsír kialakulásának oka, mi eredményezhet hasi elhízást?

Miért raktároz el több zsírt a testünk a has területein? Ennek számtalan oka lehet, genetikai és hormonális tényezők is állhatnak a jelenség mögött, de nagyban befolyásolja az életmód is a hasi zsírpárnák megjelenését. Emellett bizonyos betegségek, illetve gyógyszerek is okozhatnak hasi hízást, amelyek kezelésével könnyebben leadhatók a plusz kilók a hasi területről is.

A kidudorodó hasat azonban nemcsak hasi zsír okozhatja, hanem más tényezők is állhatnak a háttérben: a kiadós étkezések a gyomor és a belek kitágulását okozhatják, az esetleges kezeletlen emésztési problémák pedig ronthatnak a helyzeten. A nem megfelelő étrend felboríthatja a bélflórát, ami puffadáshoz, gázok megjelenéséhez vezethet, ezáltal esztétikailag növelve a has méretét is.

A testen található zsír eloszlása sok tényezős egyenlet, hiszen a genetika mellett az életmód, az anyagcsere, a nem, a kor, valamint az izomtömeg is befolyásolhatja a zsírpárnák megjelenését. Gondoljunk csak bele, mindannyiunknak vannak olyan szerencsés ismerősei, akik annyit esznek, amennyit csak akarnak, mégsem híznak egy grammot sem. Ezzel ellentétben a kevésbé szerencsések már egy nyaralás alatt is több kilót felszedhetnek, amit aztán nagyon nehezen adnak le az edzőteremben. A hasi zsír kialakulása inkább férfiakra jellemző, azonban nők esetében a terhesség nagymértékben megváltoztathatja a hasi terület megjelenését. A hasizmok szétnyílása, valamint a bőr megnyúlása is befolyásolhatják a hasi terület esztétikusságát, emellett sokan küzdenek a terhesség alatt felszedett súlyfelesleg leadásával is. (Bővebben olvasnál a férfi hasi hízásról és annak okairól? Kattints ide!)

Nők esetében a változókor és a hormonális rendellenességek is a zsíranyagcsere megváltozásához vezethetnek, így a hasi zsírpárnák elleni harc során mindig érdemes a hormonális változásokat, esetleges hormonális zavarokat is figyelembe venni.

Mi vezethet a hasi zsírlerakódáshoz?

Bár közhelynek tűnhet, a hasi zsír legfőbb ellensége az egészséges életmód, hiszen a bőr alatti és a zsigeri zsír felhalmozódásának egyik legfőbb oka a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény mindennapok kombinációja. Az egyszerű szénhidrátok túlzott fogyasztása során a szervezet nem tudja elégetni a bevitt kalóriamennyiséget, ezáltal zsírként raktározza el, amiket a rosszabb időszakok során fog felhasználni. Éppen ezért olvadnak le a kilók a kalóriadeficit bevezetése után, hiszen a testünk a kalóriahiány következtében jelzi önmagának, hogy itt az ideje a felesleges zsírraktárak kiürítésének. A magas zsírtartalmú ételek szintén zsírlerakódást okozhatnak, hiszen kalóriában gazdagok. A kiegyensúlyozott étkezés és a mozgás bevezetése drasztikus változásokat okozhatnak a hasi zsír eltüntetésében, ezzel az életminőség növelésében is.

Fontos, hogy bár a rossz étkezési szokások, valamint a helytelen életmód a hasi zsír építésének alapkövei, azonban a genetika is nagyban befolyásolja, hogy hova rakódik le a felesleges zsírszövet a testünkön. Például vannak, akik a fenekükre vagy a combjaikra szednek fel, ha éppen nem jutottak el hetekig edzeni, azonban vannak hasra hízó típusok is, akiknél egyből a hasi területen látszódik meg a nem megfelelő életmód.

Emellett azokat a tényezőket is érdemes figyelembe vennünk, amelyeknek nem vagyunk tudatában, mégis nagy hatással lehetnek az egészségünkre és a testünkre is: az "örökölt" étkezési szokások is felelhetnek az elhízásért. Sokan nőttünk fel úgy, hogy az étkezéseket desszerttel zártuk, ezzel rögzítve agyunkban az étkezések utáni édességvágyat. Emellett az édesség jutalomként való felhasználása is beépülhet a felnőtt étkezési szokásainkba is, holott nem egészséges fizikai és pszichológiai szempontból sem. Hogy mit tehetünk ez ellen? Tudatosan alakítsunk táplálkozási szokásainkon, így könnyebben felülkerekedhetünk a rossz sémákon is.

A zsigeri zsír megnövekedése leginkább a stressz számlájára írható, hiszen a stresszes életmód fokozza a kortizol nevű hormon termelését, ami tovább ront a helyzeten a vércukorszint megemelésével. A stresszhormonként is ismert kortizol emelkedett szintje növelheti az étvágyat, különösen a magas zsír- és szénhidráttartalmú ételek iránti vágyat. Ez hozzájárulhat a túlevéshez és a súlygyarapodáshoz, illetve a hasi zsír felhalmozódásához is. Az állandó vagy nagymértékű stresszel járó kortizol szint növekedés alvászavarokhoz, valamint az anyagcsere lassulásához is vezethet, ami szintén negatív hatással van a zsírpárnák csökkentésére. Ennek okán érdemes a stresszkezelést is a mindennapok részévé tenni, ha szeretnénk megszabadulni a zsírlerakódásoktól.

Hogyan tüntethető el a hasi zsír gyorsan és hatékonyan?

A hasi zsírpárna eltüntetése nem könnyű feladat, de néhány egyszerű és hatékony módszerrel csökkenthetők a zsírpárnák, beleértve a makacs alhasi zsírt is.

A táplálkozás kiemelt fontosságú a zsírlerakódásokkal való küzdelemben: az egészséges és kiegyensúlyozott étrendre való fókuszálás hatalmas változásokat eredményezhet. A megfelelő étrend gazdag zöldségekben, gyümölcsökben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonákban, valamint nélkülözi a magas cukor-, zsír- és feldolgozott élelmiszereket, illetve az üres kalóriákat is. Az alkoholfogyasztás abbahagyása például nagy jelentőséggel bírhat az alhasi zsírpárnák eltüntetése szempontjából, hiszen az alkohol nem rendelkezik semmilyen tápértékkel csupán kalóriatöbbletet eredményez. Emellett negatívan befolyásolja az emésztést és a közérzetet is, ami visszavetheti a fejlődést és a fogyást. Fontos, hogy a fogyáshoz kalóriadeficitben kell lenned, vagyis több kalóriát kell elégetned, mint amennyit elfogyasztasz. Ez általában a megfelelő étrend mellett a rendszeres testmozgás beiktatásával érhető el, hiszen a mozgás kalóriaégető hatásával a fogyás is könnyebben megy.

Az aerob edzés, mint például a futás, séta, kerékpározás vagy úszás, hatékonyan segít zsírégetésben és a teljes fogyásban, amelybe az alhasi zsírpárna eltüntetése is beletartozik. A szakértők heti legalább 150 perc mérsékelt intenzitású vagy 75 perc magas intenzitású aerob tevékenységet javasolnak az egészség megőrzése és a zsírpárnák eltüntetése érdekében. Az erősítő edzésnek is nagy jelentősége van a hasi fogyásban, hiszen a magasabb izomtömeg magasabb energiaigényű, tehát minél izmosabb valaki, annál több energiát használ el, így könnyebben tud fogyni is. A súlyzós edzés segít izomtömeget építeni és megőrizni, ami hozzájárul a testsúly csökkentéséhez és az anyagcsere fokozásához. Az alhasi izmokat is célzó gyakorlatok, mint például a lábemelés vagy a plank segíthetnek az alhasi zsír csökkentésében, azonban fontos, hogy ezek egyedüli végzése nem elegendő. Lokális zsírégetés nem létezik, így az életmód átalakítása nemcsak a hasi területről fogja "lepucolni" a zsírt.

Mit tehetsz, ha az életmódváltás nem hozza a várva várt eredményeket?

Vannak olyan esetek, amikor a legkényesebb területekről nem megy le a zsír, bárhogyan is próbálkozunk. Emellett a genetikán sem tudunk változtatni, így a nagymértékű erőfeszítések mellett is előfordul, hogy nem tökéletesek az eredmények. Na de mit tehetünk ezekben az esetekben? Több megoldás is létezik, az alakformáló és hasi zsírbontást lehetővé tevő kezelések mellett a plasztikai sebészetet is segítségül hívhatjuk, ha nem vagyunk elégedettek.

A Legend Lift alakformáló kezeléssel nemcsak az alhasi zsír eltüntetése lehetséges, hanem a zsírszövet egésze nagymértékben csökkenthető, ráadásul az izmok erősítésére és a bőr feszesítésére is alkalmas eljárás. Azonban a helyi zsírlerakódások kezelésére leginkább alkalmas eljárás a zsírleszívás, amelyet az Aestheticában a legmodernebb vibrációs technológiával végzünk. A zsírleszívás a legjobb választás azok számára, akik nem rendelkeznek jelentős zsírtöbblettel, azonban bizonyos területeken szeretnék csökkenteni a zsírlerakódás mértékét. Ez az eljárás a hasi zsír csökkentésére is tökéletes választás, hiszen a lokális zsír csökkentésével maximalizálhatja az életmódváltás során elért eredményeket. A hagyományos zsírleszívással ellentétben kíméletes, gyors és kiemelkedően hatékony módszer, amelyet a kezelt terület nagyságától függően akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhetünk.

Ha szeretnéd tudni, hogy alkalmas vagy-e zsírleszívásra, akkor mindenképp érdemes időpontot foglalnod plasztikai sebészeti konzultációnkra, ahol minden kérdésedet felteheted. Ha pedig inkább életmódváltáson gondolkozol, akkor is megtalálhatod nálunk a megoldást, hiszen speciális életmód tanácsadásunk keretében a céljaidnak leginkább megfelelő, személyre szabott életmód tervet alakítunk ki, amelynek segítségével megszabadulhatsz a zsírfeleslegtől, illetve javíthatod egészségügyi állapotodat és önbizalmadat is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy először értesülj akcióinkról, limitált tartalomért, VIP akciókért.

Feliratkozom

Ez is érdekelhet

Milyen összefüggés van a szemhéjplasztika és a látás között?

Bár sokan nem tudják, a szemhéjplasztika nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi okokból is […]

A mell plasztikai sebészet pszichológiai hatásai

A mellplasztika nemcsak a külső megjelenést változtatja meg, hanem az életminőségre is […]

Fiatalíts vonásaidon: arcfiatalító kezeléseink az arc részei szerint

Bár az arc részei külön-külön, specifikusan kezelhetők, megjelenésük mégis fontos szerepet játszik […]

Rólunk

Csúcstechnológiás lézer- és anti-aging központunkban a komplex kezelésekre és az egészséges, esztétikus test elérésének támogatására törekszünk.

Bejelentkezés

Kérj időpontot vagy ingyenes visszahívást! Munkatársaink 1 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont-egyeztetés vagy tájékoztatás céljából.
Időpontfoglalás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram